به گزارش «راهبرد معاصر»؛ قدم گذاشتن در مسیر پیادهروی اربعین و زیارت کربلا کاری ساده نیست، اما با دو پای عشق و معرفت به امام حسین(ع) شدنی است و به قولی کاری است که از دل برمیآید و در این میان خدمترسانی به خیل عاشقان اباعبدالله نیز عشقی همسنگ آن میطلبد.
پیاده روی اربعین یعنی وصال عاشق و معشوق و خوشا به حال آنان که در این سختی به وصال معشوق می رسند و می توانند با عشق بر خاک او بوسه زنند و در پیشگاه ضریحش اشک ارادت بریزند.
زنده نگه داشتن نهضت تاریخی عاشورا، رسیدن کاروان اسرا در سفر بازگشت به صحرای کربلا در روز اربعین و نیز بهرهگیری تربیتی از یاد و خاطره تاریخی عاشورا، از دلایل اهمیت اربعین امام حسین(ع) و برگزاری باشکوه آن است.
اهمیت راهپیمایی و برگزاری مراسم اربعین حسینی به قدرت نمایی جهان اسلام و باور عمیق مسلمانان به راه و رسم امام حسین (ع) در برخورد و قاطعیت با کفر و الحاد است
ابوالفضل ظهره وند، کارشناس مسائل سیاسی درباره اهمیت بزرگداشت مراسم اربعین حسینی و چرایی برگزاری اربعین برای جهان اسلام به «راهبرد معاصر» گفت: شرکت در مراسم راهپیمایی اربعین و حتی حضور در مراسم جاماندگان راهپیمایی اربعین از این منظر حائز اهمیت است که روندی متعالی و بیانگر توجه و ایمان به مسیر راهبردی اعتقادی است که امام حسین (ع) در روز عاشورا و در واقعه کربلا دنبال کرد.
وی افزود: برگزاری راهپیمایی اربعین نباید فقط در مقوله زیارت منحصر شود، بلکه اهمیت راهپیمایی و برگزاری مراسم اربعین حسینی به قدرت نمایی جهان اسلام و باور عمیق مسلمانان به راه و رسم امام حسین (ع) در برخورد و قاطعیت با کفر و الحاد است.
کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: برگزاری اربعین حسینی و شور و عشقی را که در این مراسم دیده می شود، نباید تنها به موضوعات دینی و معنوی ارتباط داد، زیرا عاشورا و اربعین حسینی با امنیت ملی ما گره خورده است.
ظهره وند گفت: موضوع اربعین حسینی برای ما زیستار معرفتی است و هر چقدر این زیستار و فرایند معرفتی جذبه بیشتری داشته باشد و مردم بیشتر با جذابیت ها و مغناطیس این مسیر آشنایی یابند، انسجام و قدرت ملی مسلمانان در جای جای جهان اسلام افزایش می یابد.
تحلیلگر سیاست خارجی معتقد است: اربعین حسینی نمادی است بازدارنده که دشمن با مشاهده سیل عظیم اربعینی های عاشق خط فکر، راه و روش زندگی امام حسین (ع) متوجه جایگاه دین در میان مسلمانان می شود.
وی توضیح داد: با توجه به اینکه غرب آسیا مملو و متمرکز از تهدیدات منطقه ای و فرامنطقه ای است و غرب با حمایت از تروریست هایی مانند داعش و جریانهای تکفیری به دنبال ناامنی و بی ثباتی منطقه است، پررنگ بودن مراسم اربعین حسینی و وحدت نظر و رویه مسلمانان در تمسک به سیره امام حسین (ع) به نمایش انسجام منطقه ای بسیار زیبایی منجر می شود که دشمن را به عقب نشینی وادار می کند.
ظهره وند معتقد است: در چارچوب تفکر انقلاب به سمت منطقه گرایی، حمایت از مظلومان جهان، تقابل با استعمارگران و سلطه گران حرکت می کنیم؛ در حالی که در نقطه مقابل ما جریان یک جانبه گرایی به رهبری آمریکا وجود دارد که به دنبال تجزیه و فروریزی ژئوپلیتیکی منطقه است.
پررنگ بودن مراسم اربعین حسینی و وحدت نظر و رویه مسلمانان در تمسک به سیره امام حسین (ع) به نمایش انسجام منطقه ای بسیار زیبایی منجر می شود
وی افزود: رسانه ها باید حقیقت اربعین را برای جهان اسلام تبیین کنند تا مسلمانان متوجه اهمیت حضور خود در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی و کارکردهای سیاسی و بین المللی آن شوند. هر چقدر تکثر و تعارضات قومی نماد بیشتری داشته باشد و مردم در چالش های قومی، مذهبی و قبیله ای باشند به نفع هژمونی آمریکا و منطقه گرایی علیه سلطه آمریکاست.
ظهره وند عنوان کرد: اربعین دال مرکزی معرفت، ولایتمداری و ایده تفکر انقلاب است که باید بهوسیله مسلمانان جهان به نمایش گذاشته تا توطئه های دشمن برای جهان اسلام خنثی شود.