حمله سایبری به وب‌سایت بزرگترین پالایشگاه اسرائیل-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

حمله سایبری به وب‌سایت بزرگترین پالایشگاه اسرائیل

منابع رسانه‌ای امروز دوشنبه از قطع وب‌سایت بزرگترین شرکت پالایش نفت رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته در نتیجه حمله سایبری از سوی طرف‌هایی که «گروه‌های منتسب به ایران» خوانده شده‌اند خبر داده‌اند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 01
کد خبر: ۱۹۷۳۲۷

به گزارش راهبرد معاصر، منابع رسانه‌ای امروز گزارش داده‌اند وب‌سایت «گروه بازان» که بزرگترین شرکت پالایش نفت رژیم صهیونیستی است در پی حمله سایبری در چند روز گذشته از دسترس خارج بوده است.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهند که این وب‌سایت در لحظه تنظیم این خبر در دسترس است. با وجود این، پایگاه «انرژی پورتال» در خبری که ۳ ساعت پیش تنظیم شده نوشته که این وب‌سایت هنوز از داخل فلسطین اشغالی قابل دسترسی نیست؛ مسئله‌ای که نشان می‌دهد احتمالاً رژیم صهیونیستی در صدد مقابله با این حمله با روش «ژئوبلاکینگ» است.

 

پایگاه «انرژی پورتال» امروز گزارش داده کاربران هنگام مراجعه به وب‌سایت این شرکت پالایش نفت اسرائیلی با پیام‌هایی در خصوص عدم پاسخدهی از سوی سرورها و یا با خطای Request Timeout مواجه شده‌اند.

 

منابع خبری مدعی شده‌اند این حمله از سوی گروه هکری «سایبر اونجرز» (Cyber Avengers) که حامی جمهوری اسلامی ایران است انجام شده است.

 

این گروه هکری در پیامی در شبکه اجتماعی تلگرام ضمن قبول مسئولیت بابت این حمله سایبری گفته که تا کنون موفق به وارد کردن خسارات قابل توجهی شده است.

 

شرکت بازان که در شهر حیفا مستقر است سالانه بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار درآمد ایجاد می‌کند و بیش از ۱۸۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند. این شرکت مدعی است که دارای ظرفیت پالایش حدود ۹.۸ میلیون تن نفت خام در سال است.

 

گروه سایبر اونجرز تصاویری را از «سامانه سرپرستی و گردآوری داده» یا اسکادای وب‌سایت شرکت بازان منتشر کرده است. منظور از اسکادا برنامه‌های نرم‌افزاری است که از آن برای نظارت بر سیستم‌های کنترل صنعتی و راه‌اندازی آن استفاده می‌شود.

 

ضعف صهیونیست‌ها

این حمله مصداق جدیدی از ضعف رژیم صهیونیستی در برابر حملات سایبری است.نهادهای مختلف این رژیم در ماه‌های گذشته بارها هدف حملات سایبری از سوی گروه‌های مختلف قرار گرفته‌اند. کارشناسان مسائل امنیتی در حال حاضر حملات سایبری علیه سیستم‌ها و نهادهای امنیتی رژیم را یکی از ابعاد تهدیدهای موجودیتی علیه تل‌آویو قلمداد می‌کنند.

 

۱۰۰۰ حمله «فلج‌کننده»

یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی چند ماه پیش با ارائه آماری رسمی اعلام کرد تل‌آویو در سال گذشته میلادی بیش از ۱۰۰۰ حمله سایبری را که توان فلج کردن اقتصاد این رژیم را داشت خنثی کرده‌ است.

 

«گابی پارتونی»، دبیر کل سازمان سایبری رژیم صهیونیستی خردادماه سال جاری در همایشی با موضوع فناوری‌های سایبری گفت که فعالیت‌های سایبری اکنون به یکی از اجرای محوری محافظت از این رژیم در برابر «تهدیدهای بیرونی» به ویژه از جانب ایران تبدیل شده است.

 

پارتونی در این همایش گفت که اسرائیل همانند سایر نقاط دنیا در معرض حملات سایبری قرار دارند. او گفت: «ما همچنین مجبور به مقابله با ایران هستیم که حملات سازمان‌یافته، هماهنگ و ستیزه‌جویانه‌ای روانه فضای سایبری اسرائیل می‌کنند.»

 

این مقام صهیونیست اضافه کرد عموم ساکنان اراضی اشغالی اکثراً در جریان حملاتی که متوقف شده‌اند قرار نمی‌گیرند. او گفت: «وظیفه ما جلوگیری از آن حملاتی است که اگر موفق شوند باعث میلیون‌ها خسارت به اقتصاد و کشور خواهند شد. تلاش‌ها ما اغلب پشت صحنه اتفاق می‌افتند.»

 

مخفی‌کاری درباره خسارت‌ها

ادعاهای این مقام صهیونیست در حالی منتشر شده که چندی پیش ابعادی از مخفی‌کاری رژیم صهیونیستی در خصوص خسارت‌های حملات سایبری افشا شده بود. چندی قبل‌تر رسانه‌های عبری گزارش داده بودند که گروه هکری «عصای موسی» به مدت یک سال کنترل دوربین‌های امنیتی حساسی را در اراضی اشغالی به دست داشته‌ است.

 

روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» ضمن مطرح کردن این ادعا که عصای موسی گروهی متشکل از هکرهای ایرانی است، در ادعایی دیگر به توجیه شکست دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی پرداخت، عنوان کرد: «نهاد امنیتی به مدت یک سال مطلع بوده که هکرهای ایرانی ده‌ها دوربین‌ امنیتی اسرائیلی را تحت کنترل خود درآورده‌ بودند؛ اما برای متوقف کردن آن‌ها کاری انجام نداده است.»

 

تایمز اسرائیل در ادامه اشاره می‌کند: «این گروه، ده‌ها ویدئو از نقاط مختلف اسرائیل از جمله تصاویری از یک کارخانه سلاح‌سازی در سال گذشته و حمله انفجاری در قدس اشغالی در ماه گذشته را منتشر کرده است.»

 

شبکه عبری «کان» نیز در گزارشی مشابه نوشت: «مقامات برای تأمین امنیت دوربین‌ها هیچ اقدامی انجام ندادند، به‌رغم آنکه آن‌ها از فعالیت‌های گروه موسوم به عصای موسی آگاه بوده‌اند.»

 

عملیات‌های گروه عصای موسی

گروه هکری عصای موسی حدود یک سال پیش در کانال تلگرامی خود تصاویری از محیط اطراف کارخانه تسلیحاتی «رافائل» در حیفا و همچنین تصاویری از تمام خیابان‌های قدس اشغالی را منتشر کرده بود.

 

این گروه هکری ناشناس چند ماه قبل‌تر نیز تصاویری از عملیات بمب‌گذاری در قدس اشغالی و هلاکت دو صهیونیست در این عملیات را منتشر کرده بود؛ تصاویری که گفته می‌شد پس از هک دوربین‌های یک سازمان امنیتی رژیم صهیونیستی منتشر شدند.

 

شبکه کان در ادامه گزارش خود همچنین می‌افزاید که هکرها توانسته بودند دوربین‌ها را به حرکت در بیاورند و تصاویر مربوط به نقاط مورد نظر را بزرگنمایی کنند. با این حال، برخی مقامات رژیم صهیونیستی در گفت‌و‌گو با کان ادعا کردند تصاویری که گروه هکری عصای موسی آن را منتشر کرده‌، مربوط به دوربین‌های امنیتی نبوده است.

 

عصای موسی در ماه ژوئن گذشته پس از گزارش رسانه‌های عبری درباره فعال شدن ناگهانی آژیرهای خطر در قدس و شهر ایلات مسئولیت این عملیات هکری را برعهده گرفته بود. این گروه، سال گذشته، نیز اطلاعات حساسی از چندین نظامی صهیونیست و تصاویری هوایی از اراضی اشغالی منتشر کرده بود.

 

هکرهای عصای موسی در ماه ژوئن نیز پس از سقوط یک بالن نظارتی ارتش رژیم صهیونیستی مسئولیت این اقدام را برعهده گرفته بودند؛ اما با این حال، ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای مدعی شده بود این بالن به خوبی بسته نشده بود.

 

عملیات‌های انانیموس سودان

گروه هکری موسوم به «انانیموس سودان» نیز از دیگر گروه‌هایی بوده که در ماه‌های گذشته عملیات‌های سایبری موفقی را علیه رژیم صهیونیستی اجرا کرده است. این گروه به عنوان مثال اردیبهشت‌ماه سال جاری موفق شد وبگاه‌های شرکت صنایع نظامی رژیم صهیونیستی (رافائل)،‌ شرکت صنایع هوایی (IAI)، شرکت «ساخت سلاح‌های اسرائیلی» موسوم به (Israeli arms manufacturing company) (iwi) و وبگاه «evigilo» که وظیفه راه‌اندازی و توسعه سامانه‌های هشدار و ارسال پیام خطر به صهیونیست‌ها را بر عهده دارد هک کند.

 

این گروه همچنین چند وقت قبل‌تر اعلام کرده بودند که توانسته‌اند با نفوذ به برنامه خبری «Hamel»، روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» و پیش از آن، روزنامه «معاریو»، «هاآرتص»، «یدیعوت آحارانوت»، «گلوبز»، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، وبگاه خبری «0404» و «راتور» را هک کنند.

 

شرکت‌های ارتباطات و شرکت برق رژیم صهیونیستی از جمله دیگر اهداف گروه انانیموس سودان بوده است. اقدام اول به تعطیلی چند روزه شرکت‌های پست در فلسطین اشغالی منجر شد و اقدام دوم قطع چند روزه برق در سراسر فلسطین اشغالی را به همراه داشت./ فارس

ارسال نظر