چهار شرور مسلح در جریان رزمایش پاک‌سازی کویر بردسکن به هلاکت رسیدند قاچاقچیان بین المللی به ۵ سال حبس و ۶ هزار میلیارد جزای نقدی محکوم شدند دیدار محسنی‌اژه‌ای با مقام عالی قضایی پاکستان هانی کرده با اصابت ۲ گلوله پلیس بازداشت شد پیش‌بینی افزایش گردوخاک از دوشنبه در تهران اسامی برخی محصولات خوراکی غیرمجاز اعلام شد اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان

فاجعه اقلیمی در ایران

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی گفت: تداوم گرمایش زمین و خشکسالی موجب کاهش بارش و ماندگاری برف شده است، به‌گونه‌ای که در حال حاضر تقریبا هیچ برفی در ارتفاعات کشور باقی نمانده است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۶ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 20
کد خبر: ۲۰۰۳۴۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ احد وظیفه افزود: منابع برفی متاسفانه به علت گرمایش زمین و بی‌هنجاری مثبت دمایی طی سالیان گذشته از بین رفته است این در حالیست که یخچال‌ها در ارتفاعات بالا به‌ویژه در تابستان‌ها برقرار بود و برف در قلل و معمولا در دامنه‌های شمالی باقی می‌ماند، اما رفته رفته یخچال‌های طبیعی عقب‌نشینی کرده‌اند، به‌گونه‌ای که یخچال طبیعی محدودی در دامنه‌های دماوند، علم کوه واقع در البرز مرکزی و دامنه‌های سبلان داریم. سطح برف کنونی نسبت به شرایط نرمال خیلی کمتر است و در عمل می‌توان گفت هیچ برفی باقی نمانده است.

وی اضافه کرد: امسال سومین سال خشکسالی پیاپی در ایران است و تداوم خشکسالی موجب شد که بارش برف به‌ویژه در نیمه شرقی کشور و تقریبا تمام دامنه‌های البرز بسیار کم‌تر از حد نرمال باشد.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با با بیان اینکه کاهش برف بر وضعیت رودخانه‌ها تاثیر می‌گذارد، گفت: عامل دایمی باقی ماندن رودخانه‌ها، وجود برف در ارتفاعات است که طی تابستان ذوب و در رودخانه‌ها جاری می‌شود، ولی پوشش کمتر برف و حتی گرم‌تر بودن زمستان‌ها نسبت به حد نرمال باعث بالاتر قرار گرفتن خط ارتفاع برف شده است.

وظیفه در پایان با ذکر مثالی اظهار کرد: در تهران در گذشته برف در ارتفاع ۲۰۰۰ متری بود، ولی اکنون خط برف ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر بالاتر رفته است، یعنی بالاتر از این ارتفاع، برف را بیشتر مشاهده می‌کنیم. برف به علت کاهش عمق، سریع‌تر ذوب می‌شود به‌گونه‌ای که پیش از فرارسیدن تابستان در بالادست برفی باقی نمانده است. / ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار