آمریکا خواستار توقف فشار نظامی چین بر تایوان شد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

آمریکا خواستار توقف فشار نظامی چین بر تایوان شد

وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه واشنگتن رزمایش‌های نظامی چین اطراف تایوان را به‌دقت زیر نظر دارد، از پکن خواست که تحرکات نظامی با هدف ارعاب این جزیره را متوقف کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 20
کد خبر: ۲۰۰۳۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، آغاز رزمایش نظامی گسترده چین اطراف تایوان در واکنش به سفر کوتاه معاون رئیس دولت این جزیره به آمریکا، با واکنش واشنگتن همراه شد.

 

وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه شنبه از دولت و ارتش چین خواست که فشارهای نظامی بر تایوان را متوقف کند.

 

سخنگوی این وزارتخانه در مصاحبه با خبرگزاری «رویترز» گفت: «ما از پکن می‌خواهیم فشار نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی خود علیه تایوان را متوقف کند و در عوض وارد گفتگوی معنادار با این جزیره شود».

 

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که واشنگتن به نظارت دقیق رزمایش‌ها و تمرینات نظامی چین در اطراف تایوان ادامه خواهد داد.

 

«ویلیام لای» معاون رئیس دولت تایوان و نامزد انتخابات ریاستی آتی در این جزیره چند روز قبل به بهانه سفر به پاراگوئه برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید این کشور، در شهر نیویورک نیز توقف کرد.

 

معاون رئیس تایوان ضمن عادی خواندن سفر کوتاه خود به آمریکا، مدعی شد که واکنش نظامی چین به این سفر، به معنای دخالت در انتخابات ریاستی پیش رو در این جزیره خواهد بود.

 

سران دولت خودخوانده تایوان به‌طور سنتی از سفر به آمریکا برای رفتن به معدود کشورهایی که روابط رسمی دیپلماتیک با این جزیره را حفظ کرده‌اند، استفاده می‌کنند. دولت پاراگوئه یکی از ۱۳ کشوری است که علی‌رغم مخالفت‌ها و هشدارهای مکرر چین، روابط رسمی و دیپلماتیک با دولت منطقه‌ای تایوان را حفظ کرده است.

 

تایوان بخشی از چین محسوب می‌شود که ادعا‌های جدایی‌طلبانه دارد؛ ادعا‌هایی که کشور‌های جهان و سازمان ملل متحد به‌رسمیت نمی‌شناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشور‌هایی که پکن با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیرو‌های جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده