ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است

پیام تامل برانگیز ریاض به فلسطینی‌ها درباره عادی‌سازی روابط با اسرائیل

پیام تامل برانگیز ریاض به فلسطینی‌ها درباره عادی‌سازی روابط با اسرائیل یک مقام مسؤول فلسطینی تصریح کرد مقامات سعودی اطمینان داده‌‌اند درهای عادی‌سازی را به راحتی به روی تل‌آویو نخواهند گشود و شروط ثابت زیادی را روی میز سازش قرار داده‌اند و در این میان قضیه فلسطین در اولویت است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 09
کد خبر: ۲۰۳۲۶۵

به گزارش راهبرد معاصر. یک مقام مسؤول بلندپایه فلسطینی از برخی جزئیات پشت پرده مربوط به قضیه عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و ریاض و برخی پایتخت‌های عربی دیگر که رسانه‌های صهیونیستی به شدت این روزها بر روی آن مانور می‌دهند، خبر داد.

 

وی در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم»، چاپ لندن، گفت: «همه آن‌چه که در رسانه‌های عبری و برخی روزنامه‌ها و وب‌سایت‌های بزرگ بین‌المللی در خصوص همگرایی ایده‌ها و مواضع و اعلام قریب‌الوقوع عادی‌سازی رسمی میان "تل‌آویو"و "ریاض" منتشر می‌شود، نادرست است، زیرا موضع عربستان تا این لحظه تغییر نکرده است».

 

این مقام فلسطینی گفت: «مقامات سعودی به صراحت به همتایان فلسطینی تاکید کرده‌اند که درهای عربستان، رایگان بر روی اسرائیل باز نخواهد شد و عربستان، شروط زیادی را در پاسخ به اقدامات آمریکا برای باز کردن پرونده عادی‌سازی روی میز قرار می‌دهد».

 

وی افزود: «مسئله عادی‌سازی برای سعودی‌ها بسیار حساس است و با وجود آن‌که تحت فشارهای زیاد آمریکا و بین المللی قرار دارد، موضع آن‌ها همچنان ثابت است و عادی‌سازی روابط، پیشرفت چشمگیری نداشته است. اسرائیل باید تمام حقوق فلسطینی مندرج در قوانین، منشورها و ابتکارات بین‌المللی و عربی را در قبال باز شدن در عادی‌سازی روابط به رسمیت بشناسد».

 

این مقام فلسطینی که خواست نامش فاش نشود، گفت که رژیم صهیونیستی به خوبی از ان موضع ریاض در قبال عادی‌سازی روابط، آگاه است اما از طریق رسانه‌های تلاش می‌کند که به افکار عمومی القا کند که در تلاش‌هایش برای برهم زدن کارت‌های سیاسی منطقه پیشرفت داشته است.

 

از ژوئیه گذشته، گزارش‌ها، بیانیه‌ها و بحث‌های متعددی در رسانه‌های آمریکایی و اسرائیلی و تریبون‌های رسمی مطبوعاتی کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا درباره تلاش‌های آمریکا برای دستیابی به توافقی تاریخی در خصوص عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو منتشر می‌شود و ادعا می‌شود که ریاض در قبال ترتیبات امنیتی عالی با ایالات متحده و امتیازدهی رژیم صهیونیستی در خصوص اراضی اشغالی فلسطین، حاضر به اعلام رسمی سازش با این رژیم است.

 

پایگاه آکسیوس چندی پیش گزارش داد که عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی یک دستاورد تاریخی در زمینه سیاست خارجی برای دولت بایدن خواهد بود. دولت بایدن در تلاش است قبل از سه ماه نخست سال میلادی بعدی که فصل رقابت‌های انتخاباتی برای او است این توافق را نهایی کند.

 

وبگاه خبری صهیونیستی واللا، نیز در گزارشی به نقل از چند مقام آمریکایی نوشت که واشنگتن تلاش دارد رضایت رژیم اسرائیل را برای دادن برخی امتیازات قابل توجه به فلسطینی‌ها در ازای توافق با عربستان سعودی جلب کند.

 

در این میان «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیسنی و «الی کوهن» وزیر امور خارجه کابینه او، بارها از نزدیکی دستیابی به توافقی برای عادی‌سازی روابط با ریاض سخن گفته‌اند هرچند که اغلب تحلیلگران و ناظران سیاسی و برخی مقامات اشغالگر از جمله ««تساحی هنگبی» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی پیش‌بینی می‌کنند که تلاش‌های بی‌وقفه تل‌آویو برای عادی‌سازی روابط با ریاض طی سال جاری میلادی بی‌نتیجه خواهد بود و راه درازی تا عادی‌سازی با ریاض در پیش است.

 

از سوی دیگر، تحلیلگران اذعان دارند که مزایای عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو برای سعودی‌ها در مقایسه با اشغالگران بسیار محدود خواهد بود. زیرا تهدید امنیتی که پادشاهی سعودی از آن نگران بود و می‌توانست بهانه ریاض برای نزدیکی به تل‌آویو شود، پس از اتخاذ سیاست باز در منطقه و توافق اخیر با ایران کاهش یافته است. لذا، معاملات تسلیحاتی و توافقنامه امنیتی در مقایسه با دوره‌های متوالی پیشین از نظر امنیتی مردود است و چندان کارایی ندارد.

 

به باور ناظران سیاسی، « تنها سود حقیقی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی می‌تواند، برخوردار شدن از یک برنامه‌ هسته‌ای صلح‌آمیز مستقل باشد. برنامه‌ای که عربستان در آن، مجاز به داشتن فناوری هسته‌ای شود البته اگر آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها این شرط را بپذیرند»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار