پیش بینی مسکو درباره آینده توافق شتاب‌زده باکو و ایروان-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

پیش بینی مسکو درباره آینده توافق شتاب‌زده باکو و ایروان

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه گفت که توافق صلح خام و شتاب‌زده میان باکو و ایروان صلحی پایدار را برای منطقه به ارمغان نمی‌آورد بلکه دستاوزیری برای درگیری‌های جدید خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 06
کد خبر: ۱۹۷۹۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه گفت که آمادگی باکو و ایروان برای امضای توافق صلح به این معنا نیست که آنها هر شرطی را خواهند پذیرفت.

 

«دنیس گونچار» از مقامات ارشد وزارت امور خارجه روسیه طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری تاس گفت که تعدادی از موضوعات پیچیده در رابطه با توافق صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان همچنان حل نشده باقی مانده است.

 

وی اشاره کرد: «مهمترین موضوع، حصول اطمینان از امنیت و رعایت حقوق شناخته شده جمعیت ارامنه منطقه قره‌باغ کوهستانی در چارچوب قانون آذربایجان است».

 

این مقام وزارت امور خارجه روسیه گفت: «در حالی که حمایت جهانی از توافق صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان مهم بوده اما کشورهای غربی نباید بر تسریع اجرای آن تاکید کنند چون کیفیت اسناد بسیار مهمتر از سرعت امضای آن است».

 

گونچار گفت: «زمان بندی امضا باید توسط خود گروه‌ها تعیین شوند و وظیفه میانجی‌گرها نباید هرگونه اجبار در روند مذاکرات باشد بلکه باید دستیابی به توافقی پایدار و طولانی مدت را تسهیل کنند».

 

وی تاکید کرد: «توافق صلح خام و شتاب زده،‌ صلحی پایدار را برای منطقه به ارمغان نخواهد آورد بلکه برعکس، دستاویزی برای درگیری‌های جدید و تراژدی‌هایی در آینده خواهد شد».

 

این مقام روس گفت: «اولویت نباید به سرعت داده شود بلکه باید به آماده سازی با کیفیت راه‌حل‌هایی قابل قبول دوجانبه و متعادل داده شود».

 

«الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان اخیرا در گفت‌وگو با یورو نیوز درباره وضعیت ارامنه ساکن قره باغ گفت: «ارمنی‌های قره باغ باید درک کنند که به عنوان بخشی از جامعه جمهوری آذربایجان با تضمین‌های امنیتی زندگی عادی خواهند داشت.»

 

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان نیز در گفت‌وگویی جداگانه با یورونیوز اظهار داشت، صلح نه تنها می‌تواند وجود داشته باشد، بلکه باید باشد.

 

روسیه که دارای نیروهای حافظ صلح در قفقاز جنوبی است، تلاش می‌کند صلح پایدار بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان برقرار کند./ فارس

ارسال نظر