سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

مشاور امنیت ملی عراق در رأس هیأتی امنیتی به تهران آمد

مشاور امنیت ملی عراق در رأس هیأتی امنیتی به تهران آمد مشاور امنیت ملی عراق در سایه اجرای توافق امنیتی کشورش با ایران، امروز برای دیدار با مقامات بلندپایه ایرانی عازم تهران شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 01
کد خبر: ۲۰۶۴۲۵

به گزارش راهبرد معاصر. «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق، امروز (یکشنبه، ۱ اکتبر) در رأس یک هیأت امنیتی به دستور نخست‌وزیر این کشور عازم ایران شد.

 

خبرگزاری رسمی عراق (واع)، با انتشار این خبر نوشت: الاعرجی در رأس یک هیأت امنیتی در چارچوب تکمیل روند اجرای توافق امنیتی با ایران، به تهران سفر می‌کند.این سفر به دستور «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق صورت گرفته و هدف از این سفر گفت‌وگو و رایزنی با مقامات ایرانی در راستای تکمیل روند اجرایی توافق امنیتی اخیر است.

 

این سفر در حالی انجام می‌شود که توافق امنیتی تهران و بغداد برای تخلیه پادگان‌ها و مقرهای تروریست‌ها در نزدیکی مرزهای ایرانی اجرایی شده است.

 

الاعرجی، چهارم سپتامبر به اربیل سفر کرده بود تا با «ریبر احمد» وزیر داخلی منطقه کردستان عراق درخصوص اقدامات منطقه کردستان عراق برای تامین مرزهای مشترک با ایران رایزنی کند.

 

چند روز پس از سفر الاعرجی به اربیل، ریبر احمد، به بغداد سفر و با الاعرجی دیدار و درباره درباره آخرین تحولات اجرای توافق امنیتی با ایران تبادل نظر کرد.

 

وزیر دفاع عراق نیز در ۱۹ سپتامبر با اشاره به این‌که حضور گروه‌هک‌های تروریستی مخالف ایران در عراق تنها به پنج اردوگاه در عمق خاک عراق محدود شده از استقرار نیروهای عراقی در مرز منطقه کردستان با ایران خبر داده بود.

 

دو شب پیش نیز شبکه العربیه به نقل از وزیر کشور عراق نوشت: «مخالفان ایرانی (گروهک‌های تروریستی تجزیه‌طلب) از خط مرزی در شمال کشور دور شده‌اند..مرزها با ایران در منطقه کردستان تحت کنترل نیروهای ماست».

 

۲۸ اسفند ۱۴۰۱ توافقنامه همکاری‌های مشترک امنیتی ایران و عراق طی مراسمی با حضور «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق توسط «علی شمخانی» دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر عراق در بغداد امضا شد. در همان زمان قاسم الاعرجی اطمینان داد که عراق همه تلاشش را برای اجرای کامل این توافقنامه به کار خواهد گرفت و به هیچ گروه یا کشوری اجازه نخواهد داد که از خاک عراق برای ایجاد ناامنی در ایران استفاده کند. بغداد، اواخر ماه گذشته، اعلام کرد مقر گروهک‌های تروریستی تجزیه‌طلب در مرزهای مشترک تخلیه شده و تروریست‌های مذکور خلع سلاح شده‌اند.

 

حضور گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب در شمال عراق و در نزدیک مرزهای ایران و تهدیداتی که بارها از خاک کردستان عراق متوجه ایران شد، بارها با اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران روبه‌رو شده و در این مدت هم چند بار مقر این گروهک‌ها از سوی سپاه پاسداران هدف قرار گرفته است./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار