اتهام‌زنی آمریکا به ایران درباره برنامه هسته‌ای-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان

اتهام‌زنی آمریکا به ایران درباره برنامه هسته‌ای

وزیر خارجه ایالات متحده بدون اشاره به بدعهدی آمریکا در عمل به تعهداتش مدعی شده است که ایران «بازیگر مسئول» در برنامه هسته‌ای خود نیست.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 23
کد خبر: ۲۰۵۲۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز گذشته (جمعه) بدون هرگونه اشاره به عهدشکنی واشنگتن در عمل به تعهدات برجامی، توپ را در زمین ایران انداخته و مدعی شد که شد که ایران تمایلی نددارد بازیگر مسئول در برنامه هسته‌ای خود باشد.

 

خبرگزاری رویترز گزارش کرد که بلینکن گفته است که تصمیم ایران برای ممانعت از فعالیت بازرسان هسته‌ای نشان می‌دهد که جمهوری اسلام تمایلی ندارد بازیگر مسئول در برنامه هسته‌ای خود باشد.

 

این رسانه انگلیسی با اشاره به اظهارات بلینکن ادامه داد که سخنان وزیر خارجه ایالات متحده نشان می‌دهد که واشنگتن در خصوص تمایل و اشتیاق تهران برای تعامل جدی در زمینه محدود کردن برنامه هسته‌ای‌اش تردید دارد.

 

روز شنبه هفته گذشته، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس اتمی ضمن ابراز تأسف از تصمیم ایران برای لغو مجوز فعالیت برخی از بازرسان این سازمان، مدعی شد که تهران به آژانس نیاز دارد تا تضمین‌های لازم مبنی بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای آن را ارائه کند.

 

وی در این‌باره توضیح داد: «من از این موضوع (لغو مجوز بازرسان آژانس اتمی) متأسف هستم. واقعاً این کار را درک نمی‌کنم. من نمی‌توانم بفهمم چه کسی از اینگونه اقدامات سود می‌برد».

 

بلینکن در جمع خبرنگاران گفت: «ما تلاش کردیم تا به طورمستقیم با ایران و همچنین شرکای اروپایی خود و حتی روسیه و چین همکاری کنیم تا ببینیمکه می‌توانیم به پایبندی به توافق هسته‌ای ایران بازگردیم یا خیر...اما ایران نتوانست و یا این‌کار را انجام نداد».

 

وی به هیچ عنوان اشاره نکرد که این ایالات متحده بود که علی‌رغم پایبندی کامل ایران به تعهدات برجامی، به صورت یکجانبه از این توافق هسته‌ای خارج شد و سیاست فشار حداکثری را علیه ایران در پیش گرفت.

 

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد:‌ «همین هفته گذشته، ما شاهد بودیم که آن‌ها مجوز بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را که برای انجام کار آژانس به بهترین نحو حیاتی هستند تا تضمین کنند که ایران با تعهداتی که دارد، سازگار است، لغو کرد».


جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش عمل کرد، اما بعد از آن اعلام کرد به موجب مفاد مندرج در برجام تعهداتش ذیل این توافق را کاهش خواهد داد.

 

ایران بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

 

اقدامات ایران ذیل بندهایی از برجام انجام شده‌اند که به تهران حق می‌دهد در صورت عدم پایبندی طرف‌های دیگر به تعهدات و وعده‌هایش اجرای تعهدات خودش را کاهش دهد.

 

تهران با وجود این بارها تأکید کرده است که گام‌های جبرانی این کشور برگشت‌پذیرند و در صورت عمل کردن آمریکا به تعهداتش آنها را به عقب خواهد برگرداند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار