به گزارش راهبرد معاصر به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، آنالنا بائر بوک، وزیر امور خارجه آلمان در واشنگتن و در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود بر لزوم وحدت دو سوی آتلانتیک و حمایت از اوکراین تاکید کرد.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان پس از سفر چند روزه خود به ایالات متحده ابراز اطمینان کرد که این کشور به حمایت از اوکراین در آینده ادامه خواهد داد. وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در روز جمعه در واشنگتن، گفت که در طول گفتگوهای مختلف در کنگره همدردی و حسن نیت زیادی برای ادامه حمایت از کی یف احساس کرده است.
وی افزود: اعضای کنگره آمریکا هم آگاه هستند که اوکراین نیز از ارزش های مشترک ما دفاع می کند. وی همچنین گفت: ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، اشتباه میکند که فکر میکند جهان از درگیری خسته شده است. باربوک گفت: هیچ کس در روابط فراآتلانتیک ما به یک جنگ تجاوزکارانه عادت نخواهد کرد. بلینکن هم در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک بار دیگر تعهد آلمان به حمایت از اوکراین را ستود.
در اروپا، انتقادات مداوم از سوی حزب جمهوری خواه این نگرانی را ایجاد کرده است که ایالات متحده ممکن است به کمک های خود به اوکراین پس از تغییر احتمالی دولت در سال آینده پایان دهد. در این کنفرانس مطبوعاتی، بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا تعهد دو کشور به حمایت از اوکراین را تضمین کرد. وی تاکید کرد که هدف حمایت از کی یف در مبارزه برای بازپس گیری حاکمیت و اطمینان از این است که این کشور می تواند در آینده روی پای خود بایستد .
بائربوک هم گفت که برای ما تنها مسئله تحویل تسلیحات به اوکراین مطرح نیست، بلکه در درجه اول مسائل بشردوستانه، حفاظت از زیرساخت ها و بازگرداندن کودکان ربوده شده برای ما مطرح است.
بائربوک در طول سخنرانی خود از هیچ ستایشی برای دوستی فراآتلانتیک دریغ نکرد. وی اعتراف کرد که آلمان مدت زیادی است که موضوع امنیت را ساده گرفته است و در عین حال گفت که اما آن روزها یک بار برای همیشه به پایان رسیده است.
وزرای خارجه دو کشور همچنین رویکرد مشترکی را در قبال چین اعلام کردند. بلینکن گفت که مواضع ما در قبال چین به هم نزدیکتر می شود. وی افزود: هر دوی ما از جمله در هدف کاهش ریسک در روابط اقتصادی خود با چین و نه جدایی مشترک هستیم. آنها همچنین در مورد حمایت از حفظ وضعیت موجود در تایوان توافق دارند و تاکید کردند که در اینجا مسئله صلح و ثبات در منطقه مطرح است.
بلینکن نیز در کنفرانس مطبوعاتی با بائربوک با اشاره به برنامه هسته ای ایران گفت: برجام این مزیت بسیار مهم را داشت که این برنامه را محدود کنیم.
وزیر خارجه ایالات متحده افزود: متاسفانه ما با ترک این توافق این فرصت را برای ایران ایجاد کردیم که از این محدودیت خارج شود و در بیش از 2 سال گذشته با برخی تبعات این تصمیم از جمله غنیسازی در سطوح بالاتر و انباشت بیشتر مواد غنیشده و غیره روبرو بودهایم.
وزیر خارجه آمریکا افزود: اما در حال حاضر، درگیری هیچ بحث یا مذاکرهای با ایران در مورد برنامه هستهای نیستیم.
وزیر خارجه آلمان نیز درباره ایران گفت: سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان پنجشنبه اعلام کردند که با توجه به اینکه برنامه هستهای ایران پیشرفت زیادی کرده است ما باقیمانده تحریمهای هستهای را حفظ میکنیم.
وی افزود: در عین حال، ما همچنین آماده راه حل دیپلماتیک هستیم زیرا هدف این است که از اشاعه هستهای در منطقه جلوگیری شود./تسنیم