محکومیت شهروند آمریکایی به ۴۱ ماه حبس به بهانه نقض تحریم ایران-راهبرد معاصر

محکومیت شهروند آمریکایی به ۴۱ ماه حبس به بهانه نقض تحریم ایران

دادگاهی در آمریکا یک شهروند این کشور را به بهانه داشتن مراودات با ایران بدون اخذ مجوز از وزارت خزانه‌داری ایالات متحده به تحمل ۴۱ ماه حبس و پرداخت جریمه محکوم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 28
کد خبر: ۱۹۶۶۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ دادگاهی در آمریکا یک شهروند این کشور را به بهانه نقض تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران به تحمل ۴۱ ماه حبس و پرداخت چندین میلیون دلار جریمه محکوم کرده است.

پایگاه آمریکایی «maritime-executive» نوشته این شهروند آمریکایی صاحب کشتی‌های حمل گاز و یک شرکت کشتی‌رانی است که در واقع یک «شرکت صوری» برای انجام معاملات با ایران بوده است.

دادستان‌های آمریکایی مدعی شده‌اند این فرد ۷۲ ساله به نام «بهروز مختاری» که اهل ایالت ویرجینیا است به صورت دانسته اقدام به انجام تجارت با ایران بدون اخذ مجوز از دفتر کنترل دارایی‌های خارجی خزانه‌داری آمریکا کرده است.

دادستان‌های آمریکا مدعی شده‌اند که متهم و شریکان او بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ اقدام به ارائه خدمات به شرکت‌هایی در ایران برای انجام فعالیت‌های مختلف اعم از انتقال محصولات پتروشیمی به ایران و از این کشور کرده است.

فشار حداکثری بایدن

این اقدامات بخشی از تلاش‌های دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» برای اجرای تحریم‌ها علیه ایران و ادامه سیاست فشار حداکثری است.

دولت بایدن علی‌رغم اعتراف به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران بعد از ورود به کاخ سفید این سیاست را علیه ایران ادامه داده است. این دولت، با آنکه ادعا می‌کرد قصد بازگشت به برجام را دارد از انجام این کار خودداری کرد.

مذاکرات برای رفع تحریم‌ها علیه ایران از سال گذشته دچار وقفه شده است. آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه سال گذشته در وین برگزار شد. به گفته کارشناسان، برخی عوامل مانند فشار‌های رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام، از زمان در دست گرفتن قدرت در کاخ سفید بوده است.

کشور‌های غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانه‌ای-تبلیغاتی طی ماه‌های گذشته در تلاش بوده‌اند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافع این کشور را بشکنند.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعا‌های پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

افزایش درآمد نفتی ایران

با وجود این، طبق بولتن آماری اوپک در سال ۲۰۲۳ میزان درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۲ معادل ۴۲.۶ میلیارد دلار بوده است که این رقم بیش از درآمد نفتی ایران در سال اول اجرای برجام معادل ۴۱.۱ میلیارد دلار بوده است.

افزایش صادرات نفت ایران به ۱.۴ میلیون بشکه در روز در پایان سال ۲۰۲۲ طبق آمار کپلر و افزایش قیمت نفت از جمله دلایل رسیدن درآمد نفتی ایران به شرایط پیش از تحریم‌هاست.

طبق آمار اوپک میانگین درآمد نفتی سالانه ایران در دولت حسن روحانی حدود ۳۷ میلیارد دلار و میانگین درآمد نفتی ایران در طول اجرای برجام حدود ۵۰ میلیارد دلار بوده است

دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ اقتصادی علیه این کشور تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع کرده است. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشور‌های ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند.

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» وزارت خزانه‌داری یا «FTI» که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهاد‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی جنگ اقتصادی این کشور علیه کشور‌های مخالف با سیاست‌های کلان واشنگتن به شمار می‌رود.

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مأموریت ادعایی خود را «اجرای راهبرد‌های دولت آمریکا برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سطح داخلی و بین‌المللی، تدوین و اجرای راهبرد‌های ملی در خصوص مبارزه با شبکه‌های پولشویی و تأمین مالی تروریسم» اعلام می‌کند.

یکی از مهم‌ترین اهداف و محور‌های فعالیت «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را هدایت جنگ اقتصادی علیه ایران، ضربه زدن به گروه‌های محور مقاومت و تبدیل کردن نظام مالی آمریکا به یک اهرم فشار علیه اقتصاد کشور‌های ناهمسو با این کشور تشکیل می‌دهند.

«سی‌ان‌ان» در گزارشی در سال ۲۰۱۰ «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را «اتاق جنگ ساکت» علیه ایران توصیف کرده و درباره آن نوشته است: «آن‌ها در واقع، مسئول فلج کردن اقتصاد ایران هستند.» «سی‌ان‌ان» نوشته فعالیت‌های این دفتر معمولا بدون جار و جنجال انجام می‌شوند، اما اثرگذار هستند. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار