امیرعبداللهیان در دیدار همتای عراقی: در تامین امنیت ملی خود جدی هستیم-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

امیرعبداللهیان در دیدار همتای عراقی: در تامین امنیت ملی خود جدی هستیم

وزیر امور خارجه در دیدار همتای عراقی در تهران تصریح کرد: نسبت به تامین امنیت ملی خود جدی هستیم.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۱ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 13
کد خبر: ۲۰۳۹۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ظهر امروز (چهارشنبه) ۲۲ شهریور میزبان فؤاد حسین، وزیر امور خارجه جمهوری عراق و هیأت همراه بود.

در خلال دو دور گفتگوی وزرای امور خارجه، موضوعات مختلف دوجانبه و برخی موضوعات مورد اهتمام مشترک در حوزه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.

وزیر امور خارجه پیوند‌های عمیق تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی، دینی و اجتماعی بین دو ملت را سرمایه مهمی برای گسترش بیش از پیش مناسبات در تمامی زمینه‌ها، اعم از همکاری‌های اقتصادی، تجاری، گردشگری، صنعتی و علمی و فناوری عنوان کرد.

امیرعبداللهیان جمهوری عراق را دارای جایگاهی ممتاز در منظومه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عنوان و تاکید کرد: امروز دو کشور از عالی‌ترین سطح مناسبات و همکاری‌های دو‌جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی برخوردارند.

وزیر امور خارجه ایران افزود: متعاقب برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور شاهد پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در همه ابعاد مناسبات دو‌جانبه بوده‌ایم که آغاز اجرای پروژه راه آهن شلمچه - بصره، نمونه بارزی از همکاری‌های دو کشور است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه با اشاره به موافقتنامه امنیتی بین دو کشور تصریح کرد: تجربه ثابت کرده که جمهوری اسلامی ایران نسبت به تامین امنیت ملی خود جدی است.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اطلاعات ارائه شده از سوی وزیر امور خارجه جمهوری عراق، نسبت به تعهد عراق در زمینه خارج کردن گروه‌های تروریستی از مناطق مرزی ایران، انتقال آن‌ها به عمق خاک عراق در اقلیم خودمختار کردستان، تلاش برای خلع سلاح آنان و اجرای کامل موافتنامه امنیتی ابراز خرسندی کرد.

امیرعبداللهیان با نفی پدیده تروریسم تاکید کرد: حتی یک ساعت فرصت دادن به تروریست‌ها نه تنها به ضرر جمهوری عراق و جمهوری اسلامی ایران و منطقه، بلکه به ضرر حتی اقلیم کردستان جمهوری عراق خواهد بود. ما معتقدیم این لکه سیاه باید هر چه زودتر از صفحه سفید مناسبات دو کشور پاک شود.

وزیر امور خارجه ایران همچنین در این دیدار با قدردانی از مردم عراق و مسؤولان ملی و محلی این کشور در مناطق مختلف برای میزبانی شایسته و صمیمانه از زائران اربعین حسینی و نیز مواضع مستحکم مرجعیت دینی و مقامات عراقی در قبال پدیده اسلام هراسی و اهانت به ساحت کتب آسمانی و قرآن کریم، همکاری جمهوری اسلامی ایران، عراق و عربستان سعودی در راستای جرم انگاری اهانت به قرآن کریم در غرب را قابل توجه دانست.

فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق نیز در این دیدار، با ابراز خرسندی ازتحولات اخیر منطقه‌ای و گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران با همسایگان خود از جمله عربستان سعودی تاکید کرد: این تحولات به گسترش امنیت و استقرار منطقه کمک خواهد کرد و جمهوری عراق همواره به تلاش برای ایجاد و تقویت امنیت دسته جمعی در منطقه متعهد خواهد بود.

وی موافقتنامه امنیتی بین دو کشور را نیز در راستای قانون اساسی جمهوری عراق عنوان کرد که به صورت واضح امکان استفاده هر گروهی از خاک این کشور برای حمله به کشور‌های دیگر را مردود دانسته است.

وزیر امور خارجه عراق در ادامه تاکید کرد: دولت عراق و اقلیم کردستان عراق نسبت به اجرای این موافقتنامه امنیتی و نقشه راه مشخص شده در این خصوص به منظور خلع سلاح گروه‌های تروریستی و انتقال آنان به اردوگاه پناهندگان زیر نظر سازمان ملل کاملا متعهدند.

وی در ادامه اهانت به ساحت قرآن کریم و سایر کتب آسمانی را نقض حقوق بشر و اهانت به آزادی بیان دانست که بی شک زمینه ساز تداوم خشونت ورزی و کینه توزی و به ضرر همگان خواهد بود. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار