نمایش موشک هایپرسونیک «فتاح» و کروز «پاوه» سپاه در رژه نیروهای مسلح-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

نمایش موشک هایپرسونیک «فتاح» و کروز «پاوه» سپاه در رژه نیروهای مسلح

موشک هایپرسونیک فتاح و موشک کروز برد بلند پاوه نیروی هوافضای سپاه برای اولین بار در رژه ۳۱ شهریور نیروهای مسلح در تهران به نمایش درآمد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 22
کد خبر: ۲۰۵۰۸۷

به گزارش راهبرد معاصر؛  4 فروند موشک هایپرسونیک فتاح نیروی هوافضای سپاه در رژه 31 شهریور نیروهای مسلح در تهران به نمایش درآمد.

همچنین برای اولین بار موشک کروز برد بلند پاوه نیز در رژه به نمایش درآمد.

 

این رژه از صبح امروز در جوار حرم مطهر امام خمینی(ره) با حضور رئیس جمهور و جمعی از فرماندهان عالی رتبه آغاز شده است.

موشک فتاح با برد 1400 کیلومتر، سرعتی معادل 13 ماخ (16000کیلومتر بر ساعت) دارد.

 این موشک همچنین از یک سر جنگی با موتور کروی سوخت جامد و نازل متحرک بهره می‌برد که قابلیت مانور در همه جهات و دورانی را داراست.

نام این موشک توسط مقام معظم رهبری انتخاب شده است.

فتاح در واقع یک موشک دو مرحله‌ای است که مرحله اول آن مشابه موشک خیبرشکن بوده و از سوخت جامد ترکیبی پیشرفته برخوردار است.

مرحله دوم موشک فتاح که همان سرجنگی ابرصوتی است به خودی خود یک موشک کامل به شمار می‌رود زیرا علاوه بر مواد انفجاری و سامانه‌های هدایت و کنترل و ناوبری، دارای یک پیشران سوخت جامد هم هست.

در مرحله دوم فتاح از یک موتور سوخت جامد کروی استفاده شده که دارای نازل متحرک برای کنترل راستای نیروی رانش است.

این فناوری یعنی نازل متحرک هم در سالهای اخیر توسط متخصصان سپاه به صورت عملیاتی درآمده و امکان کنترل مسیر موشک را به صورتی بهینه‌تر از روش‌های قبلی کنترل بردار رانش که شامل نصب بالک در دهانه خروجی موتور بود به دست می‌دهد.

وجود کنترل بردار رانش سبب می‌شود تا فتاح بتواند در جو رقیق که بالکهای کنترلی کارایی ندارد، به تغییر مسیر بپردازد.

به واسطه داشتن پیشران در مرحله دوم، فتاح می‌تواند نسبت به لحظه جدایش از موتور مرحله اول، بازهم افزایش سرعت داشته باشد که مقدار آن بین 13 تا 15 برابر سرعت صوت اعلام شده و هم انرژی کافی برای حفظ سرعت در ادامه اجرای مانورهای گمراه کننده در مسیرهای غیرقابل پیش بینی را تأمین کند.

با این مانورها و خروج از مسیر بالستیکی طی شده توسط پیشران مرحله اول از ابتدای شلیک از سطح زمین، دیگر کار ردگیری سرجنگی برای حسگرهای مختلف دشمن بسیار سخت می‌شود./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده