نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور

مغرب: سفر ماکرون در دستور کار نیست

مغرب: سفر ماکرون در دستور کار نیست خبرگزاری رسمی مغرب به نقل از یک مقام دولتی، ادعای وزیر خارجه فرانسه مبنی بر نزدیک‌بودن سفر «امانوئل ماکرون» به رباط را تکذیب، و تاکید کرد: چنین سفری در دستورکار نیست و این خبر به طور یک‌جانبه از سوی فرانسوی‌ها مطرح شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 17
کد خبر: ۲۰۴۲۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری مغرب به نقل از یک منبع رسمی دولتی ادعای «کاترین کولونا»، وزیر امور خارجه فرانسه مبنی بر سفر قریب الوقوع «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه به رباط و به دعوت «محمد ششم» شاه این کشور را تکذیب کرد.

 

طبق گزارش پایگاه خبری «عربی۲۱»، مقام مغربی به خبرگزاری رسمی دولتش اعلام کرده است که سفر ماکرون به رباط نه در دستورکار قرار دارد و نه برنامه‌ریزی شده است.

 

براساس این گزارش، مقام رسمی دولت مغرب از ادعای فرنسه ابراز تعجب کرده و می‌گوید: خانم کولونا این موضوع را به طور یکجانبه را مطرح کرده و به خود این اجازه را داده که یک خبر را بدون مشورت در مورد یک تصمیم دوجانبه مهم اعلام کند.

 

وزیر امورخارجه فرانسه روز جمعه، ۱۵سپتامبر اذعان کرده بود که ماکرون در پاسخ به دعوت شاه محمد ششم، در هفته‌های آینده برای دیدار با شاه مغرب به رباط خواهد رفت.

 

روابط مغرب و فرانسه سال‌هاست که شاهد تنش‌های بزرگی بوده و اخیراً هم اخبار تایید نشده‌ای منتشر شده که نشان می‌دهد رباط پس از زلزله ویرانگر از پذیرش کمک‌های پاریس امتناع کرده است.

 

سال ۲۰۲۱، فرانسه تصمیم گرفت که شرایط اعطای ویزا به مغربی‌ها را سخت‌تر کند؛ پاریس برای توجیه چنین اقدامی ادعا کرده بود که مغرب برای بازگرداندن مهاجران غیرقانونی همکاری نمی‌کند، ادعایی که مقامات رباط آن را رد کرده‌اند.

 

علاوه بر این، در دو سال گذشته دولت مغرب پرونده‌هایی را علیه رسانه‌های فرانسوی به اتهام جاسوسی تشکیل داده است؛ و این بعد از آن بود که رباط به جاسوسی از تلفن شخصیت‌های فرانسوی و مغربی‌های مقیم پاریس متهم شده بود.

 

تلاش‌های رئیس‌جمهور فرانسه برای نزدیک‌تر شدن به الجزایر، که روابط دیپلماتیک خود را با مغرب در سال ۲۰۲۱ قطع کرد، شدیداً موجب تعمیق شکاف بین پاریس و رباط شد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار