آغاز پرداخت معوقه‌های فرهنگیان بازنشسته از ماه آینده + فیلم افزایش ۶ درجه‌ای دمای هوای تهران تا روز یکشنبه انهدام شبکه فساد مالی در یکی از ادارات قرچک ممنوعیت سراسری طبخ و عرضه کوسه و سفره‌ماهی هشدار وزش باد شدید و گرد و خاک در تهران طی ساعات آینده  ۸۸ ایرانی محبوس در زندان‌های مالزی به کشور منتقل شدند/ انتقال دو زندانی زن مالزیایی از ایران انتصاب سرپرست جدید دانشگاه تهران / محمدحسین امید کیست؟ چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد هشدار وزارت بهداشت در پی وقوع طوفان گرد و غبار مدارس این منطقه فردا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تعطیل شدند گرد و غبار مدارس برخی شهرهای کردستان را سه‌شنبه تعطیل کرد تمام مدارس این استان فردا (سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت) تعطیل شد ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به تعویق افتاد + فیلم نوبت صبح مدارس ۱۴ شهر خوزستان دوشنبه تعطیل شدند تاریخ بارش‌های بهاری در استان‌های مختلف؛ مردم مراقب باد شدید باشند

راهکاری جدید برای جلوگیری از ضعف بینایی

دانشمندان از فناوری نانو برای کمک به مقابله با یک علت رایج ضعف بینایی استفاده کردند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 31
کد خبر: ۱۹۷۱۲۶

به گزارش راهبرد معاصر، دانشمندان راهی برای استفاده از فناوری نانو جهت ایجاد یک داربست 3 بعدی برای رشد سلول‌های شبکیه پیدا کرده‌اند که راه را برای درمان یک علت شایع نابینایی هموار می‌کند. آن ها دریافتند که رشد سلول های شبکیه چشم می تواند به درمان نابینایی کمک کند.

 

محققان روی روشی برای رشد موفقیت آمیز سلول های اپی تلیوم رنگدانه شبکیه (RPE) کار کرده اند که تا 150 روز سالم و زنده می مانند. سلول های RPE درست خارج از بخش عصبی شبکیه قرار دارند و در صورت آسیب دیدگی می توانند باعث بدتر شدن بینایی شوند.

 

این اولین باری است که از این فناوری به نام «برق ریسی» برای ایجاد داربستی استفاده می‌شود که سلول‌های RPE می‌توانند روی آن رشد کنند. این روش می تواند درمان یکی از بیماری های چشمی با نام دژنراسیون ماکولا، یکی از شایع‌ترین شکایات بینایی در جهان را متحول کند.

 

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) یکی از علل اصلی نابینایی در کشورهای توسعه یافته است و انتظار می رود در سال های آینده به دلیل پیری جمعیت افزایش یابد. تحقیقات اخیر پیش بینی کرده است که 77 میلیون نفر تنها در اروپا تا سال 2050 به نوعی AMD مبتلا خواهند شد.

 

پیش از این دانشمندان راهی را پیدا کرده بودند که برای احیای بینایی، مبتنی بر استفاده از ژن‌هایی است که سلول‌های خفته را به سلول‌های جدید حسگر نور در شبکیه چشم تبدیل می‌کنند تا جایگزین سلول‌های از دست رفته در اثر بیماری‌های ارثی شوند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده