به گزارش راهبرد معاصر؛ بازار سهام امروز از ابتدا با فشار فروش سنگینی همراه بود، اما این فشار فروش از اواسط معاملات کم شد و تقاضا در بازار سهام افزایش یافت. به عبارت دیگر، بورس دو نیمه متفاوت داشت، در نیمه اول نزول اندکی داشت و در نیمه دوم صعود کمتری را ثبت کرد تا در نهایت در سطح کمتری نسبت به روز قبل بایستد.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، با تخلیه فشار روانی ناشی از کاهش قیمت دلار، افت بورس تمام و بازار سهام متعادل معامله خواهد شد.
ثبت نمودار منفی بورس در روز گذشته موجب شد که نماگر اصلی تالار شیشهای در نمودار تکنیکالی خود برای دومین بار خط روند میانمدت خود را به سمت پایین بشکند و فشار مضاعفی بر معاملات ایجاد کند.
با این حال هنوز نمیتوان برای کاهش شدید نتیجهگیری کرد؛ زیرا در در محدوده ۱.۹۵ تا ۱.۹۷ میلیون واحدی، حمایتی وجود دارد که طی چند وقت اخیر بارها توانسته موجب برگشت بورس به مسیر صعودی شود. حال انتظار میرود که از منظر تکنیکالی، بورس تهران فعلا در شرایط نوسانی و کمحجم به کار خود ادامه دهد.
راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: کاهش قیمت دلار، بازارهای مختلف از جمله بازار سرمایه را تحت تاثیر خود قرار داده و هیجان افت دلار در بورس زودگذر است و به سهامداران توصیه میشود، از بروز هیجان در تصمیمگیریهای خود جلوگیری کنند.
وی اضافه کرد: نرخ دلار همواره به عنوان یکی از مولفههای مهم و تاثیرگذار در بازار سرمایه نقش آفرین بوده است. با کاهش آن برخی صنایع از جمله صنایعی صادرات محور و شرکت هایی که درآمد ارزی دارند، از این ناحیه تاثیر بپذیرند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در حال حاضر رکود سنگینی بر سایر بازارها حاکم است که این موضوع موجب شده تا شاهد کاهش قیمتها در بازار خودرو و مسکن نیز باشیم. بنابراین با توجه به رکودی که در سایر بازارها وجود دارد، بازار سرمایه نیز از این موضوع مستثنی نیست و نباید انتظار داشت که در شرایط رکودی اقتصادی، بازار سرمایه رشد قابل توجهی را تجربه کند.
در معاملات روز یکشنبه بیست و دوم مرداد 1402، شاخص کل بورس تهران هزار و 713 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح یک میلیون و 987 هزار و 927 واحد رسید. یعنی شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با کاهش ۰.۰۹ درصدی همراه شد.
شاخص کل هم وزن بورس نیز با کاهش 2 هزار و 41 واحدی در رقم 691 هزار و 816 واحدی ایستاد. این شاخص نیز در پایان معاملات امروز با کاهش ۰.۲۹ درصدی همراه شد.
شاخص کل فرابورس نیز با افت 20 واحدی به رقم 25 هزار و 752 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با ریزش 99 واحد به سطح 125 هزار و 730 واحد رسید.
روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی شد و 95 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. در آن سوی بازار اما صندوقهای سرمایهگذاری همچون درآمد ثابت و مختلط نیز از خروج پول در امان نبودند و ۲۷ میلیارد تومان پول حقیقی از این بخش هم خارج شد.
امروز نماد خکمک (کمک فنر آیند امین)، ثفارس (عمران و توسعه فارس) و خساپا (سایپا) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای شیران (سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران)، فسوژ (سوژ میران) و فن افزار (توسعه فن افزار توسن) اختصاص داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 10 هزار و 211 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 3 هزار و 90 میلیارد تومان بود که 30 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 6 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 406 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، ۵۴ درصد از نمادهای بازار معادل 421 شرکت در بخش سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی منفی معامله شدند. 46 درصد سهم ها یعنی 376 نماد نیز با افزایش قیمت روبرو شدند.
در معاملات یکشنبه، 67 نماد صف خرید داشتند و 60 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 19 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 378 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 55 درصدی به 389 میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات امروز به ۲۵.۱ میلیون تومان و سرانه فروش حقیقیها به ۲۰ میلیون تومان رسید./فارس