انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز

یادداشت ظریف در نشریه چینی؛ «چشم‌انداز مشترک، عامل پیوند تهران و پکن»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سابقه طولانی روابط حسنه میان تهران و پکن، نوشته است که با توجه به دیدگاه مشترکی که دو کشور در مورد مسائل بین‌المللی دارند، لازم است که همکاری میان ایران و چین بیش از پیش افزایش یابد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 25
کد خبر: ۲۰۲۱۹

به گزارش راهبرد معاصر ، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در آستانه سفر به چین، در یادداشتی در یکی از نشریات این کشور نوشته است که چشم‌انداز مشترک در مورد مسائل بین‌المللی عامل پیوند تهران و پکن است.

 

ظریف در این یادداشت که در نشریه «گلوبال تایمز» منتشر شده، با اشاره به سفرهای پیشینش به چین و همچنین سابقه تمدنی چندین هزار ساله دو کشور، نوشته است: «سابقه روابط میان ایران و چین به ۲۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد، زمانی که اکتشاف‌گران و بازرگانان از طریق جاده ابریشم با یکدیگر روبرو شدند. آنجا بود که دو ملت دریافتند که به عظمت تمدن یکدیگر احترام بگذارند. آن تماس‌های اولیه، زمینه را برای هزاران سال ارتباط ویژه میان دو مورد از بزرگترین، پیشرفته‌ترین و پایدارترین تمدن‌های جهان، فراهم کرد.»

 

وزیر امور خارجه، چین امروز را «شریکی غیرقابل چشم‌پوشی» برای ایران خوانده و نوشته است که دو کشور اکنون در جبهه‌های متعددی به «شرکای راهبردی» یکدیگر بدل شده‌اند. وی با بیان اینکه دو کشور باید به سوی تقویت روابط دوجانبه حرکت کنند، توسعه پایدار، حفاظت از محیط زیست، ریشه‌کنی فقر و مقابله با افراط‌گرایی و تروریسم را از چالش‌های مشترک دو کشور توصیف کرده و نوشته است: «معتقدیم که مسائل مشترک، به راهکار‌های مشترک و در نتیجه همکاری، هماهنگی و ارتباط بیشتر نیاز دارد.»

 

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه پیوندهای گذشته و روابط کنونی چارچوبی برای همکاری میان تهران و پکن ایجاد کرده، نوشته است: «اما واقعیت این است که این آینده است که ما را به هم پیوند می‌دهد. چشم‌انداز مشترک ایران و چین، دولت‌های دارای حاکمیت با سیاست خارجی مستقل در قاره آسیاست که به یکدیگر مرتبط بوده، با هم رشد کرده، ظرفیت‌های خود را تحقق بخشیده و به جایگاه حقیقی خود در جهان دست می‌یابند.»

 

ظریف تهران و پکن را علاقمند به «چندجانبه‌گرایی» خوانده و نوشته است که هر دو طرف خواهان روابط تجاری «منصفانه و متوازن» بوده و هر دو از سوی «خصومت تعصب‌آمیز، عوام‌فریب و یکجانبه‌گرای خارجی» تحت فشار قرار دارند.

وی سپس به نقش چین در حصول توافق هسته‌ای اشاره کرده و نوشته است که اکنون یک عضو توافق هسته‌ای به شکلی آشکار در حال نقض قوانین بین‌المللی و مفاد این توافق است. او نحوه پاسخگویی به این رفتار ایالات متحده را عاملی اثرگذار بر آینده دو کشور و چشم‌انداز مشترک پکن و تهران، ارزیابی کرده است.

 

وزیر امور خارجه ایران می‌نویسد: «اینجاست که نقش ویژه کشورهای دارای اثرگذاری منطقه‌ای و بین‌المللی، نظیر چین و ایران، برای حراست از صلح و امنیت بین‌المللی برای همه، حیاتی می‌شود. مهمترین و اثرگذارترین پاسخ ما، حمایت از حاکمیت یکدیگر و بسط همکاری اقتصادی است. ما نیز باید مانند پدرانمان در اعصار کهن، از مسیر جاده ابریشم به غنای جامع فرهنگی و اقتصادی دست یابیم. ایران از گذشته تلاش برای اجرای این ایده را آغاز کرده است.»

 

او همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در پروژه «کمربند و جاده» را نشانگر ورود روابط دو کشور به «فازی جدید» ارزیابی کرده و نوشته است که هرگونه مشارکت موفق راهبردی، نیازمند بنیان‌های قدرمند اقتصادی است که برای هر دو طرف سودمند باشد. ظریف تأکید کرده است که ایران مصمم است که به چین در ایجاد زیرساختی پیشرو در زمینه دانش، فناوری و ابتکار، کمک کند.

 

وی در مورد جنگ تجاری آمریکا علیه چین نیز نوشته است: «در ارتباط با تحولات جاری نیز، ایران قویا از موضع چین در به اصطلاح "جنگ تجاری" حمایت کرده و رویکرد حمایت‌گرایانه ایالات متحده و فاصله گرفتن ایالات متحده از مفاهیم تجارت قانون‌پایه را غیرسازنده، غیرمنطقی و مخرب می‌داند. علاوه بر این، ایران همواره از «سیاست چین واحد» حمایت کرده، به تمجید از دستاوردهای «یک کشور، دو سیستم» پرداخته و هرگونه مداخله در امور داخلی چین را رد کرده است.»

 

ظریف در پایان با تقدیر از پکن به دلیل حمایت از توافق هسته‌ای با ایران، نوشته است: «در میان اندیشمندان روابط بین‌الملل، اجماعی قدرتمند وجود دارد مبنی بر اینکه قرن بیست و یکم، قرن آسیایی است. در عین رویارویی چین و ایران با چالش‌های متعدد، نقاط مشخصی از غرب نشان داده‌اند که برای پذیرش این آینده روبرو نیستند. در چنین شرایطی، همکاری خستگی‌ناپذیر میان چین و ایران به عنوان دو کشوری که عمیقا به آسیایی به هم‌پیوسته و شکوفا متعهدند، امری ضروری و غیرقابل اجتناب است.

منبع : فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار