دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای شیخ نعیم قاسم: مجروحان پیجری پیشگامان بصیرت هستند/ سقوط اسرائیل حتمی است دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد

ادعای واشنگتن: ایران برای ایجاد فضای دیپلماسی، با آژانس اتمی همکاری کند

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با دستمایه قرار دادن ادعای آژانس اتمی برای متهم کردن ایران به تنش‌زایی، خواستار همکاری کامل تهران با این سازمان شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۴ - ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 27
کد خبر: ۲۰۵۸۲۷

به گزارش راهبرد معاصر، «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه سیاه‌نمایی درخصوص برنامه هسته‌ای ایران و به‌جهت کاهش انتقادات اخیر از دولت «جو بایدن»، ایران را به تنش‌زایی در حوزه هسته‌ای متهم کرد.

 

میلر شامگاه سه‌شنبه طی نشست خبری در مقر این وزارتخانه، مدعی شد که اگر ایران می‌خواهد فضا را برای دیپلماسی با آمریکا مهیا کند، باید گام‌هایی برای تنش‌زدایی درمورد برنامه هسته‌ای خود بردارد.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، میلر در پاسخ به سوالی درباره ادعای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره لغو مجوز فعالیت بازرسان این سازمان در ایران گفت: «ایران اگر می‌خواهد تنش‌ها را کاهش دهد و فضایی برای دیپلماسی ایجاد کند، باید گام‌های تنش‌زدا بردارد».

 

وی در ادامه ادعاهای خود توضیح داد: «فقط در چند هفته گذشته، ما شاهد انجام اقداماتی از سوی ایران برای تضعیف توانایی آژانس اتمی برای انجام کار خود بوده‌ایم. بنابراین اگر ایران واقعاً در برداشتن گام‌های کاهش تنش جدی است، اولین کاری که می‌تواند انجام دهد، همکاری با آژانس اتمی است».

 

طبق این گزارش، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: «گام‌هایی که درباره آن صحبت می‌کنیم به عنوان مقدمه‌ای بالقوه برای از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا، خواه مستقیم یا غیرمستقیم، به برنامه هسته‌ای ایران مربوط می‌شود».

 

به نوشته رویترز، با این حال، وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران باید تمام اقدامات مورد نظر آمریکا را قبل از موافقت واشنگتن با مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم با تهران انجام دهد، اظهار داشت: «من چنین چیزی را نگفتم».

 

این صحبت‌های میلر، دومین مرتبه از اظهارات مقام‌های آمریکایی در روزهای اخیر بود که از ایران به بهانه اتهام‌زنی آژانس اتمی انتقاد کردند.

 

پیش از این نیز اتحادیه اروپا، جمهوری اسلامی ایران را به عدم همکاری با آژانس متهم کرد و مدعی شد:‌ «ما متأسفیم که ایران گام‌های لازم برای پایبندی به تعهدات هسته‌ای‌اش را برنداشته است»./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار