اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران

دست رد مصر به سینه آمریکا برای تسلیح اوکراین

دست رد مصر به سینه آمریکا برای تسلیح اوکراین مصر با توجه به تلاش برای حفظ بی‌طرفی در جنگ اوکراین درخواست دولت آمریکا برای ارسال سلاح به اوکراین را رد کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 12
کد خبر: ۱۹۸۹۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، منابع رسانه‌ای گزارش داده‌اند مصر با توجه به تلاش برای بی‌طرف ماندن در جنگ اوکراین و روسیه درخواست واشنگتن برای ارسال سلاح به اوکراین را رد کرده است.

 

طبق گزارش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال، مقام‌های مصری درخواست‌های مکرر ایالات متحده در ماه‌های اخیر برای تولید گلوله‌های توپخانه و سایر تسلیحات مورد نیاز برای ضدحمله کی‌یف علیه نیروهای روسیه در منطقه دونباس را نادیده گرفته‌اند.

 

این روزنامه روز جمعه به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد که واشنگتن از مصر خواسته است برای اوکراین توپخانه، موشک های ضد تانک، سیستم های دفاع هوایی و سلاح های سبک تامین کند. این درخواست‌‌ها در موارد متعددی از جمله دیدار ماه مارس بین «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده و «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در قاهره مطرح شد.

 

وال‌استریت‌ژورنال نوشته طرف‌های مصری در گفت‌وگو با مقام‌های آمریکایی به طور قطعی این درخواست‌ها را رد نکرده‌اند اما مقام‌های مصری در محافل خصوصی می‌گویند که قاهره برنامه‌ای برای ارسال سلاح به اوکراین ندارد.

 

واشنگتن ظاهراً هنوز این پیام را دریافت نکرده است. یک مقام وزارت خارجه آمریکا نسبت به حمایت مصر از اوکراین ابراز خوش‌بینی کرد و به این رسانه گفت: «رایزنی‌های ما با شرکای مصری‌مان در مورد منافع متقابلمان در پایان دادن به جنگ روسیه سازنده است و ادامه دارد».

 

چند ماه پیش‌تر از این گزارش شده بود قاهره تحت فشار آمریکا طرح ادعایی خود برای فروش موشک به روسیه را کنار گذاشت. السیسی در بحبوحه بحران اوکراین سعی کرده با واشنگتن و مسکو روابط خوبی داشته باشد و به همین دلیل از پیوستن به کارزار تحت رهبری ایالات متحده برای تسلیح اوکراین و مجازات روسیه خودداری کرده است.

 

روزنامه آمریکایی خاطرنشان کرد شکست واشنگتن در جلب مشارکت مصر در «لحظه‌ای حساس» از درگیری‌های اوکراین رخ داده است. این اتفاق در شرایطی رخ داده که نیروهای اوکراینی در تلاش هستند از خطوط دفاعی قدرتمند روسیه عبور کنند.

 

تصمیم السیسی همچنین در زمانی اتخاذ شده که برخی از اعضای کنگره از دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته‌اند تا ۳۲۰ میلیون دلار از مجموع ۱.۳ میلیارد دلار کمک نظامی سالانه آمریکا به مصر را با استناد به سوابق حقوق بشری این کشور، متوقف کند. /فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار