واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند مقام امنیتی اسرائیل: مرحله انفصال سویدا از سوریه آغاز شده است

واکنش روسیه به ارسال موشک‌های دوربُرد به اوکراین

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که اقدام احتمالی واشنگتن برای ارسال موشک‌های دوربُرد به اوکراین تنها باعث تشدید تنش و افزایش تلفات می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 13
کد خبر: ۲۰۳۸۹۰

به گزارش راهبرد معاصر. «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه گفت که اقدام احتمالی آمریکا برای ارسال موشک‌های دوربُرد با مهمات خوشه‌ای به اوکراین تنها باعث تشدید تنش و افزایش تلفات خواهد شد.

 

وی که این سخنان را در جریان مصاحبه با یک نشریه مطرح می‌کرد، در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی مسکو در خصوص ارسال تسلیحات جدید به اوکراین گفت: «اگر ارسال تسلیحات ادامه یابد،‌ این اقدامات باعث تشدید تنش شده و این به افزایش تلفات منجر خواهد شد».

 

زاخارووا گفت: «ارسال تسلیحات نه تنها باعث بی ثباتی می‌شود بلکه عاملی برای تشدید درگیری می‌شود و اقدام اتحادیه اروپا در ارسال تسلیحات به اوکراین با تعداد زیادی از تعهداتی که پیشتر داده بودند در تضاد است».

 

سانه‌های غربی گزارش کردند که ایالات متحده برای تأیید ارسال موشک‌های دوربرد مجهز به مهمات خوشه‌ای برای اوکراین آماده می‌شوند.

 

خبرگزاری رویترز گزارش کرد که واشنگتن برای مدت‌ها از پذیرش درخواست‌های کی‌یف برای ارسال چنین تسلیحاتی امتناع ورزیده است زیرا نگران است که این تسلیحات برای حملاتی درون خاک روسیه مورد استفاده قرار گیرد.

 

چهار مقام ارشد آمریکایی روز گذشته (دوشنبه) در حالی که خواستند نام آن‌ها فاش نشود به رویترز گفتند که کاخ سفید به صدور مجوز انتقال سامانه‌های موشکی تاکتیکی ارتش (ATACMS) یا سامانه‌های موشک پرتاب چندگانه هدایت‌شونده (GMLRS) یا هر دو سامانه به اوکراین نزدیک شده است.

 

هنوز مشخص نیست که چه زمانی تصمیم نهایی در این زمینه اتخاذ شود اما این منابع گفته‌اند که موشک‌ها احتمالاً در محموله‌ تسلیحات بعدی به اوکراین که قرار است این هفته ارسال شود، قرار خواهد گرفت.

 

ATACMS بردی معادل ۳۰۶ کیلومتر دارد که دوربردترین سامانه موشکی محسوب می‌شود که ایالات متحده تاکنون در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد و این در حالی است که GMLRS قادر است به اهدافی در فاصله ۷۲ کیلومتری حمله کند. هر دو این سامانه‌ها قابلیت مجهز شدن به بمب‌های خوشه‌ای را دارا هستند که پیش از این واشنگتن در بسته‌های تسلیحاتی در اختیار کی‌یف قرار داده است./ فارس

ارسال نظر