بازگشت ۹۵۲ هزار پناهنده افغان به افغانستان-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

بازگشت ۹۵۲ هزار پناهنده افغان به افغانستان

یک مقام طالبان اعلام کرد که در یک سال گذشته، بیش از ۹۵۲ هزار پناهنده افغان از کشور‌های جهان، از جمله از ایران و پاکستان، به کشور بازگشته‌اند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 10
کد خبر: ۱۹۸۸۱۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد ارسلان خروتی»، معاون وزارت مهاجران و عودت‌کنندگان طالبان اعلام کرده است که طی یک سال گذشته اجساد ۸۰۰ مهاجر افغان که در رخداد‌های گوناگون جان باخته بودند از مناطق مختلف جهان به افغانستان منتقل شده است.

این مقام طالبان در برنامه «حساب‌دهی دولت به ملت» در کابل گفت که در این مدت ۲۹۰۰ شهروند افغان از خطر قاچاق انسان نجات یافته و به کشور منتقل شده‌اند.

معاون وزارت مهاجران و عودت‌کنندگان دولت طالبان ادعا کرده است که مقام‌های این گروه در سفر به ترکیه و ایران و پاکستان در مورد حضور قانونی شهروندان افغانستان و کاریابی برای آن‌ها گفتگو کرده‌اند و این گفتگو‌ها مؤثر بوده است.

او گفت که در یک سال گذشته، بیش از ۹۵۲ هزار پناهنده افغان از کشور‌های جهان، از جمله از ایران و پاکستان، به کشور بازگشته‌اند.

طبق آمار وزارت کشور ایران در آخرین سرشماری از مهاجران افغانستانی در ایران، تعداد آن‌ها بین ۴ میلیون و ۳۰۰ تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام شده است.

از سوی دیگر همزمان پاکستان، گروه طالبان در افغانستان را متهم به عدم تأمین امنیت می‌کند و خواستار برخورد جدی‌تر طالبان افغانستان با گروه‌های تروریستی است. روز گذشته نیز ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان با انتشار بیانیه‌ای در توئیتر درباره حوادث تروریستی اخیر در پاکستان خطاب به اسلام‌آباد تأکید کرد افغانستان خواهان ناامنی در کشور‌های همسایه نیست و مقامات پاکستانی باید وضعیت امنیتی خود را تقویت کند.

مجاهد در بیانیه خود گفته است که پس از حوادث ناگوار امنیتی اخیر در پاکستان، مقامات پاکستانی بار دیگر به جای تقویت امنیت کشور خود انگشت اتهام را به سمت افغانستانی‌ها گرفتند. امارت اسلامی افغانستان کاملاً این ادعا‌ها را رد می‌کند و به مقامات پاکستانی یادآوری می‌کند که افغانستان کشوری است که تازه از جنگ‌های طولانی بیرون برآمده و در هیچ کشور دیگری، به‌ویژه کشور‌های همسایه خواهان ناامنی نیست. حکومت افغانستان بار دیگر بر موضع اصولی خود تاکید می‌کند که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشور‌های دیگر اقدامی صورت گیرد، اما این بدان معنا نیست که افغانستان مسئول ناکامی امنیتی هر کشوری در منطقه است. متأسفانه منطقه ما در بیست سال گذشته قربانی اشغال خارجی به رهبری آمریکا و سیاست‌های غلط بعضی از کشور‌های منطقه بوده که هنوز هم آثار آن احساس می‌شود، پاکستان باید وضعیت امنیتی خود را با دقت مدیریت کند و دنبال راه‌حلی در داخل خانه خود باشد.

به گفته مجاهد در سال گذشته در افغانستان ۱۸ نفر از داعشی‌های پاکستانی در عملیات‌های مختلف کشته شده‌اند که در خاک ما دست به انفجار و حمله زده بودند و ده‌ها تن دیگر بازداشت شده‌اند که اسناد و مدارک همه نزد ما موجود است. ما به جای اینکه انگشت اتهام به طرف پاکستانی بگیریم، تدابیر امنیتی خود را تقویت کرده‌ایم که الحمدالله نتیجه‌اش را می‌بینیم. / ایندیپندنت

ارسال نظر
آخرین اخبار