آنچه باید درباره جراحی پولیپ بینی بدانیم-راهبرد معاصر
معاون نظارت ستاد ملی جمعیت: سالانه ۵۳۰ هزار سقط جنین غیرقانونی انجام می‌شود دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری کلاس‌های مجازی شدند ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش

آنچه باید درباره جراحی پولیپ بینی بدانیم

یک فلوشیپ فوق تخصصی جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس، در خصوص بیماری سینوزیت مواردی را مطرح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۸ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 06
کد خبر: ۲۰۳۰۲۱

 به گزارش راهبرد معاصر؛ محسن نراقی، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، در پاسخ به این سوال که سینوس در کجای صورت قرار گرفته است، گفت: سینوس‌ها حفره‌های خالی هستند که در حالت عادی پر از هوا است و مشکل از زمانی ایجاد می‌شود که این حفره‌ها با ترشحات پر شوند. سینوس‌ها به طور طبیعی از راه مجرا‌های باریکی ترشحات را به داخل بینی می‌ریزند، اگر این مجاری توسط ترشحات بسته شوند راه خروج نخواهند داشت و با ایجاد محیطی مناسب برای رشد باکتری‌ها، التهاب سینوس (سینوزیت) ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: در یک فرد بزرگسال، تعداد ۱۰ عدد سینوس وجود دارد. دو سینوس فکی، دو سینوس پیشانی، یک جفت سینوس در قاعده جمجمه و ۴ عدد سینوس‌های قدامی و خلفی هستند که بین چشم‌ها قرار دارند، بنابراین افراد ممکن است با بسته شدن راه یک تا ۱۰ سینوس خود، دچار سینوزیت شوند که با شدت‌های متفاوت سینوزیت همراه خواهد بود.

این جراح گوش و حلق و بینی افزود: متأسفانه کیفیت زندگی افراد مبتلا به سینوزیت دچار افت می‌شود، زیرا دائم با مجاری بسته و ترشحات عفونی مواجه هستند، همچنین تغییر صدای دائم این افراد نیز از علائم سینوزیت مزمن است.

نراقی در پاسخ به این سوال که چه زمانی بیماری سینوزیت مزمن می‌شود، گفت: اگر سینوزیت فردی از سه ماه بیشتر طول بکشد، تبدیل به سینوزیت مزمن شده است. این افراد قادر به تنفس از راه بینی نیستد و میزان کمتری اکسیژن در خون خود دارند، به همین دلیل، معمولاً دچار خواب آلودگی، کسالت و پرخاشگری هستند این حالات نه تنها در کیفیت زندگی خود شخص، بلکه در روابط بین فردی آن‌ها نیز تأثیرگذار است.

این فلوشیپ فوق تخصصی جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس‌ها یادآور شد: چشم‌ها و مغز، دو همسایه مهم سینوس‌ها هستند که در صورت ادامه عفونت در سینوس‌ها، به مرور استخوان بین سینوس و مغز و یا سینوس و چشم دچار خوردگی می‌شوند که خطرات جدی برای فرد به همراه خواهد داشت.

نراقی همچنین افزود: در افراد مبتلا به سینوزیت مزمن و همچنین در افرادی که با درمان دارویی بهبود نمی‌یابند، انجام آندوسکوپی سینوس‌ها ضروری است.

وی، سینوزیت مزمن را به دو دسته با پولیپ و بدون پولیپ تقسیم بندی کرد و در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان دلایل مختلف گرفتگی بینی را تشخیص داد، گفت: این حالت به چند علت ایجاد می‌شود: وجود پولیپ در بینی، بزرگی شاخک‌های بینی و انحراف تیغه بینی از علل ایجاد کننده گرفتگی بینی محسوب می‌شوند که برای تشخیص افتراقی این دلایل، انجام معاینه آندوسکوپی پیشنهاد می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال که آیا پولیپ‌ها بعد از جراحی احتمال عود دارند، گفت: این احتمال وجود دارد و درمان‌های دارویی موضعی و کنترل مرتب بعد از عمل، برای جلوگیری از عود مجدد لازم است./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار