جلسه شورای امنیت درباره فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران انفجارهای شدید در صنعا درپی حمله هوایی و دریایی اسرائیل عراقچی: ایران به اقدام اروپا در فعال‌سازی مکانیسم ماشه پاسخ خواهد داد ادعای رویترز: مکانیسم ماشه فعال شد اسحاق برک: همه جهانیان از اسرائیل متنفرند / قدرت نظامی ایران در حال افزایش است غریب آبادی: اگر مکانیسم ماشه فعال شود، تعامل ایران با آژانس متوقف می‌شود سی ان ان: بازگشت تحریم ها علیه ایران ۳۰ روز طول می کشد گروسی: همکاری ایران با آژانس هنوز رضایت بخش نیست! برکناری مذاکره کننده آمریکایی در پرونده هسته ای ایران توسط ترامپ ادعای اکسیوس: مکانیسم ماشه امروز فعال می‌شود روسیه: فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران، اوضاع را بسیار پیچیده‌تر خواهد کرد واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است

واکنش امیرعبداللهیان به پذیرش عضویت ایران در بریکس

وزیر امور خارجه در واکنش به پذیرش عضویت ایران در بریکس گفت: موفقیت بزرگ برای پذیرش عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس، علاوه بر تقویت چندجانبه‌گرایی، می‌تواند زمینه تعقیب اهداف و توسعه دیگر راهبردهای کلان دولت در اجرای دیپلماسی پویا را فراهم سازد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۶ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 24
کد خبر: ۲۰۱۲۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  جمهوری اسلامی ایران به همراه پنج کشور دیگر شامل عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مصر و آرژانتین امروز به عنوان اعضای جدید گروه بریکس دعوت شدند.

 

در همین خصوص «سیریل رامافوزا» رئیس‌ جمهور آفریقای جنوبی به عنوان میزبان نشست سران بریکس امروز (پنجشنبه) دوم شهریور ماه اعلام کرد که گروه بریکس از ۶ کشور ایران، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مصر و آرژانتین به عنوان اعضای جدید این گروه دعوت شده‌اند.

 

 

خبرگزاری اسپوتنیک در این باره اعلام کرد: «آرژانتین، ایران، عربستان سعودی، مصر، امارات عربی متحده و اتیوپی اعضای جدید بریکس خواهند بود. آنها از اول ژانویه ۲۰۲۴ (۱۱ دی ۱۴۰۲) به عضویت کامل در خواهند آمد».

در همین خصوص حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی را در سفر به آفریقای جنوبی برای شرکت در نشست بریکس پلاس همراهی می‌کند بعدازظهر امروز (پنجشنبه) دوم شهریور ماه در صفحه خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: همراه با جناب دکتر رئیسی برای شرکت در نشست‌ سران بریکس پلاس به آفریقا‌ی‌جنوبی سفر کردیم. موفقیت بزرگ برای پذیرش عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس، علاوه بر تقویت چندجانبه‌گرایی، می‌تواند زمینه تعقیب اهداف و توسعه دیگر راهبردهای کلان دولت در اجرای دیپلماسی پویا را فراهم سازد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران شب گذشته نیز با «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند تلفنی درباره این نشست بریکس گفت‌وگو کرد. برخی موضوعات در دستورکار روابط دوجانبه و همچنین نشست سران بریکس پلاس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی و موضوعات در دستورکار این نشست از جمله موارد مورد رایزنی در این گفت‌وگوی تلفنی بود. در این گفت‌وگوی تلفنی وضعیت عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس و اولویت‌های مطروحه در نشست سران این گروه در ژوهانسبورگ برای پذیرش اعضای جدید مورد بررسی قرار گرفت و امیرعبداللهیان از تلاش‌های مثبت هند در این خصوص قدردانی کرد.

ارسال نظر