وزارت امور خارجه: مردم ایران تهدید را به انسجام تبدیل کردند گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است

پکن: آمریکا باید همزیستی مسالمت‌آمیز را یاد بگیرد

رئیس جمهور چین با بیان اینکه واشنگتن و پکن باید به همزیستی مسالمت‌آمیز با یکدیگر برسند، تلویحاً بر لزوم کاهش تنش بین دو کشور تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 19
کد خبر: ۲۰۴۶۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین امروز (سه‌شنبه) گفت که دولت‌های واشنگتن و پکن باید به‌خاطر جهان هم که شده، همزیستی مسالمت‌آمیز را یاد بگیرند.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، شی در پاسخ به نامه دو خلبان شاخص سابق نیروی هوایی آمریکا، با بیان اینکه واشنگتن و پکن «حتما باید» به همزیستی مسالمت‌آمیز با یکدیگر برسند، تلویحا بر لزوم کاهش تنش بین دو کشور تاکید کرد.

 

رئیس جمهور چین با اشاره به دوران حضور دو خلبان مذکور در ارتش چین برای جنگ با ژاپن در زمان جنگ جهانی دوم، توضیح داد: «مردم چین و آمریکا در نبرد خود با ژاپن، دشمن مشترکی داشتند و دوستی عمیقی برقرار کردند».

 

شی در این نامه تصریح کرد: «با نگاه به آینده، چین و آمریکا به عنوان دو کشور بزرگ، مسئولیت‌های مهمتری برای صلح، ثبات و توسعه جهانی بر عهده دارند. لازم است که دو کشور به احترام متقابل، همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری برد-برد دست یابند».

 

رویترز درباره این نظرات رئیس جمهور چین نوشت: «درخواست او برای برقراری روابط باثبات و صلح آمیز با آمریکا، در ادامه مجموعه‌ای از نشست‌ها و گفتگوها بین مقامات واشنگتن و پکن در ماه‌های اخیر با هدف کاهش تنش‌ها و احیای کانال‌های ارتباطی از جمله تماس بین ارتش‌های دو کشور صورت می‌گیرد».

 

شامگاه دوشنبه نیز «هان ژِنگ» معاون شی که برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده، در دیدار با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفته بود: «جهان به روابط پایدار و سالم چین و آمریکا نیاز دارد».

 

پیش از آن هم «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید به مدت ۱۲ ساعت در کشور مالت با «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین دیدار کرد. هر دو طرف این مذاکرات را صادقانه، اساسی و سازنده توصیف کردند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار