تلاش اتحادیه اروپا برای میانجی گری بین ارمنستان و آذربایجان-راهبرد معاصر
در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی تا ۳ روز آینده رسانه عبری: حماس موفق به احیای خود در نوار غزه شده است محمود عباس برای شرکت در اجلاس دی۸ به مصر سفر می‌کند دیدار خداحافظی سفیر پرتغال در تهران با عراقچی گروسی: برجام دیگر موضوعیت ندارد؛ توافق اصلی را می‌توان به عنوان یک مبنا به کار گرفت شین‌بت مدعی دستگیری فردی به اتهام جاسوسی برای ایران شد رسانه صهیونیستی: اسرائیل برای حمله به یمن آماده می‌شود  کارشناس اسرائیلی: احتمال سقوط پادشاهی اردن بسیار زیاد است خشم ایران از حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن رسانه عبری: سامانه شلیک خودکار در کرانه باختری مستقر می‌شود

تلاش اتحادیه اروپا برای میانجی گری بین ارمنستان و آذربایجان

رئیس شورای اتحادیه اروپا بعد از شکست بروکسل در میانجی گری بین ارمنستان و آذربایجان در نشست روز گذشته در اسپانیا از برگزاری نشست دیگری تا اواخر اکتبر برای مذاکرات بین طرف های درگیر خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۶ - ۱۴ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 06
کد خبر: ۲۰۷۱۶۰

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ "، چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا، از مذاکره میان ارمنستان و آذربایجان برای کاهش تنش در پی حمله نظامی گسترده باکو به قره باغ خبر داد.

 

میشل روز پنجشنبه در حاشیه اجلاس جامعه سیاسی اروپا در گرانادای اسپانیا به خبرگزاری فرانسه گفت که هدف این است که این نشست تا پایان اکتبر برگزار شود. در همین حال، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای حافظ صلح روسیه 3 پست دیده بانی در خط مقدم قره باغ کوهستانی را منهدم کرده اند.

 

به گفته میشل، تاریخ این دیدار در بروکسل با مشورت "نیکول پاشینیان"، نخست وزیر ارمنستان و الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان تعیین خواهد شد.

 

روز پنجشنبه اولاف شولتز ، صدر اعظم آلمان هم در سخنانی در اسپانیا خواستار تلاش جدی برای اطمینان از برقراری صلح پایدار بین آذربایجان و ارمنستان و در حالت ایده آل در سال جاری میلادی شد.

 

اندکی پیش از اعلام میشل مبنی بر دیدار ارمنستان و آذربایجان، باکو اعلام کرد که برای مذاکره با ایروان با میانجیگری اتحادیه اروپا آماده است. در ابتدا قرار بود روز پنجشنبه بین پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان و علی اف رئیس جمهور آذربایجان دیداری در اسپانیا برگزار شود.

 

با این حال، علی اف با اشاره به حمایت اروپا از ایروان، این دیدار را رد کرد. پاشینیان از این تصمیم ابراز تاسف کرده اما به این اجلاس رفته و در آنجا با شولتز و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه مذاکره کرد.

 

دو جمهوری قفقاز ارمنستان و آذربایجان، دشمن یکدیگرند. آذربایجان در 19 سپتامبر حمله نظامی گسترده ای را در منطقه قره باغ که عمدتاً ارمنی نشین است آغاز کرد. تنها یک روز بعد، نیروهای مسلح ارمنی منطقه تسلیم شدند. انحلال جمهوری خودخوانده قره باغ بعداً برای اول ژانویه 2024 اعلام شد.

 

"ماکرون"، رئیس‌جمهور فرانسه هنگام بحث درباره تحریم‌های احتمالی علیه آذربایجان به دلیل حمله نظامی به قره‌باغ گفت: هنوز زمان آن فرا نرسیده است. پارلمان اتحادیه اروپا پیش از این در قطعنامه ای غیرالزام آور اعمال «تحریم های هدفمند علیه افراد در دولت آذربایجان» به دلیل حمله و ادعای نقض حقوق بشر در قره باغ را درخواست کرده بود.

 

علاوه بر این، اتحادیه اروپا باید وابستگی خود به واردات گاز از آذربایجان را کاهش دهد و روابط خود با باکو را بازنگری کند. قرار بود انتقال گاز از آذربایجان به اتحادیه اروپا تا حدی جایگزین روسیه شود.

 

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای حافظ صلح روسیه مستقر در قره باغ روز پنجشنبه عملیات انهدام 3 پست دیده بانی در خط مقدم را به پایان رساندند. این سربازان از سال 2020 به عنوان بخشی از توافق آتش بس در آنجا مستقر شده اند.

 

آذربایجان بارها پیشنهاد مذاکره و گفتگو را به مردم ارمنی قره‌باغ داده است. در نهایت قرار بود در یولاخ، نشستی بین نمایندگان دولت مرکزی باکو و نمایندگان جمعیت قومی ارمنی در منطقه قره‌باغ تشکیل شود اما طرف مقابل در آخرین لحظه نپذیرفت.

 

جمهوری آذربایجان تصمیم گرفته است این بار با جدایی‌طلبی ارمنی در قره‌باغ کنار نیاید و اکنون ارتش آذربایجان به طور مستقیم با حذف «منطقه خاکستری» در منطقه قره‌باغ، عملیات نظامی را آغاز کرده است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار