پیش بینی مسکو درباره آینده توافق شتاب‌زده باکو و ایروان-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

پیش بینی مسکو درباره آینده توافق شتاب‌زده باکو و ایروان

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه گفت که توافق صلح خام و شتاب‌زده میان باکو و ایروان صلحی پایدار را برای منطقه به ارمغان نمی‌آورد بلکه دستاوزیری برای درگیری‌های جدید خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 06
کد خبر: ۱۹۷۹۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه گفت که آمادگی باکو و ایروان برای امضای توافق صلح به این معنا نیست که آنها هر شرطی را خواهند پذیرفت.

 

«دنیس گونچار» از مقامات ارشد وزارت امور خارجه روسیه طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری تاس گفت که تعدادی از موضوعات پیچیده در رابطه با توافق صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان همچنان حل نشده باقی مانده است.

 

وی اشاره کرد: «مهمترین موضوع، حصول اطمینان از امنیت و رعایت حقوق شناخته شده جمعیت ارامنه منطقه قره‌باغ کوهستانی در چارچوب قانون آذربایجان است».

 

این مقام وزارت امور خارجه روسیه گفت: «در حالی که حمایت جهانی از توافق صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان مهم بوده اما کشورهای غربی نباید بر تسریع اجرای آن تاکید کنند چون کیفیت اسناد بسیار مهمتر از سرعت امضای آن است».

 

گونچار گفت: «زمان بندی امضا باید توسط خود گروه‌ها تعیین شوند و وظیفه میانجی‌گرها نباید هرگونه اجبار در روند مذاکرات باشد بلکه باید دستیابی به توافقی پایدار و طولانی مدت را تسهیل کنند».

 

وی تاکید کرد: «توافق صلح خام و شتاب زده،‌ صلحی پایدار را برای منطقه به ارمغان نخواهد آورد بلکه برعکس، دستاویزی برای درگیری‌های جدید و تراژدی‌هایی در آینده خواهد شد».

 

این مقام روس گفت: «اولویت نباید به سرعت داده شود بلکه باید به آماده سازی با کیفیت راه‌حل‌هایی قابل قبول دوجانبه و متعادل داده شود».

 

«الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان اخیرا در گفت‌وگو با یورو نیوز درباره وضعیت ارامنه ساکن قره باغ گفت: «ارمنی‌های قره باغ باید درک کنند که به عنوان بخشی از جامعه جمهوری آذربایجان با تضمین‌های امنیتی زندگی عادی خواهند داشت.»

 

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان نیز در گفت‌وگویی جداگانه با یورونیوز اظهار داشت، صلح نه تنها می‌تواند وجود داشته باشد، بلکه باید باشد.

 

روسیه که دارای نیروهای حافظ صلح در قفقاز جنوبی است، تلاش می‌کند صلح پایدار بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان برقرار کند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار