دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

پروژه ایلان ماسک برای کشف ماهیت موجودات بیگانه

«ایلان ماسک» در اظهارات اخیر خود، طرحی را برای شرکت «xAI» فاش کرد که بر تولید هوش عمومی مصنوعی متمرکز است و می‌تواند به ما کمک کند تا بفهمیم که چرا هنوز بیگانگان را ندیده‌ایم.
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۵ - ۲۹ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 20
کد خبر: ۱۹۵۴۳۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ «ایلان ماسک» (Elon Musk) سرمایه‌دار تجاری شرکت‌های مشهور «اسپیس‌ایکس» (SpaceX) و «تسلا» (Tesla)، بار دیگر توجه خود را به یک مسئله چالش‌برانگیز معطوف کرده است. این مسئله موسوم به «پارادوکس فرمی» (Fermi Paradox) می‌گوید که چرا ما هیچ مدرکی را دال بر وجود بیگانگان ندیده‌ایم. به گفته این غول فناوری، هوش مصنوعی ممکن است پاسخ‌هایی داشته باشد که بتوانند این راز را برملا کنند.

ماسک در یکی از جلسات مجازی اخیر که در توییتر برگزار شد، طرح خود را برای شرکت «xAI» فاش کرد که بر تولید هوش عمومی مصنوعی متمرکز است.

این نوع هوش مصنوعی می‌تواند وظایف فکری را انجام دهد و از هوش انسانی پیشی بگیرد. ماسک معتقد است که با ابداع چنین هوش مصنوعی معتبری می‌توانیم به اسرار کیهان از جمله معما‌های پیرامون ماده تاریک، انرژی تاریک و گرانش پی ببریم و در عین حال، پارادوکس فرمی را نیز حل کنیم.

«انریکو فرمی» (Enrico Fermi) فیزیکدان آمریکایی ایتالیایی‌الاصل که موضوع پارادوکس فرمی را برای اولین بار مطرح کرد و همین طور ایلان ماسک، مجذوب این اسرار شدند. هر دو نفر زمان زیادی را به تعمق در مورد پارادوکس فرمی و بررسی آنچه می‌تواند این مسئله کیهانی را توضیح دهد، اختصاص داده‌اند.

ما مدت‌ها حول یک تفکر گشته‌ایم که شاید تمدن‌های پیشرفته تسلیم فناوری‌هایی شده‌اند که خودشان آن‌ها را ایجاد کرده‌اند، اما این امکان وجود دارد که موجودات فضایی در شکل‌ها و مکان‌هایی وجود داشته باشند که ما هنوز به آن‌ها فکر نکرده‌ایم یا اینکه صرفا علاقه‌ای به صحبت کردن با ما موجودات ابتدایی ندارند. حقیقت در کیهان نهفته است و پیدا کردن آن به ما بستگی دارد.

ماسک به دلیل نگرانی خود در مورد این که ممکن است ما تنها زندگی هوشمند در وسعت کیهان باشیم، به پارادوکس فرمی علاقه‌مند است. حمایت او از سکونت در سیارات دیگر و اهمیت اکتشاف فضایی، همیشه موضوعی تکراری در اظهارات عمومی و توییت‌های او بوده است.

اگرچه بسیاری از پژوهشگران فرضیه‌های خود را در مورد پارادوکس فرمی ارائه کرده‌اند، اما رویکرد ماسک در مورد xAI، یک جهت جدید را نشان می‌دهد. ماسک امیدوار است با استفاده از پتانسیل هوش مصنوعی، ماهیت واقعی جهان را کشف کند و شاید پاسخی را برای این معمای گیج‌کننده بیابد.

ماسک در حال حاضر جزئیات بیشتری را در مورد xAI یا توسعه آن ارائه نکرده است. با وجود این، چشم‌انداز جاه‌طلبانه ماسک برای این پروژه، تأثیر عمیقی را برجسته می‌کند که هوش مصنوعی می‌تواند بر درک ما پیرامون کیهان و جایگاه ما در آن داشته باشد. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر