واکسن خوراکی کووید ۱۹ در راه است-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

واکسن خوراکی کووید ۱۹ در راه است

بر اساس نتایج یک مطالعه کوچک در مقیاس پستانداران، به نظر می رسد واکسن خوراکی کووید ۱۹ نوعی پاسخ ایمنی ایجاد می کند که می تواند به سرعت عفونت در حال پیشرفت را از بین ببرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 17
کد خبر: ۲۰۴۲۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، محققان ژاپنی گزارش دادند که در برخی از میمون‌ها که یک قرص آزمایشی واکسن کووید زیر زبانشان قرار داده شده بود، نوعی آنتی‌بادی تولید شد که ممکن است ویروس کرونا را در تلاش برای آلوده کردن بدن از طریق غشاهای مخاطی بینی و گلو متوقف کند.

 

متخصصان بیماری‌های عفونی می‌گویند این چنین واکسن‌های خوراکی می‌توانند در کمک به تلاش‌های بدن برای مبارزه با کووید، بازی را تغییر دهند.

 

به گفته محققان: «داشتن واکسن‌های بدون سوزن پیشرفت بزرگی است و جذب واکسن را افزایش می‌دهد.»

 

برای این مطالعه، محققان یک قرص حاوی آنتی ژنی را آزمایش کردند که برای تحریک پاسخ ایمنی در برابر پروتئین اسپایک ویروس کووید طراحی شده بود.

 

این مطالعه شامل ۹ میمون بود. سه میمون دوز بالای واکسن، سه نفر دوز کم و سه نفر اصلاً واکسن دریافت نکردند.

 

دو میمون از سه میمون با دوز بالا به واکسن خوراکی پاسخ دادند و نوع خاصی از آنتی بادی‌ها به نام ایمونوگلوبولین A را تولید کردند که در مخاط عمل می‌کند و می‌تواند ویروس‌ها را از کار بیندازد. یکی از سه میمون با دوز کم پاسخ ایمنی مشابهی داشت.

 

طبق گزارش تیم تحقیقاتی، واکسن خوراکی همچنین هیچ عارضه جانبی قابل تشخیصی ایجاد نکرد.

 

محققان ژاپنی خاطرنشان کردند که تلاش‌های برای تولید واکسن‌های استنشاقی بینی در حال انجام است، اما آنها اشاره کردند که چنین واکسن‌هایی معمولاً عوارض جانبی مانند سردرد و تب در سیستم عصبی مرکزی ایجاد می‌کنند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده