به گزارش راهبرد معاصر؛ زهرا سید معلمی مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درباره اهمیت سلامت دهان و دندان در جامعه و نقش آن در سلامت عمومی و کیفیت سلامت زندگی مردم، اظهار داشت: به استناد سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و تاکید بر اولویت پیشگیری بر درمان و ارتقای شاخص سلامت و کاهش نابرابری و توسعه عدالت در زمینه ارتقای سلامت دهان و دندان دانش آموزان برنامه مشترکی را با وزارت آموزش و پرورش منعقد کردیم.
وی با بیان اینکه تفاهم نامه همکاری مشترک در برنامه سلامت دهان و دانش آموزان به امضای وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش رسیده است، گفت: جهت ارزیابی این تفاهم نامه مشترک دو شاخص بالینی و غیر بالینی را مشخص و تاکید داریم نخست وضعیت پوسیدگی دندان را به عنوان یک بیماری شریف مورد اندازهگیری قرار دهیم و میزان آن را کاهش دهیم.
سیدمعلمی دو رویکرد اصلی در این تفاهمنامه را انجام اقدامات بهداشتی جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان و سپس اقدامات درمانی مناسب و مطلوب عنوان کرد.
مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، افزایش سواد سلامت دهان و دندان در گروه دانش آموزان ابتدایی، والدین دانش آموزان، اولیای مدرسه و مجریان، پیشگیری، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در مراکز خدمات جامعه سلامت و ارزیابی وضعیت دهان و دندان دانش آموزان در ابتدا و سپس حین اجرای این طرح از بخشهای مهم تفاهم نامه همکاری مشترک در برنامه سلامت دهان و دانش آموزان وزارت بهداشت و آموزش و پرورش برشمرد.
وی درباره ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به دانش آموزان در مراکز خدمات جامع سلامت گفت: با توجه به اینکه تعداد دانش آموزان از گستره تعداد مراکز خدمات جامعه سلامت بیشتر است تاکید داریم که از دیگر ظرفیت شبکه سلامت کشور نیز بهره بگیریم.
سیدمعلمی افزود: بر اساس تعرفههای مصوب هیئت وزیران و بیمههای پایه در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر خدمات در مراکز خدمات جامع سلامت رایگان خواهد بود.
مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت از اجرای برنامه انجام پیمایش ملی سلامت دهان و دندان پیش از اجرای برنامهمشترک سلامت دهان و دندان دست آموزان خبر داد.
وی افزود: دستور العملهای اجرایی از سوی مدیرکل سلامت و تندرست وزارت آموزش و پروش و مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت تهیه و به دانشگاههای علوم پزشکی و ادارات کل آموزش و پرورش سراسر کشور ابلاغ شد. / فارس