پزشکیان: هیچکس بر دیگری برتر نیست و برتری به تقواست باند قاچاق سوخت در نیروگاه شهید رجایی منهدم شد وزیر آموزش و پرورش: تدابیری برای حل مشکلات آموزش و پرورش خوزستان در نظر گرفته شده است ظریف، عبدالعلی‌زاده و شریف زادگان عضو شورای‌عالی آمایش سرزمین شدند «حسین ذوالفقاری» دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر شد سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات شورا‌ها درصورت عدم اصلاح قانون توسط مجلس سال آینده برگزار می‌شود موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد

باید هم از دست دیپلماسی استفاده کنیم هم از دست قدرت

روحانی: اگر من بدانم در جلسه‌ای با کسی ملاقات کنم، مشکل کشورم حل می‌شود، دریغ نخواهم کرد؛ زیرا اصل منافع ملی کشور است
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 27
کد خبر: ۲۰۴۴۷

به گزارش راهبرد معاصر ، یک روز پس از سفر ناگهانی محمد‌جواد ظریف به فرانسه، رئیس‌جمهوری تاکید کرد اگر نتیجه ملاقات با فردی،‌ آبادانی کشور باشد دریغ نمی‌کند. حسن روحانی همچنین با بیان اینکه معتقدیم باید هرگونه اقدامی که لازم است را انجام دهیم، گفت: حتی اگر احتمال موفقیت ۲۰ یا ۱۰ درصد باشد، نیز باید تلاش کنیم و نباید فرصت را از دست بدهیم.
باید هم از دست دیپلماسی استفاده کنیم هم از دست قدرت


او روز گذشته در همایش ارائه دستاوردهای دولت در توسعه زیرساخت‌های روستایی افزود: در زمینه هسته‌ای دو گام مهم برداشته‌ایم، اما همزمان مذاکره هم می‌کنیم. وزیر خارجه کشورمان به پاریس می‌رود، برای مشورت بازگشته و دو مرتبه به پاریس باز می‌گردد و ما نیز با مسوولان مربوطه جلسه گذاشته و گفت‌وگو می‌کنیم. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، روحانی با تاکید بر اینکه دست قدرت و دست دیپلماسی باید با هم و در کنار هم باشد، گفت: آنهایی که تصور می‌کنند، یک دست کافی است، اشتباه می‌کنند، باید هم از قدرت نظامی، فرهنگی و اقتصادی خود استفاده کنیم، هم از قدرت سیاسی، دیپلماسی و مذاکره.

 

رئیس‌جمهور افزود: برخی که در گوششان پنبه‌ است، مدام می‌گویند از مذاکره با قدرت‌های بزرگ چه سودی برده‌ایم؟ بعد از مذاکرات به جای یک میلیون بشکه بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت صادر کردیم و میلیاردها دلار از پول‌هایمان به کشور بازگشت و هر ماه حدود یک میلیارد از پول‌های کشورمان آزاد شد و قطعنامه‌هایی که آمریکا ۳۰ سال برای آن زحمت کشیده بود مانند بت‌ها خراب کردیم و سرمایه‌گذاری‌های خارجی جذب کشور شد. روحانی اضافه کرد: عده‌ای زمانی که سرمایه‌گذاری‌های خارجی وارد کشور شد، هیچ حرفی نمی‌زدند، اما وقتی آنها از کشور می‌روند، همان‌هایی که سکوت کرده بودند، زبان به اعتراض باز می‌کنند که چرا اینها رفته‌اند.

 

به دنبال گفت‌وگوهای اخیر حسن روحانی و امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه بر سر پیشنهاد‌هایی که مکرون برای نجات برجام طی دوماه اخیر به تهران ارائه کرده است، روز پنج‌شنبه محمد‌جواد ظریف، وزیر امورخارجه در آستانه اجلاس گروه ۷ به پاریس رفت و با ژان ایولودریان همتای فرانسوی خود و رئیس‌جمهوری فرانسه دیدار و گفت‌وگو کرد، اما درحالی که ظریف تازه از این سفر برگشته بود عصر روز یکشنبه در سفری غیرمنتظره همزمان با حضور سران کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و آمریکا در شهر ساحلی بیاریتز فرانسه، وارد این شهر شد و یک بار دیگر با مقامات فرانسه دیدار و رایزنی کرد. آن‌طور که سران کشورهای حاضر در این اجلاس اعلام کرده‌اند لحظاتی پیش از سفر ظریف آنها به‌صورت یک یادداشت خیلی کوتاه و به سرعت از حضور ظریف در فرانسه با خبر شده‌اند.

 

در همین راستا روز گذشته حسن روحانی تاکید کرد: اگر من بدانم در جلسه‌ای با کسی ملاقات کنم، مشکل کشورم حل می‌شود، دریغ نخواهم کرد، زیرا اصل منافع ملی کشور است.

 

مقابله به مثل دربرابر تحریم‌ها
رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه امروز در شرایط سختی قرار گرفته‌ایم و از یک سال قبل شدیدترین تحریم‌ها علیه مردم برقرار شده است، گفت: در عین اینکه در این تحریم‌ها مقاومت می‌کنیم مقابله به مثل هم می‌کنیم، تعهدات خود را کاهش می‌دهیم، اما فرصت برای مذاکره و دیپلماسی را هم قرار می‌دهیم و با ۲ ماه فاصله بین هر مرحله از کاهش تعهدات راه برای حل مشکلات از مسیر دیپلماسی را باز می‌گذاریم.روحانی با بیان اینکه خواست مردم ما حفظ عزت و استقلال توام با رفاه و کاهش زحمت و سختی‌ها است، گفت: ما مقاومت و ایستادگی می‌کنیم تا به اهداف، امنیت و عظمت برسیم. ایستادن وقتی ارزش دارد که منافع ما تامین شود.

 

وی ادامه داد: یک سال است که شدیدترین تحریم‌ها را بر ما وارد کردند، ما هم در برابر تحریم‌ها ایستادیم. تعهدات خود را هم کاهش دادیم، اما بین مراحل کاهش تعهد دو ماه وقت گذاشته‌ایم تا فرصت دیپلماسی داشته باشیم. خواست ملت ما عزت، استقلال و همزمان کاهش زحمت و فشار و افزایش رفاه است. اگر بنا باشد با فشار به مردم، کشور را اداره کنیم که هر کسی بلد است کشور را اداره کند. ما می‌ایستیم تا به اهداف و منافع و امنیت کشور به عظمت برسیم، جایی باید ایستاد که منافع وجود دارد. ما برای دفاع از منافع ملی و استقلال کشور می‌ایستیم، خسته نمی‌شویم و از هر ابزاری برای حل مسائل استفاده می‌کنیم.

 

روحانی خاطرنشان کرد: وقتی کشتی ما را می‌گیرند، ما هم مذاکره می‌کنیم و هم با دلایل قانونی کشتی آنها را می‌گیریم؛ هر دو کار را باید انجام داد.

 

یک عده نصف قانون اساسی را قبول دارند
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید از همه توان خود برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کنیم، اظهار کرد: باید از کار هر فردی که در کشور خدمت می‌کند. سپاسگزاری کنیم و ناشکری است که کار یک نهاد را خوب توصیف کنیم و نسبت به نهاد دیگر، ناشکر باشیم. روحانی خاطر نشان کرد: ظاهرا یک عده فقط نصف قانون اساسی را قبول دارند، اما معتقدیم که همه اصول قانون اساسی باید محترم شمرده شود.روحانی با تاکید بر اینکه قدرت ملی و تولید ملی در رأس اقدامات دولت قرار دارد، گفت: تولید ملی و قدرت ملی به ما فرصت می‌دهد که با دنیا حرف بزنیم و امروز احیای صنعت، کشاورزی و بخش خدمات شهری و روستایی به معنای توانمند شدن قدرت ملی است.

منبع : ایسنا

ارسال نظر