مدیران آموزش‌ و پرورش نباید مدرسه‌داری کنند-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

مدیران آموزش‌ و پرورش نباید مدرسه‌داری کنند

رئیس سازمان مدارس غیردولتی درباره مدارس غیردولتی مسئولان وزارت آموزش و پرورش گفت: مدیران آموزش و پرورش اجازه داشتن مدرسه غیردولتی ندارند و دو مدیرکل استانی صاحب مدارس غیردولتی تعیین تکلیف شدند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 15
کد خبر: ۱۹۹۶۴۸

به گزارش راهبرد معاصر. مدرسه‌داری مسئولانی که اتفاقاً در سیاست‌گذاری‌های نظام آموزشی کشور سهیم هستند، می‌تواند یکی از بازرترین جلوه‌های تعارض منافع باشد و متأسفانه شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مسئولان مدرسه‌دار از توجیه‌کنندگان بی‌عدالتی آموزشی، بی‌توجهی به مدارس دولتی و گسترش مدارس خصوصی در کشور هستند.

 

وزارت آموزش و پرورش در تاریخ 19 خرداد 1399، بخشنامه مدیریت تعارض منافع را به تمام واحدهای تابع این وزارتخانه ابلاغ کرد؛ بند نخست بخشنامه مدیریت تعارض منافع به توقف صدور مجوز مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی برای مدیران وزارت آموزش و پرورش و بستگان آنها اختصاص دارد.

 

همچنین در ماده‌ای از طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی که در کمیسیون آموزش مجلس مصوب شده، آمده است: تاسیس یا اداره مدرسه یا مرکز آموزشی و پرورشی غیردولتی از سوی تمام مقامات موضوع ماده (71) قانون مدیریت خدمات کشوری و همترازان آنان، رؤسای سازمان‌ها و مراکز تابعه وزارت آموزش و پرورش، مدیران کل ستادی و استانی، رؤسای ادارات ستادی و شهرستان‌ها و مناطق و نواحی و بستگان درجه یک آنها در زمان تصدی پست و تا یک سال بعد از زمان اتمام تصدی ممنوع است.

 

مقامات اشاره شده در ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری بدین شرح است: رؤسای سه قوه، معاون اول رئیس‌جمهور، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضاء شورای نگهبان، وزراء، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رئیس‌جمهور، استانداران و سفرا و معاونین وزرا.

 

در همین ارتباط احمد محمودزاده؛ رئیس سازمان مدارس غیردولتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره اینکه چه تعداد از مسئولان آموزش و پرورش از صاحبان مدارس غیردولتی هستند و آیا ممنوعیتی برای مدرسه‌داری مسئولان اعمال می‌شود؟ گفت: تمام اعضای شورای نظارت بر مدارس غیردولتی اجازه داشتن مدرسه ندارند.

 

وی درباره اینکه این محدودیت صرفاً مشمول اعضای شورای نظارت مرکزی بر مدارس غیردولتی می‌شود در حالی که در مناطق مختلف کشور و 19 منطقه شهر تهران رؤسای آموزش و پرورش می‌توانند مدرسه غیردولتی داشته باشند، افزود: رؤسای مناطق آموزش و پرورش شهر تهران جزو شورای نظارت بر مدارس غیردولتی در مناطق هستند همچنین اعضای شورای نظارت مرکزی، استان و مناطق نباید مدرسه غیردولتی داشته باشند و در صورت پذیرش مسئولیت باید مدرسه غیردولتی را واگذار کنند البته واگذاری مدرسه به اقوام درجه یک از جمله همسر، پدر، مادر و فرزندان ممنوع است.

 

تکلیف 2 مدیرکل صاحب مدرسه غیردولتی چه شد؟

رئیس سازمان مدارس غیردولتی عنوان کرد: دو مدیرکل آموزش و پرورش استان‌ها که صاحب مدارس غیردولتی بودند، متعهد شدند تا مدرسه خود را واگذار کنند. مدیرکل آموزش و پرورش استان مازندران، مدرسه غیردولتی داشت که آن را واگذار نکرد بنابراین او را تغییر دادیم همچنین مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان نیز مدرسه غیردولتی خود را تحویل داد و کلاً فعالیت مدرسه متوقف شد.

 

محمود زاده گفت: طبق بخشنامه وزارت آموزش و پرورش که در اواخر دولت دوازدهم ابلاغ شد، داشتن مدرسه غیردولتی توسط اعضای شورای نظارت بر مدارس غیردولتی ممنوع است البته در اصلاحیه قانون تأسیس مدارس غیردولتی، دایره افرادی که نباید مدرسه غیردولتی داشته باشند، گسترش می‌یابد، اصلاحیه قانون تأسیس مدارس غیردولتی در کمیسیون آموزش مجلس تصویب شده و منتظر طرح در صحن علنی است.

 

وی درباره اینکه آیا این موضوع در مجلس رأی می‌آورد؟ بیان کرد: بله اما ممنوعیت مدرسه‌داری به دلیل آنکه افراد زیادی حتی استانداران را هم درگیر می‌کند شاید رأی نیاورد اما در فضای فعلی که رهبر انقلاب بر تقویت مدارس دولتی تاکید داشتند ممکن است با حمایت نمایندگان مجلس این موضوع مصوب شود./ تسنیم

ارسال نظر