پیام تامل برانگیز ریاض به فلسطینی‌ها درباره عادی‌سازی روابط با اسرائیل-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

پیام تامل برانگیز ریاض به فلسطینی‌ها درباره عادی‌سازی روابط با اسرائیل

یک مقام مسؤول فلسطینی تصریح کرد مقامات سعودی اطمینان داده‌‌اند درهای عادی‌سازی را به راحتی به روی تل‌آویو نخواهند گشود و شروط ثابت زیادی را روی میز سازش قرار داده‌اند و در این میان قضیه فلسطین در اولویت است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 09
کد خبر: ۲۰۳۲۶۵

به گزارش راهبرد معاصر. یک مقام مسؤول بلندپایه فلسطینی از برخی جزئیات پشت پرده مربوط به قضیه عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و ریاض و برخی پایتخت‌های عربی دیگر که رسانه‌های صهیونیستی به شدت این روزها بر روی آن مانور می‌دهند، خبر داد.

 

وی در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم»، چاپ لندن، گفت: «همه آن‌چه که در رسانه‌های عبری و برخی روزنامه‌ها و وب‌سایت‌های بزرگ بین‌المللی در خصوص همگرایی ایده‌ها و مواضع و اعلام قریب‌الوقوع عادی‌سازی رسمی میان "تل‌آویو"و "ریاض" منتشر می‌شود، نادرست است، زیرا موضع عربستان تا این لحظه تغییر نکرده است».

 

این مقام فلسطینی گفت: «مقامات سعودی به صراحت به همتایان فلسطینی تاکید کرده‌اند که درهای عربستان، رایگان بر روی اسرائیل باز نخواهد شد و عربستان، شروط زیادی را در پاسخ به اقدامات آمریکا برای باز کردن پرونده عادی‌سازی روی میز قرار می‌دهد».

 

وی افزود: «مسئله عادی‌سازی برای سعودی‌ها بسیار حساس است و با وجود آن‌که تحت فشارهای زیاد آمریکا و بین المللی قرار دارد، موضع آن‌ها همچنان ثابت است و عادی‌سازی روابط، پیشرفت چشمگیری نداشته است. اسرائیل باید تمام حقوق فلسطینی مندرج در قوانین، منشورها و ابتکارات بین‌المللی و عربی را در قبال باز شدن در عادی‌سازی روابط به رسمیت بشناسد».

 

این مقام فلسطینی که خواست نامش فاش نشود، گفت که رژیم صهیونیستی به خوبی از ان موضع ریاض در قبال عادی‌سازی روابط، آگاه است اما از طریق رسانه‌های تلاش می‌کند که به افکار عمومی القا کند که در تلاش‌هایش برای برهم زدن کارت‌های سیاسی منطقه پیشرفت داشته است.

 

از ژوئیه گذشته، گزارش‌ها، بیانیه‌ها و بحث‌های متعددی در رسانه‌های آمریکایی و اسرائیلی و تریبون‌های رسمی مطبوعاتی کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا درباره تلاش‌های آمریکا برای دستیابی به توافقی تاریخی در خصوص عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو منتشر می‌شود و ادعا می‌شود که ریاض در قبال ترتیبات امنیتی عالی با ایالات متحده و امتیازدهی رژیم صهیونیستی در خصوص اراضی اشغالی فلسطین، حاضر به اعلام رسمی سازش با این رژیم است.

 

پایگاه آکسیوس چندی پیش گزارش داد که عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی یک دستاورد تاریخی در زمینه سیاست خارجی برای دولت بایدن خواهد بود. دولت بایدن در تلاش است قبل از سه ماه نخست سال میلادی بعدی که فصل رقابت‌های انتخاباتی برای او است این توافق را نهایی کند.

 

وبگاه خبری صهیونیستی واللا، نیز در گزارشی به نقل از چند مقام آمریکایی نوشت که واشنگتن تلاش دارد رضایت رژیم اسرائیل را برای دادن برخی امتیازات قابل توجه به فلسطینی‌ها در ازای توافق با عربستان سعودی جلب کند.

 

در این میان «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیسنی و «الی کوهن» وزیر امور خارجه کابینه او، بارها از نزدیکی دستیابی به توافقی برای عادی‌سازی روابط با ریاض سخن گفته‌اند هرچند که اغلب تحلیلگران و ناظران سیاسی و برخی مقامات اشغالگر از جمله ««تساحی هنگبی» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی پیش‌بینی می‌کنند که تلاش‌های بی‌وقفه تل‌آویو برای عادی‌سازی روابط با ریاض طی سال جاری میلادی بی‌نتیجه خواهد بود و راه درازی تا عادی‌سازی با ریاض در پیش است.

 

از سوی دیگر، تحلیلگران اذعان دارند که مزایای عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو برای سعودی‌ها در مقایسه با اشغالگران بسیار محدود خواهد بود. زیرا تهدید امنیتی که پادشاهی سعودی از آن نگران بود و می‌توانست بهانه ریاض برای نزدیکی به تل‌آویو شود، پس از اتخاذ سیاست باز در منطقه و توافق اخیر با ایران کاهش یافته است. لذا، معاملات تسلیحاتی و توافقنامه امنیتی در مقایسه با دوره‌های متوالی پیشین از نظر امنیتی مردود است و چندان کارایی ندارد.

 

به باور ناظران سیاسی، « تنها سود حقیقی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی می‌تواند، برخوردار شدن از یک برنامه‌ هسته‌ای صلح‌آمیز مستقل باشد. برنامه‌ای که عربستان در آن، مجاز به داشتن فناوری هسته‌ای شود البته اگر آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها این شرط را بپذیرند»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده