اهداف واشنگتن از تحرکات مشکوک در منطقه چیست؟-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
یادداشت سیدعلی نجات، کارشناس مسائل غرب آسیا؛

اهداف واشنگتن از تحرکات مشکوک در منطقه چیست؟

تحرکات نظامی جدید آمریکا در منطقه به‌نوعی با هدف نمایش قدرت انجام می‌شود. واشنگتن که اکنون در موضع ضعف قرار دارد، با اقدامات خود می‌خواهد به متحدان خود در منطقه ازجمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی که به‌تازگی به چین و روسیه نزدیک شده‌اند، القا کند همچنان حضور پررنگ و قدرتمندی در منطقه دارد.
سیدعلی نجات؛ کارشناس مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 25
کد خبر: ۲۰۱۰۳۷

اهداف واشنگتن از تحرکات مشکوک در منطقه چیست؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ تقریباً هر سه ماه یک‌بار اخبار و گزارش‌هایی درباره تحرکات مشکوک نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه منتشر می‌شود که جدیدترین آنها اردیبهشت و تیر ماه بود. به عنوان نمونه، ماه گذشته منابع خبری از تحرکات مشکوک نیروهای کُرد تحت امر آمریکا در سوریه و استقرار تجهیزات و خودروهای نظامی به وسیله آنها در خطوط تماس با ارتش سوریه در حومه دیرالزور پرده برداشتند.


هفته گذشته نیز گزارش‌هایی درباره افزایش تحرکات نظامی آمریکا در عراق و سوریه منتشر شد. بسیاری از خبرگزاری‌های عراق گزارش کردند، تحرکات مشکوک کاروان‌های بزرگ نظامی آمریکا در بغداد، بصره، موصل، اربیل، صلاح الدین، الانبار و در مرزهای عراق و سوریه و همچنین پایگاه‌های نظامی در داخل خاک عراق رصد شده است. در واقع نظامیان آمریکا به صورت مثلثی شکل در مرز مشترک دو کشور عراق و سوریه مستقر شده‌اند که قاعده مثلث در عراق و هرم مثلث در سوریه است.

واشنگتن در حال حاضر به دلایل داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی تمایلی به تشدید تنش یا آغاز جنگ در منطقه ندارد، بلکه در حال مدیریت تنش‌هاست


با شکل‌گیری موج جدید انتقادات مقام های عراقی علیه تحرکات کاروان‌های بزرگ نظامی آمریکا، واشنگتن این تحرکات را «بخشی از جایگزینی معمول نیروها» توجیه کرده است. با وجود این، برخی در تحلیل‌های خود مدعی شده‌اند این اقدام نشان دهنده آماده‌باش آمریکا برای عملیات نظامی علیه بازیگران محور مقاومت است، هرچند تحولات و متغیرهای مختلف نشان می‌دهد این سناریو احتمال بسیار اندکی دارد.


واشنگتن در حال حاضر به دلایل داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی تمایلی به تشدید تنش یا آغاز جنگ در منطقه ندارد، بلکه در حال مدیریت تنش‌هاست. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به دنبال کسب دستاورد در حوزه سیاست خارجی و القای برتری در غرب آسیاست؛ بنابراین درگیری نظامی در حال حاضر هیچ سودی برای دولت دموکرات ندارد. به همین دلیل به تازگی دموکرات‌ها در راستای کسب دستاورد انتخاباتی با تهران بر سر پرونده تبادل زندانیان وارد گفت و گو شدند.


در عرصه منطقه‌ای کاهش تنش و تسری تنش‌زدایی و همچنین استقبال کشورهای منطقه از این شرایط مانع از ماجراجویی آمریکا و آغاز جنگ می‌شود. در واقع، غرب آسیا پس از یک دهه بحران و تنش اکنون در حال حرکت به سمت ثبات و توسعه است و متحدان عرب واشنگتن با هرگونه اقدام نظامی آمریکا در منطقه مخالفت خواهند کرد. علاوه بر این، تحولات بین‌ا‌لمللی ازجمله جنگ اوکراین و رقابت تنگاتنگ آمریکا با چین و روسیه مانع از تصمیم‌گیری واشنگتن برای آغاز درگیری نظامی با متحدان منطقه‌ای ایران می‌‎شود.


هدف اصلی آمریکا از تحرکات اخیر نظامی در عراق و سوریه بیش از آنکه معطوف به جنگ باشد، با هدف قطع ارتباط مرزهای عراق و سوریه و کنترل محور مقاومت در سوریه و لبنان و قطع امدادرسانی‌ها به حزب‌الله لبنان در صورت شکل‌گیری جنگ با رژیم صهیونیستی است. همچنین حضور نیروهای آمریکایی در مرزهای عراق و سوریه با هدف مشغول نگه داشتن محور مقاومت و دور کردن آن از درگیری مستقیم با رژیم صهیونیستی است.


آمریکا به خوبی متوجه موقعیت دشوار رژیم صهیونیستی در منطقه با توجه به تشدید مقاومت در فلسطین و تقویت نیروهای مقاومت در لبنان و به این ادراک رسیده است، ارتباط بازیگران مختلف محور مقاومت به وسیله مرزهای عراق و سوریه برای رژیم صهیونیستی بسیار خطرناک خواهد بود. به ویژه اینکه تهدیدات اخیر حزب‌الله لبنان علیه تل آویو موجب ترس صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها شده است.

مقاومت لبنان توانسته است معادله‌ای جدید را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کند و سقف خواسته‌ها و تهدیدهای خود را بالاتر ببرد


سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان دوشنبه گذشته به مناسبت هفدهمین سالروز پیروزی مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه در سخنانی به تهدیدات چند روز پیش وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در نوار مرزی پاسخ داد و گفت: انکار نمی‌کنیم که رژیم صهیونیستی با تجهیزات خود و آمریکا می‌تواند لبنان را به عصر حجر بازگرداند، ولی نکته جدید این است که لبنان و مقاومت می‌توانند چه کاری انجام دهند. فرماندهان و سران دشمن این را به خوبی می‌دانند، ولی فقط به دنبال مانورهای رسانه‌ای هستند که هیچ ارزشی برای ما ندارد.


وی افزود: به فرماندهان دشمن می‌گویم، اگر با لبنان وارد جنگ شوید شما نیز به عصر حجر بازخواهید گشت.


در حقیقت، مقاومت لبنان توانسته است معادله‌ای جدید را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کند و سقف خواسته‌ها و تهدیدهای خود را بالاتر ببرد.


علاوه بر این، تحرکات نظامی جدید آمریکا در منطقه به نوعی با هدف نمایش قدرت انجام می شود. واشنگتن که اکنون در موضع ضعف قرار دارد، با اقدامات خود می‌خواهد به متحدان خود در منطقه ازجمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی که به تازگی به چین و روسیه نزدیک شده‌اند، القا کند همچنان حضور پررنگ و قدرتمندی در منطقه دارد. همچنین این تحرکات دربردارنده پیامی برای تهران و مسکوست که واشنگتن قصد خروج از منطقه و واگذاری آن را به رقبایش ندارد.

 

ارسال نظر