عراقچی: ایران آماده فصل جدیدی در روابط با اروپا است / زمان در حال اتمام است مقام آمریکایی: نتیجه مذاکرات با ایران دلگرم‌کننده بود بقایی: مذاکرات دشوار، اما مفید بود/ زمان و مکان دور بعدی گفت‌و‌گو‌ها اعلام خواهد شد کاخ سفید: مذاکرات با ایران وارد جزئیات بیشتری شده است پایان دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان طالبان، شطرنج را حرام اعلام کرد بقایی: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک برای اطمینان از «ماهیت صلح‌آمیز» برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد اعلام وفاداری شیوخ و قبایل صعده با رهبر انصارالله یمن ادعای سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ایرانی: آمریکا به دنبال تنش بود نه راه حل در مذاکرات هسته‌ای سفیر آمریکا در اراضی اشغالی: گزارش‌ها درباره به رسمیت شناختن فلسطین توسط ترامپ اشتباه است واکنش سفارت هند در ایران به بی‌احترامی به عراقچی در یک برنامه تلویزیونی هندی عراقچی: اگر هدف از مذاکرات با آمریکا، ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است شهباز شریف: ما در جنگ پیروز شدیم هند: پاکستان توافق آتش‌بس را نقض کرد عراقچی: ایران از هیچ‌یک از حقوق ملت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد

دلیل به تعویق افتادن سفر اردوغان به عراق

سفر اردوغان به عراق در ژوئن گذشته در حالی صورت نگرفت که بغداد و آنکارا نتواستند بر روی چارچوب کلی حل اختلافات به جمع‌بندی برسند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۵ - ۱۴ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 06
کد خبر: ۲۰۷۱۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ دو مقام دولتی عراقی در گفت‌وگو با وبگاه العربی الجدید گفتند که سفر رجب طیب اردوغان به عراق، به حل اختلافات در خصوص تعدادی از پرونده‌ها بستگی دارد.

 

دولت عراق در ۲۵ ژوئن (چهار تیر) پس از دیدار میان «علیرضا کونای» سفیر ترکیه و محمد شیاع السودانی، از سفر قریب الوقوع اردوغان به بغداد خبر داده بود؛ سفری که تاکنون و پس از گذشت بیش از سه ماه صورت نگرفته است.

 

یک مقام عراقی در دفتر نخست وزیری این کشور به العربی الجدید گفت که سفر اردوغان به بغداد «مرهون موضوعاتی است که هیچ توافقی در مورد آنها حاصل نشده است».

 

در همین زمینه، احمد الصحاف، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق روز دوشنبه (۱۰ مهر) گفت که رایزنی میان مقامات بغداد و آنکارا در خصوص موضوعات مورد اختلاف ادامه دارد، او همچنین گفت که روزهای آینده فرصت های خوبی برای به حداکثر رساندن سطح مشارکت بین بغداد و آنکارا وجود دارد.

 

او گفت که مسأله از سرگیری صادرات نفت شمال، پرونده آب و عملیات نظامی ترکیه در خاک عراق از پرونده‌های اختلافی و بلاتکلیف میان دو کشور است.

 

الصحاف تأکید کرد که مذاکرات دو کشور در عرصه‌های گوناگون از جمله در پرونده آب و مسائل دیگر ادامه دارد و کمیته‌های تخصصی در حال پیگیری موضوع تا رسیدن به توافقات لازم هستند.

وی همچنین در خصوص صادرات نفت عراق از طریق ترکیه گفت: «تیم‌های فنی تخصصی عمدتاً برای توافق بر سر یک چشم‌انداز مشترک که ناشی از منافع دو کشور همسایه است، کار می‌کنند».

 

پیش از آن نیز «حیان عبدالغنی» وزیر نفت عراق نیز به رسانه‌ها گفته بود که وزیر انرژی ترکیه به زودی به عراق سفر خواهد کرد و از سرگیری صادرات نفت شمال عراق از محورهای اصلی مذاکرات وی در بغداد خواهد بود. او هم تأکید کرد که اختلافات همچنان پابرجاست.

 

همزمان یک نماینده مجلس عراق نیز بدون ذکر نام خود به روزنامه الشرق الاوسط گفته است: «هنوز دو کشور در مسائل مربوط به حزب کارگران کردستان و انصراف عراق از دریافت جریمه ترکیه بابت صادرات غیر قانونی نفت اقلیم کردستان عراق به توافق نرسیده‌اند»

 

از سوی دیگر، یک مقام دیپلماتیک ترکیه که نخواسته نامش فاش شود به پایگاه «العربی الجدید» گفت که تعویق سفر کاملا طبیعی است و افزود که تلاش‌های جدی برای حل اختلافات دو کشور به خصوص در مسئله نیروهای حزب کارگران جریان دارد.

 

او گفت که ترکیه از افزایش نقش حزب دموکرات کردستان در امنیت کرکوک و نیز حمایت رئیس اتحادیه میهنی کردستان از یگان‌های مدافع خلق در سوریه به شدت ناراضی است.

 

در ۲۵ مارس ۲۰۲۳ و در پی حکم دادگاه پاریس در محکومیت ترکیه بابت فروش غیر قانونی نفت اقلیم کردستان عراق بدون هماهنگی با بغداد، صادرات نفت اقلیم از طریق بندر جیهان متوقف شد. در پی آن، دو کشور مذاکراتی را برای ازسرگیری صادرات نفت از این میدان آغاز کرده‌اند که تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده است.

 

چندی پیش نیز «صباح صبحی» عضو کمیسیون نفت و گاز پارلمان عراق به رسانه‌ها گفته بود که دولت ترکیه برای ازسرگیری صادرات نفت شمال عراق از طریق بندر جیهان، شش شرط تعیین کرده است که شامل دریافت ۱۳ دلار بابت هزینه انتقال هر بشکه نفت و انصراف عراق از شکایت خود به دادگاه بین‌المللی و در نتیجه انصراف از دریافت خسارت دو سال فروش نفت توسط ترکیه می‌شود./ مشرق

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار