پنتاگون: ایران دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

پنتاگون: ایران دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست

وزارت دفاع آمریکا در یک سند راهبردی جدید بار دیگر همسو با ارزیابی دیگر نهادهای حکومتی این کشور تصریح کرده ایران ساخت سلاح هسته‌ای را دنبال نمی‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۳ - ۰۷ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 29
کد خبر: ۲۰۶۱۴۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت دفاع آمریکا در سندی که به تشریح راهبردهای این کشور برای مقابله با سلاح‌های کشتار جمعی می‌پردازد بار دیگر اذعان کرده که جمهوری اسلامی ایران سیاست ساخت سلاح‌ هسته‌ای را دنبال نمی‌کند.

در صفحه 5 این سند 15 صفحه‌‌ای موسوم به «سند راهبردی مقابله با سلاح‌های کشتار جمعی» که روز پنجشنبه منتشر شده تصریح شده که جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم داشتن فاصله حدوداً دو هفته‌ای با تولید مواد هسته‌ای لازم جهت ساخت بمب این سیاست را دنبال نمی‌کند.

در این بخش آمده است: «برآورد می‌شود که ایران در حال حاضر برنامه تسلیحات هسته‌ای را دنبال نمی‌کند اما توانایی لازم برای تولید مواد هسته‌ای لازم جهت ساخت یک بمب هسته‌ای در کمتر از دو هفته را دارد.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

این نخستین بار نیست که دستگاه‌های حکومتی در آمریکا به عدم تلاش جمهوری اسلامی ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای اشاره می‌کنند. در ارزیابی دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا که تیرماه سال جاری منتتشر شده بود نیز نتیجه‌گیری مشابهی حاصل شده بود.

ارزیابی دفتر مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده که روز 19 تیرماه منتشر شده بود تصریح شده بود: «ایران در حال حاضر فعالیت‌های کلیدی تولید تسلیحات هسته‌ای که برای تولید یک ابزار هسته‌ای قابل آزمایش مورد نیاز است، انجام نمی‌دهد.»

قبل‌تر از آن، در گزارش سالانه «جامعه اطلاعاتی آمریکا» در سال 1401 هم نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی گفته‌ بودند: «ایران فعلا اقدامی در راستای تولید بمب هسته‌ای نکرده است.»

اعتراف چندیدن باره آمریکا مبنی بر اینکه ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، در حالی صورت گرفته است که بهانه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای یکی از مبناهای اصلی اعمال تحریم‌های یکجانبه از سوی واشنگتن علیه مردم ایران بوده است.

این مسئله موضع جمهوری اسلامی را که همواره ادعاهای ضدایرانی غرب را رفتارهایی مغرضانه با اهداف سیاسی و به دور از واقعیت‌های فنی دانسته مورد تأیید قرار می‌دهد.

وزارت دفاع آمریکا در سند جدید از ایران به عنوان «تهدیدی مستمر» یاد کرده و مدعی شده ایران به تعهدات خود ذیل کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی پایبند نبوده است.

در این سند ادعا شده است: «مضاف بر این، ارزیابی ایالات متحده این است که ایران به تعهداتش ذیل کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی پایبند نیست. به عنوان مثال، ایران اعلانیه کامل تأسیسات تولید سلاح‌های شیمیایی خود را برای پایبند ماندن به این معاهده ارائه نکرده است.»

ادعای آمریکا در حالی مطرح شده که جمهوری اسلامی ایران پیش از این داشتن برنامه تسلیحات شیمیایی را رد کرده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار