پنجشنبه در کدام استان‌ها تعطیل شد؟ سخنگوی دولت: «خلیج فارس» فقط یک نام جغرافیایی نیست، بخشی از هویت تاریخی ملت ایران است قالیباف تصاویر نقشه‌های تاریخی خلیج فارس را منتشر کرد + عکس پزشکیان: صرفه‌جویی را از دولت شروع کردیم/پنل‌های خورشیدی اولویت اول دستور فوری پزشکیان برای تعیین سهمیه آب و برق استان‌ها پزشکیان: دولت موظف است معیشت مردم را تأمین کند وعده معاون رئیس جمهور به معلمان تغییر فرمانده کل سپاه تکذیب شد واکنش تند به زیاده‌خواهی‌های آمریکا: نه هوشمندانه، نه عاقلانه، نه شرافتمندانه تفحص مجلس از عدم موفقیت در ساماندهی پسماند‌ها فرآیند دهک‌بندی خانواده‌ها تغییر می‌کند + فیلم وزیر کار: طبق قانون بودجه باید با حذف یارانۀ دهک‌های بالای جامعه، به ۳ دهک پایین کالابرگ بدهیم + فیلم پزشکیان دستور صادر کرد/ باید سریع‌تر خسارات آسیب دیدگان حادثه بندر شهید رجایی را جبران کنیم فوری/ کشف قصور ایمنی در حادثه بندرعباس/ کمیته ویژه مقصران را احضار کرد تصویب فوق‌العاده خاص برای کارکنان شهرداری‌ها در مجلس

بررسی ایرادات شورای نگهبان درباره مصوبه کنکوری مجلس

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از برگزاری جلسه مشترک کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و شورای نگهبان برای بررسی ایرادات این شورا به مصوبه کنکوری مجلس خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۹ - ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 02
کد خبر: ۲۰۶۷۴۱
بررسی ایرادات شورای نگهبان درباره مصوبه کنکوری مجلس

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا مجلس براساس مخالفت شورای نگهبان با مصوبه حذف تأثیر معدل قطعی کنکور، مصوبه را پایان یافته و کان لم یکن تلقی و یا اینکه بر نظر خود پافشاری می‌کند و مصوبه خود را برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع و ارسال می‌کند؟، اجمالا چند نکته را در این خصوص اشاره می‌کنم، نامه شورای نگهبان در رد مصوبه مجلس شورای اسلامی به کمیسیون آموزش ارجاع شده است.

وی افزود: مجلس تا روز شنبه ۱۳ مهر جلسه ندارد، اما در روزهای اول هفته آینده کمیسیون آموزش مجلس با حضور نماینده شورای نگهبان بررسی خواهند کرد که راهی برای رفع ایرادات شورای نگهبان و اصلاح مصوبه به شکلی که هدف مجلس و روح و محتوای قانون حفظ گردد، پیدا شود.

نایب رئیس مجلس اضافه کرد: طبق بند ( و ) ماده ۱۸۰ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مادام که لایحه برنامه در صحن مجلس مورد بررسی است، موضوعات دیگر به استثنای طرح‌های سه فوریتی، تحقیق و تفحص و استیضاح قابل طرح نیست.

حجت‌الاسلام ذوالنوری در پایان خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌کنیم که بررسی برنامه هفتم توسعه که از اول مهر آغاز شده است، حداقل تا پایان مهرماه به طول بیانجامد. پیگیری می‌شود که نتیجه کار کمیسیون آموزش مجلس در اولین فرصت بعد از برنامه هفتم، در صحن علنی مجلس مطرح و تصمیم‌گیری شود.

براساس این گزارش، چندی پیش هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان گفته بود که «طرح اصلاح تبصره (5) ماده (5) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در خصوص شیوه برگزاری کنکور سراسری» در جلسه اخیر شورای نگهبان بررسی و مغایر با قانون اساسی شناخته شده است.

طرح اصلاح تبصره (5) ماده (5) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در خصوص شیوه برگزاری کنکور که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، به شرح زیر است:

**وزارت آموزش و پرورش مکلف است تمام زیرساخت‌های لازم جهت اِعمال تأثیر قطعی معدل در تعیین تراز و رتبه شرکت‌کنندگان در کنکور سال ۱۴۰۶ و بعد از آن را فراهم کند و تا موعد یاد شده کنکور سال‌های ۱۴۰۳، ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ به روال کنکور سال‌های قبل از سال‌ ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

طبق آنچه که هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان گفته است، طرحی که در بالا ذکر شده، در جلسه اخیر این شورا مغایر قانون اساسی شناخته شده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده