توسعه همکاری‌های امنیتی-اقتصادی میان آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

توسعه همکاری‌های امنیتی-اقتصادی میان آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی

سران آمریکا، ژاپن و کره جنوبی طی نشستی در کمپ‌دیوید بر سر توسعه همکاری‌های امنیتی و اقتصادی به توافق رسیدند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۸ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 19
کد خبر: ۲۰۰۱۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و سران ژاپن و کره جنوبی روز جمعه پس از نشستی در کمپ دیوید که هدف از آن ایجاد جبهه‌ای مشترک در برابر کره شمالی و جلوگیری از نفوذ فزاینده چین بود بر سر گسترش همکاری‌های امنیتی و اقتصادی به توافق رسیدند.

 

بایدن گفت سران سه کشور در خصوص برگزاری تمرین‌های نظامی سالانه توافق کرده‌اند. او همچنین گفت که آنها توافق کرده‌اند نشستی سه‌جانبه برای تقویت اتحاد میان سه طرف برگزار کنند. او گفت توافق برای برگزاری نشست فوق «نه فقط امسال، نه فقط سال آینده بلکه برای همیشه» خواهد بود.

 

سه کشور همچنین در بیانیه مشترکی که بعد از پایان نشست صادر شد متعهد شدند که در زمان بحران‌ها به سرعت با یکدیگر مشورت کنند و پاسخ‌های خود را به چالش‌ها، تحریکات و تهدیدهایِ منطقه‌ایِ موثر بر منافع مشترک هماهنگ کنند.

 

با آنکه تعهدات سیاسی را نمی‌توان از لحاظ قوت با برقراری اتحاد رسمی سه جانبه مقایسه کرد اما تعهد کمپ‌دیوید از آن جهت برای سئول و توکیو پراهمیت تلقی می‌شود که استعمار ژاپن بر کره بین سال‌های ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵ معادلات پرتنشی را بر روابط دو کشور حاکم کرده بود.

 

لحن سران سه کشور علیه چین تندتر از حد انتظار بود. انتظار می‌رود این موضوع واکنش چین را به همراه داشته باشد که از شرکای تجاری کلیدی هر دو کشور کره جنوبی و ژاپن محسوب می‌شود.

 

در بخشی از این بیانیه آمده است: «با توجه به رفتارهای خطرناک و ستیزه‌جویانه‌ای که اخیراً از جمهوری خلق چین در دریای چین جنوبی در حمایت از ادعاهای غیرقانونی دریایی شاهد بوده‌ایم مخالفت شدید خود را با هر گونه تلاش یکجانبه برای تغییر وضعیت فعلی آب‌های ایندوپاسیفیک ابراز می‌داریم.»

 

جو بایدن بعد از اتمام این نشست گفت: «اگر شاد به نظر می‌رسم به خاطر این است که شاد هستم. دوران جدیدی برای سه کشور است. نشست بسیار بسیار بزرگی بود.»

 

او که در کنار رهبران کره جنوبی و ژاپن حضور داشت از «شجاعت سیاسی» آنها بابت تلاش برای روابط آشتی‌جویانه با یکدیگر تقدیر کرد./ فارس

ارسال نظر