گزارش «وال‌استریت ژورنال»؛

نگرانی غرب از انشقاق آمریکایی‌ها در زمینه اوکراین

واشنگتن که پرچم‌دار ائتلاف ضد روسی است و در راستای حمایت از اوکراین از اقدامی فروگذار نکرده، این روزها دچار اختلافات سیاسی داخلی شده و اروپایی‌ها را در زمینه تعهدات آمریکا نسبت به کی یف نگران کرده است.
تاریخ انتشار: پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - 05 October 2023

نگرانی غرب از انشقاق آمریکایی‌ها در زمینه اوکراین

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ متحدان اروپایی اوکراین این روزها نگران کاهش حمایت آمریکا از این کشور با توجه به اختلافات سیاسی موجود میان دو حزب دموکرات و جمهوری خواه هستند. سارا واگنکنشت، سیاستمدار آلمانی و نماینده بوندستاگ (مجلس آلمان) برای دومین بار در هفته های اخیر از اتحادیه اروپا خواست با توجه به تحولات اخیر در آمریکا درباره اوکراین و احتمال کاهش کمک های واشنگتن به کی یف، به جای ادامه دادن به ارسال تسلیحات برای کی یف به دنبال برقراری آتش بس در اوکراین باشد.


تنش های سیاسی در آمریکا و لفاظی های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این کشور بر تحولات میدانی اوکراین سایه افکنده است؛ به ویژه اینکه حملات کی یف علیه نیروهای روسی به تجهیزات، آموزش و اطلاعات آمریکا بستگی دارد. در این راستا برای نخستین بار در تاریخ، مجلس نمایندگان آمریکا رئیس خود را برکنار کرد و کوین مک کارتی پس از رأی گیری استیضاح مجلس نمایندگان آمریکا، از سمت خود برکنار شد.

تعداد زیادی از سیاستمداران آمریکایی که بیشترشان جمهوری خواه و حامی دونالد ترامپ هستند، از حمایت ایالات متحده از اوکراین انتقاد می کنند


مت گیتز، نماینده جمهوری خواه کنگره دادخواستی را برای برکناری هم حزبی خود ارائه کرده بود. وی مک کارتی را متهم کرد با دموکرات ها برای تصویب لایحه بودجه 45 روزه دولت که شامل کمک به اوکراین نمی شود، به توافق دست یافته است. تصویب این پروژه به ایالات متحده کمک کرد از تعطیلی خود جلوگیری کند.


جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پرچمدار ائتلاف جهانی حمایت از اوکراین و اعمال تحریم ها علیه روسیه است. با وجود این، تعداد زیادی از سیاستمداران آمریکایی که بیشترشان جمهوری خواه و حامی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا هستند، از حمایت ایالات متحده از اوکراین انتقاد می کنند.


پیش تر مک کارتی گفته بود، برای ایالات متحده حل بحران مهاجرت، مهم تر از اوکراین است. در این راستا موضوع کمک به کی یف یکشنبه گذشته به محور اصلی مناقشه های مجلس نمایندگان بر سر جلوگیری از تعطیلی دولت تبدیل شد.


این مناقشه ها و احتمال عقب‌نشینی واشنگتن از نقش خود به عنوان پرچمدار کمپین ائتلاف ضد روسی نگرانی‌هایی را میان متحدان آمریکا ایجاد می‌کند؛ کشورهایی که بسیاری از آنها کمک به اوکراین را برای «دفاع از خود»، با هدف حفظ امنیت جهانی حیاتی می‌پندارند.


ناتالیا گالیبارنکو، سفیر اوکراین در ناتو در این باره گفت، کی یف تحولات واشنگتن را زیرنظر دارد و تاکنون هیچ تغییری در روند کمک ها مشاهده نکرده است.

دیپلمات‌هایی از چندین کشور که به نقش محوری ایالات متحده در ائتلاف ضد روسی چشم دوخته‌اند، گفتند نگران هستند فشارهای داخلی بایدن را وادار کند از نقش حمایتی خود در جنگ اوکراین دست بکشد


آخرین رأی گیری در مجلس نمایندگان آمریکا درباره بودجه کمک به اوکراین نشان دهنده حمایت گسترده دو حزب اصلی این کشور است؛ چه اینکه 311 قانونگذار در مجلس 433 عضوی ایالات متحده این هفته طرحی مبنی بر اختصاص 300 میلیون دلار کمک امنیتی تصیب کردند. با وجود این، تعداد جمهوری خواهان مخالف در حال افزایش است.

 


به تازگی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دیپلمات‌هایی از چندین کشور که به نقش محوری ایالات متحده در ائتلاف ضد روسی چشم دوخته‌اند، گفتند نگران هستند فشارهای داخلی بایدن را وادار کند از نقش حمایتی خود در جنگ اوکراین دست بکشد. برخی از آنها عنوان کردند، رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی نیم ساعته خود در سازمان ملل متحد تنها در پایان سخنانش به موضوع اوکراین پرداخت.


نگرانی متحدان ایالات متحده فراتر از تمایل کی یف برای پیروزی است. نگرانی عمیق تر آنها این است، اگر ایالات متحده در اقدامات خود موفق ظاهر نشود (با اعمال فشار سیاسی و نظامی قابل توجه برای حمایت از اوکراین)، به اعتبار و قدرت متقاعدسازی آن ها آسیب جدی وارد می شود و این روند پیامدهای جهانی خواهد داشت.


در سال های اخیر اعتماد اروپایی ها به پایبندی ایالات متحده به تعهدات خود نسبت به متحدانش و معاهدات بین المللی به دلیل خروج شکست گونه این کشور از افغانستان، تهدید به خروج از ناتو و چندین تحول مخرب دیگر در حوزه سیاست خارجی ایالات متحده متزلزل شده است.

 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
رضا میرابیان، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۱ روز پیش

آتش بس غزه و احتمال فروپاشی کابینه نتانیاهو

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۱ روز پیش

پیش نیازهای تحقق اهداف توافق ایران و روسیه

یادداشت احمد عبدالرحمان؛ تحلیلگر امور نظامی و راهبردی؛ / ۱ روز پیش

در بهار پیروزی، جای شهدا خالی