پلیس‌راه: به‌دلیل فعالیت سامانه بارشی در روز‌های ۲۵ تا ۲۷ آذر از سفر‌های غیرضروری خودداری کنید ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا / صدور هشدار برای ۱۵ استان کدام استان‌ها فردا سه‌شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ تعطیل شد؟ ورود به دانشگاه فرهنگیان آسان‌تر شد/ابلاغ مصوبه افزایش شرط سن ورود به دانشگاه فرهنگیان + جزئیات بارش برف و باران تا جمعه در تهران / هوا سردتر می‌شود مدارس و دانشگاه‌های جنوب استان بوشهر فردا ۲۵ آذر غیرحضوری شد مدارس آذربایجان شرقی در تمام مقاطع تحصیلی سه شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد مدیر مسئول پایگاه خبری «ایرانیان نیوز» به اتهام افترا مجرم شناخته شد هشدار قرمز هواشناسی در استان‌های جنوبی کشور بارش‌های ۲۰۰ میلیمتری برای برخی استان‌ها و حوضه‌های آبریز کشور هشدار طوفان و سیل؛ آماده باش مراکز درمانی از دوشنبه تا جمعه پرتاب لیوان از سوی معلم، دانش‌آموز بهارستانی را راهی بیمارستان کرد کشف گور ۶۲۰۰ ساله یک نوجوان هشدار قرمز هواشناسی برای ۴ استان کشور / جلسه اضطراری وزیر راه جزئیات تعطیلی مدارس فیروزکوه در روز دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴  مهلت ثبت‌نام در آزمون کارشناسی‌ارشد سال ۱۴۰۵ تمدید شد

«گلوتن» گندم عامل التهاب مغز

تحقیقات روی موش ها نشان می دهد که گلوتن گندم موجود در رژیم غذایی ممکن است در التهاب مغز دخیل باشد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 21
کد خبر: ۲۰۰۵۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، محققان در نیوزیلند مشاهده کردند که گلوتن گندم می‌تواند باعث التهاب مغز در موش شود.

 

مطالعه اخیر آنها نشان داد که گلوتن اضافه شده به رژیم غذایی کم یا پرچرب باعث التهاب در ناحیه هیپوتالاموس مغز که متابولیسم را تنظیم می‌کند، می‌شود.

 

متخصصان این نظریه را مطرح می‌کنند که گلوتن ممکن است یک پاسخ ایمنی التهابی مشابه آنچه افراد مبتلا به بیماری سلیاک تجربه می‌کنند، ایجاد کند.

 

این تحقیق التهاب سلول‌های عصبی را با شروع بیماری متابولیک مرتبط می‌کند.

 

گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو، چاودار و سایر غلات پرمصرف وجود دارد. همچنین به بسیاری از غذاهای فرآوری شده نیز اضافه می‌شود.

 

تحقیقات نشان داده است که گلوتن می‌تواند در التهاب محیطی در دستگاه گوارش و سیستم عصبی روده دخیل باشد.

 

به گفته محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزلند، گلوتن گندم ممکن است باعث التهاب مرکزی در مغز نیز شود.

 

دکتر «الکساندر تاپس»، نویسنده اصلی مطالعه، گفت: «افزودن گلوتن به هر یک از رژیم‌های غذایی به افزایش قابل توجه در تعداد میکروگلیا و آستروسیت‌ها در هسته هیپوتالاموس، منطقه کلیدی مغز برای کنترل متابولیسم منجر شد.»

 

آستروسیت ها و میکروگلیاها دو نوع سلول ایمنی در مغز هستند. آنها شبیه ماکروفاژها هستند که در خون یافت می‌شوند و در التهاب نقش دارند.

 

ناحیه هیپوتالاموس مغز مسئول تنظیم عملکردهای متابولیک است که وزن و قند خون را کنترل می‌کند.

 

محققان دانشگاه اوتاگو این فرضیه را مطرح کردند که التهاب هیپوتالاموس ناشی از گلوتن می‌تواند منجر به آسیب مغزی، افزایش وزن بدن و اختلال در تنظیم گلوکز خون شود.

 

این شرایط ممکن است خطر اختلال در عملکرد حافظه را افزایش دهد.

 

در حالی که این تحقیق بر روی موش‌ها انجام شد، دکتر تاپس خاطرنشان کرد که موش‌ها و انسان‌ها چندین عامل فیزیولوژیکی مشترک دارند و این نتایج ممکن است در مورد انسان‌ها هم صادق باشد./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار