اعلام ساعت کاری جدید ادارات، مدارس و بانک‌ها جیش‌الظلم مسئولیت حمله تروریستی امروز محور خاش-زاهدان را پذیرفت نظام پرداخت دستمزد کارکنان دولت تغییر می‌کند + جزئیات واکنش لاریجانی به اظهارات امروز نتانیاهو: آمریکایی‌ها حق دارند از این حرف او خودشان را بکشند فاز دوم طرد اتباع غیرمجاز در استان تهران اجرایی می‌شود شبکه اینترنشنال هک شد کشف بیش از ۷۰۰ دستگاه ریزپرنده قاچاق در پارسیان/ توقیف یک لنج و دستگیری متهم اصلی کواکبیان در خصوص ادعا‌های «ارتباط با کاترین شکدم» مجرم شناخته شد پزشکیان در دیدار السودانی: وحدت کشور‌های اسلامی موثرترین راه مقابله با جنایات اسراییل است پزشکیان: سیاست قطعی و جدی دولت چابک‌سازی و کاهش هزینه‌ها است پزشکیان در آیین آغاز ساخت ۹۴ هزار واحد مسکن کارگری: بنگاه‌های تولیدی برای کارگران مسکن بسازند/دولت هم پای کار است محسن رضایی: باید با تشکیل ائتلاف نظامی در برابر اسرائیل ایستاد نشست سران قوا در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد تصویب «خرید خدمت سربازی» تکذیب شد در نشست غیرعلنی مجلس با پزشکیان چه گذشت؟

سیدافقهی: مشکلات معیشتی ناشی ازرانت خواری‌ها و آقازادگی‌هاست، نه تحریم

یک کارشناس ارشد مسائل سیاسی مقاومت را تنها راه ایران در مقابل آمریکا دانست و گفت: بخش عمده مشکلات کشور به عوامل مزدور و کارشکن داخلی برمی‌گردد که همه چیز را به برجام گره زده و اقتصاد مقاومتی را نادیده می‌گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۵ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 26
کد خبر: ۲۰۳۴۴

به گزارش راهبرد معاصر ، سیدهادی سیدافقهی کارشناس و تحلیل‌گر مسائل سیاسی و خاورمیانه، در چهارمین دوره نهمین طرح ضیافت رضوی، درباره راهبردهای آمریکا در جهان گفت: تاریخ سیاسی آمریکا تاکنون حاکمیتی به افراطی‌گری ترامپ که هیچ قانون و معاهده‌ای را چه انفرادی و چه جمعی قبول ندارد به خود ندیده است؛ ترامپ به محض ورود به کاخ سفید، نه‌تنها با ایران بلکه با همه جهان اعلام جنگ کرد.

 

* معامله قرن اوج ماجراجویی آمریکا است

وی با اشاره به خروج آمریکا از سازمان‌ها، معاهدات و توافق‌نامه‌های بین‌المللی در همان روزهای نخست ریاست جمهوری‌ ترامپ، معامله قرن را اوج ماجراجویی و هنجارسازی آمریکا دانست و افزود: معامله قرن، معامله پایاپای بین رژیم صهیونیستی و آمریکا از یک سو و کشورهای حوزه خلیج فارس از سوی دیگر، برای پیچیدن طومار فلسطین است که اهداف دیگری چون تجزیه داخلی کشورهای خاورمیانه، مدیریت انرژی منطقه به دست آمریکا، ابرقدرت شدن رژیم صهیونیستی و تعمیق نفوذ آمریکا در منطقه را نیز دنبال می‌کند.

 

سیدافقهی تقویت حضور نظامی(قراردادها، پایگاه‌ها و مانورهای نظامی)، منظومه سیاسی در منطقه(شش کشور حاشیه خلیج فارس و دو کشور ترکیه و عمان که با رژیم صهیونیستی قرارداد صلح دارند)، منظومه اقتصادی و منظومه دینی رسانه‌ای را از جمله راهبردهای آمریکا برای تحقق اهداف فوق نام برد و گفت: از همه این‌ها خطرناکتر، منظومه دینی رسانه‌ای آمریکا در منطقه است که آشکار نیست و حد و مرز هم ندارد و وظیفه‌اش، توجیه حضور و جنایات آمریکا در منطقه و حق حیات رژیم صهیونیستی است.

 

* مراکز رسمی فعال علیه ایران

کاردار سابق ایران در لبنان، کاخ سفید، کنگره و اتاق‌های اندیشه ورزی در کنار لابی‌های بسترساز اجرای سیاست‌های آمریکا در منطقه مانند سازمان همکاری‌های رژیم صهیونیستی با آمریکا، منافقین و اعراب را از مراکز رسمی فعال علیه ایران در آمریکا برشمرد و با اشاره به اقدامات خصمانه اخیر آمریکا همچون پاره کردن برجام، تشدید تحریم‌ها و تعیین شروط ۱۲ گانه برای مذاکره، تصریح کرد: طبق ادعای دولت، یکی از اهداف ما در برجام آزادکردن ۱۱۷میلیارددلار پول نفت بلوکه شده‌مان در بانک‌های آمریکا بود که محقق نشد.

 

* پیش فرض‌های مواجهه آمریکا با ایران

سیدافقهی در ادامه به پیش‌فرض‌های مواجهه با آمریکا اشاره و خاطرنشان کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند «جنگی رخ نخواهد داد ما مذاکره نمی‌کنیم»، برای این است که جنگ سه حالت دارد؛ یا جنگ نظامی است که آمریکا حضورا صدهاهزار سرباز به ایران آورده و نظام را عوض کند که این پیش فرض باوجود مشکلات داخلی آمریکا غیرممکن است.

 

وی ادامه داد: وضع اقتصادی آمریکا و انتخابات پیش رو اجازه ریسک جنگ را نمی‌دهد؛ وضعیت به حدی بحرانی است که کنگره آمریکا حق اعلام جنگ را از ترامپ گرفته است. حتی اگر حمله نظامی صورت بگیرد تضمینی برای موفق بودنش نیست، چنان که خود فرماندهان نظامی آمریکا در منطقه برایش پیام فرستاده‌اند که هر جنگی با ایران به ضرر ماست.

 

تحلیل‌گر مسائل سیاسی، تخریب زیرساخت‌ها با استفاده از موشک‌های دوربرد را دیگر پیش‌فرض مواجهه ایران و آمریکا دانست و گفت: دورتا دور ایران پر از سیلوهای زیرزمینی موشکِ نقطه زن است که آماده شلیک هستند. از سوی دیگر در صورت حمله آمریکا، ایران در مقابله با او تنها نیست و لبنان و سایر کشورهای مقاومت نیز در کنار ایران خواهند بود.

 

سیدافقهی، جنگ نیابتی از سوی آمریکا را نیز منتفی دانست و افزود: پیش فرض بعدی، مذاکره است که از یک سو می‌گویند بدون پیش شرط، مذاکره می‌کنیم و از سوی دیگر رسما ۱۲شرط اعلام می‌کنند. همچنین باید توجه داشت که برجام جدید به‌منظور تضمین امنیت رژیم صهیونیستی، شامل محدودیت‌های نظامی است که ایران زیربار نخواهد رفت؛ حتی اگر ۱۲ شرط را پذیرفته و برجام جدید را هم امضا کنیم چه تضمینی وجود دارد که دوباره پاره نکنند یا رئیس جمهور بعدی آمریکا بدان متعهد باشد.

 

* «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند»، یک برآورد دقیق علمی است

کارشناس ارشد مسائل منطقه‌ای با تأکید براینکه تنها گزینه ما در مقابل آمریکا، مقاومت است، یادآور شد: اینکه امام خمینی فرمودند «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند»، یک برآورد دقیق علمی است و عزت و قدرت و کرامت امروز ما حاصل مقاومت است. البته مقاومت لزوما نظامی نیست بلکه در سه سطح می‌تواند تعریف شود؛ سطح اول، امکانات ذاتی کشور از جمله قلمرو و جمعیت بسیار، ذخایر زیرزمینی و معدنی و هوش بالا است که اجازه اثرگذاری جدی تحریم‌ها را نمی‌دهد.

 

مشکلات معیشتی ناشی از رانت خواری‌ها، آقازادگی‌ها و مافیای بانکی است
سبدافقهی با تأکید براینکه حداکثر ۳۵درصد گرانی‌ها ناشی از تحریم‌هاست، افزود: بخش عمده مشکلات کشور به عوامل مزدور و کارشکن داخلی برمی‌گردد که همه چیز را به برجام گره زده و در پاسخ تاکیدات رهبرمعظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی و مردمی شدن اقتصاد، می‌گویند ۱۵ سال زمان لازم داریم تا شرایط را فراهم کنیم.

 

وی ادامه داد: اوضاع آشفته معیشتی ما بیش از آنکه به تحریم برگردد، مربوط به رانت خواری‌ها، سلطان‌ها و آقازاده‌ها و مافیای بانکی است و حالا هم که یک قوه قضائیه قوی آمده و با این‌ها مقابله می‌کند، انگ برخورد سیاسی به آن می‌زنند.

 

* هدف از تحریم‌ها ایجاد خطای محاسباتی است

تحلیل‌گر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: هدف از تحریم‌های اقتصادی، ورای فشار اقتصادی است، چرا که هیچ نظامی تاکنون با فشار اقتصادی تغییر نکرده است. پیوست روانی تحریم‌ها، جنگ روانی و پسامدرن برای ایجاد خطا در محاسبات مردم و مسئولان و تن دادن به مذاکره است.

 

این استاد دانشگاه سطح دوم مقاومت را حمایت‌های منطقه‌ای از ایران دانست و ابراز کرد: جای تاسف است که هنوز عده‌ای در داخل، قدرت ایران را باور نکرده و مدام مردم را نگران می‌کنند.

منبع:فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار