آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است حمله آمریکا به ۳ نفتکش ایران در خلیج فارس و دریای عمان + فیلم لفاظی وزیر جنگ آمریکا علیه ایران: اگر ایران به کشتی‌های آمریکا شلیک کند، ما نفتکش‌های آنها را نابود و غرق خواهیم کرد تیراندازی به چند کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش و درگیری  تپه علی الطاهر کجاست؟ موقعیت و اهمیت راهبردی تپه علی الطاهر  «نقشه جدید جهان» در سازمان ملل تصویب شد؛ آفریقا بزرگتر، آمریکا و اروپا کوچک‌تر شدند اتحادیه اروپا تحریم جدید علیه ایران تصویب کرد؟

هشدار شدید چین به کانادا

سفارت چین در اُتاوا به دولت کانادا هشدار داد که دخالت در امور هنگ کنگ را متوقف کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 19
کد خبر: ۱۹۶۳۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  یک روز بعد از انتشار بیانیه مشترک کانادا و اتحادیه اروپا درباره تحولات هنگ کنگ، سفارت چین در اتاوا به کانادا هشدار داد که مداخله در امور داخلی هنگ کنگ را متوقف کنند.

 

براساس گزارش رویترز، روز یک شنبه «کریستیا فریلند» وزیر خارجه کانادا به همراه «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار یک بیانیه مشترک بر آزادیهای اساسی و حق شهروندان هنگ کنگی برای برپایی تجمعات تاکید کرد بودند و از چین خواسته بودند که به این حقوق احترام بگذارد.

 

سفارت چین در کانادا در واکنش به این اقدام، خواستار توقف فوری مداخله کشورهای خارجی در امور داخلی هنگ کنگ و چین شده است.

 

چین همواره اعلام کرده است که مسائل هنگ کنگ امور داخلی این کشور محسوب می‌شود.

 

مردم هنگ کنگ از چند هفته پیش در اعتراض به طرح استرداد مجرمین به چین در پارلمان محلی این کشور به خیابانها آمده‌اند. علیرغم عقب نشینی از تصویب این طرح، معترضان همچنان در خیابانها دست به آشوب و اغتشاش می‌زنند تا جاییکه که هفته گذشته به مدت دو روز پروازهای فرودگاه بین المللی هنگ کنگ را مختل کردند.


سفارت چین در بیانیه خود آورده است، «تحت شرایط فعلی،کانادا باید درباره اظهارات و رفتار خود در ارتباط با هنگ کنگ کاملا محتاط باشد.»

 

سفارت چین تاکید کرده است که «معترضان اعتراضات خود را به خشونت و آشوب تبدیل کرده‌اند و در این شرایط هیچ دولت عاقلی بیکار نخواهد نشست.»

 

رویترز با بیان اینکه وزارت خارجه کانادا تا کنون نسبت به این بیانیه پاسخی نداده است گزارش داد که 300 هزار شهروند کانادایی در هنگ کنگ زندگی می‌کنند.

 

هنگ کنگ با 7 میلیون جمعیت یکی از مراکز مهم تجاری شرق آسیا محسوب می‌شود. این کشور در سال 1997 از حاکمیت بریتانیا خارج شد و تحت حاکمیت چین قرار گرفته است.

 

پیش از این دولت چین نسبت به حمایت دولتهای خارجی از معترضان هنگ کنگی هشدار داده است. معترضان هنگ کنگی از هفته گذشته در تجمعات خود پرچمهای آمریکا و انگلیس را با خود حمل می‌کنند.

 

پکن معتقد است که واشنگتن در دامن زدن به آشوب‌های هنگ کنگ نقش داشته است. اخیراً نیز تصاویری از یک دیپلمات آمریکایی در حین دیدار با رهبران معترضان هنگ‌کنگ منتشر شده است.

 

با این‌حال، واشنگتن مدعی است که نقشی در اعتراضات هنگ کنگ ندارد و دیدار با افراد مختلف را یک امری کاملاً طبیعی و عادی جلوه داده است.

 

در واکنش به تشدید خشونتهای معترضان، پلیس چین در حال برگزاری رزمایشی در منطقه شن‌زن در نزدیکی مرز هنگ‌کنگ است.

 

افسران پلیس این رزمایش را در استادیوم ورزشی در این منطقه برگزار می‌کنند و ده‌ها خودرو و کامیون زرهی در بیرون این استادیوم دیده می‌شوند.

 

با این حال رسانه‌های چینی اعلام کرده‌اند که رزمایش شن‌زن از پیش برنامه ریزی شده بوده و هیچ ارتباط مستقیمی به ناآرامی‌ها در هنگ‌کنگ ندارد.

 

گمانه‌زنی‌ها درباره ارتباط این رزمایش با حوادث هنگ‌کنگ پس از آن صورت می‌گیرد که دولت مرکزی چین اعلام کرده که اعتراضات در هنگ‌کنگ در حال تبدیل شدن به اقدامات تروریستی است.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار