ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

معجزه سبزی مارچوبه باغی در صنعت غذا و دارو

مارچوبه باغی یک گیاه چندساله از خانواده Asparagaceae است که بومی آسیا، شمال آفریقا و اروپا می‌باشد. این گونه مهمترین جنس مارچوبه از نظر اقتصادی است که ارزش غذایی، دارویی و صنعتی بسیار بالایی دارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۱ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 20
کد خبر: ۲۰۴۹۷۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ مارچوبه باغی یک گیاه چندساله از خانواده Asparagaceae است که بومی آسیا، شمال آفریقا و اروپا می‌باشد. این گونه مهمترین جنس مارچوبه از نظر اقتصادی است که ارزش غذایی، دارویی و صنعتی بسیار بالایی دارد.

مارچوبه غنی از ترکیبات مفید مثل فلاونوییدها، ساپونین‌ها و گلوتاتیون است که خواص آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که مارچوبه از لحاظ کیفیت و کمیت آنتی اکسیدان‌ها مقام اول در بین ۲۳ سبزی پرمصرف به عنوان یک غذا - دارو را داراست.

چندین ترکیب مهم و اساسی مانند فیبر‌های غذایی، آمینواسید‌ها مشتقات الیگوساکارید‌ها فلاونویید‌ها ساپونین‌های استروییدی ویتامین‌ها مواد معدنی از ریشه‌ها و ساقه‌های آن استخراج شده است.  مطالعات دارویی روی این گیاه اثرات ضد التهابی سیتوتوکسیک ضد جهش ژنتیکی و ضد قارچی آن را نشان داده است.

در هند از جوشانده ریشه‌های مارچوبه برای مقابله با درد‌های مفصلی زانو و ران، پاک کردن مثانه از مواد مضری که باعث نقرس می‌شود، باروری، کاهش درد قاعدگی و افزایش شیر در مادران شیرده استفاده میکنند

اسید‌های هیدروکسی سینامیک موجود در اسپیر‌های مارچوبه سبز به ویژه اسید فرولیک، آنتی اکسیدان‌های قوی هستند و در پیشگیری از بیماری‌های آلزایمر، دیابت، انواع سرطان، فشارخون، آترواسکلروز و بیماری‌های التهابی اهمیت دارند.

فروکتان ها، به طور عمده فروکتوالیگوساکاریدها، نیز در اسپیر مارچوبه در مقادیر کمتر وجود دارند. فروکتوالیگوساکارید‌ها اثر سودمندی روی سلامت انسان دارند، زیرا آن‌ها پروبیوتیک هستند.

بررسی‌ها نشان داده است که فروکتوالیگوساکارید‌ها و اینولین جذب کلسیم را در روده انسان و حیوان افزایش می‌دهند.  مارچوبه همراه با بعضی گیاهان دارای بیشترین مقدار آمینواسید مورد نیاز بدن انسان است.

ساپونین‌های مارچوبه گلیکوزید‌های استروییدی هستند که پروتودیوزین در آن به مقدار فراوان وجود دارد. اهمیت این ترکیب در مقابل سلول‌های سرطانی انسانی ثابت شده است. / بهداشت نیوز

ارسال نظر