بر باد رفتن قدرت پوشالی صهیونیسم در «طوفان الاقصی»-راهبرد معاصر
وزیر خارجه عراق: اخبار احتمال حمله ایران به اسرائیل از خاک ما صحت ندارد | اجازه استفاده از آسمان عراق بدون صدور مجوز از دولت را نمی‌دهیم پوتین پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت وزیر دفاع آمریکا خطاب به ارتش: انتقال قدرت به دولت ترامپ آرام انجام می‌شود تعداد شهدای لبنان به ۳۱۰۲ نفر رسید نتانیاهو سفیر جدیدی در واشنگتن تعیین می‌کند پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود لیبرمن: ایران برکناری گالانت را جشن گرفته است واکنش رهبر انصارالله به ادعای ترامپ: او دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند اوباما: به ترامپ و معاونش تبریک می‌گویم / بدیهی است که نتیجه حاصل شده، آن چیزی نیست که ما خواهانش بودیم تایمز اسرائیل: پدر داماد لبنانی ترامپ، مأمور مذاکره برای توافق آتش بس لبنان می‌شود؟ واکنش وزارت خارجه ایران به انتخاب ترامپ؛ ما از گذشته تجربیات تلخی زیادی داریم پیام شی به ترامپ: رویارویی، به آمریکا و چین ضربه می‌زند عموی شهید سید حسن نصرالله هم به شهادت رسید وزیر دارایی آلمان برکنار شد | دولت ائتلافی شولتس ازهم فروپاشید اولین نطق هریس پس از ناکامی در انتخابات: شکست را می‌پذیرم
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

بر باد رفتن قدرت پوشالی صهیونیسم در «طوفان الاقصی»

درحالی‌که بیشتر تمرکز نیروهای نظامی و امنیتی تل‌آویو معطوف به مرزهای شمالی و مقابله با تهدید حزب‌الله بود، گردان‌های عزالدین القسام از آسمان و زمین وارد شهرک‌های پیرامون نوار غزه شدند. این شکست اطلاعاتی علاوه بر از بین بردن اعتماد صهیونیست‌ها به نهادهای نظامی، موجب کاهش اتکای کشورهای عربی به تل‌آویو برای ایجاد سامانه یکپارچه پدافندی در برابر محور مقاومت خواهد شد.
محمد بیات؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۷ - ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 09
کد خبر: ۲۰۷۵۱۵

بر باد رفتن قدرت پوشالی صهیونیسم در «طوفان الاقصی»

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در سالگرد یوم کیپور در سال 1973 میلادی نیروهای حماس و جهاد اسلامی ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را غافلگیر و از زمین و آسمان به سرزمین‌های اشغالی نفوذ کردند. در این حمله تاریخی نیروهای حماس به 22 نقطه در عمق 24 کیلومتری فلسطین اشغالی نفوذ و مراکز مهم دولتی این رژیم را تخریب کردند یا به تصرف خود درآوردند.


به گزارش منابع صهیونیستی، تا عصر روز دوشنبه بیش از 800 صهیونیست کشته و بیش از 2 هزار و 400 نفر زخمی شدند. در میان کشته شدگان نام 26 نیروی نظامی و افسر ازجمله  فرمانده تیپ نهال و معاون یگان ماگلان نیز دیده می‌شود. شاید مهم‌ترین ضربه به صهیونیست‌ها به اسارت درآمدن حدود 100 شهرک‌نشین و نظامی صهیونیست به دست نیروهای مقاومت باشد.

شکست اطلاعاتی- امنیتی امان، شاباک و موساد برای پیش‌بینی و مقابله با حمله حماس شاید مهم‌ترین نکته‌ای باشد که بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان منطقه‌ای- بین‌المللی به آن پرداختند


به گزارش روزنامه عبری اورشلیم‌پست، 750 صهیونیست مفقود شده اند و تل‌آویو اطلاعی از وضعیت آنها ندارد. در سوی مقابل در 500 حمله هوایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه علاوه بر خانه رهبران حماس و ساختمان رسانه‌ها، خانه غیرنظامیان نیز مورد حمله قرار گرفت. در 24 ساعت اخیر بیش از 3 هزار موشک از سوی نیروهای مقاومت شلیک که موجب فلج شدن سامانه پدافندی گنبد آهنین شده است؛ چنین موفقیتی این امکان را برای سران حماس و جهاد اسلامی فراهم خواهد کرد خواستار آزادی تمام اسیران فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی شوند.


شکست اطلاعاتی- امنیتی امان، شاباک و موساد برای پیش‌بینی و مقابله با حمله حماس شاید مهم‌ترین نکته‌ای باشد که بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان منطقه‌ای- بین‌المللی به آن پرداختند. به عنوان نمونه، کارشناس شبکه فرانس 24 عملیات حماس را کوبنده و سریع توصیف کرد و از خطای تحلیلی تل‌آویو گفت.


در حالی که بیشتر تمرکز نیروهای نظامی و امنیتی تل‌آویو معطوف به مرزهای شمالی و مقابله با تهدید حزب الله بود، گردان‌های عزالدین القسام نه از تونل‌های زیر زمینی، بلکه از  آسمان و زمین وارد شهرک‌های پیرامون نوار غزه شدند. این شکست اطلاعاتی علاوه بر از بین بردن اعتماد صهیونیست‌ها به نهادهای نظامی، موجب کاهش اتکای کشورهای عربی به تل‌آویو برای ایجاد سامانه یکپارچه پدافندی در برابر ایران و محور مقاومت خواهد شد.


بسیاری از کارشناسان معتقدند، متغییر کلیدی در جنگ اخیر رژیم صهیونیستی و نوار غزه، فعال شدن جبهه شمالی در جولان اشغالی و جنوب لبنان است. جنبش مقاومت اسلامی لبنان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، سه مرکز راداری- اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را در مزارع شبعا مورد هدف قرار داده است. پس از این حمله صهیونیست‌ها اقدام به هدف قرار دادن چادرهای خالی مقاومت در اطراف این منطقه کردند. با تشدید تنش‌ها در مرزهای شمالی، شورای منطقه‌ای «ماته آشر» به ساکنان شهرهای هانیکرا، آدمیت، هانیتا، ایلون، بتزت و ماتسووا اعلام کرد، به دلیل وضعیت امنیتی سرزمین های اشغالی از مکان های عمومی و تفریحی دوری کنند و از نزدیک ترین مراکز اورژانس اطلاع یابند.


نیروهای یونیفل وابسته به سازمان ملل متحد نیز اعلام کردند، در منطقه باقی خواهند ماند تا از تشدید تنش‌ها در جنوب لبنان جلوگیری کنند. در چنین شرایطی اگر جنگنده‌های رژیم صهیونیستی قصد واکنش جدی نسبت به عملیات حزب الله داشته باشند، باید خود را آماده جنگ با مهم‌ترین گروه مقاومت در منطقه کنند.


یکی از مهم‌ترین پیامدهای نبرد اخیر افزایش هزینه عادی سازی روابط میان پادشاهی سعودی و رژیم صهیونیستی است. در حالی که بسیاری از اندیشکده‌ها و رسانه‌های جریان اصلی از سرعت گرفتن روند مذاکرات میان ریاض- تل‌آویو و صلح تاریخی میان کشورهای عربی و صهیونیست‌ها سخن می‌گفتند، حمله حماس و واکنش متقابل رژیم صهیونیستی موجب افزایش افکار عمومی جهان اسلام بر سعودی‌ها خواهد شد.

یکی از مهم‌ترین پیامدهای نبرد اخیر افزایش هزینه عادی سازی روابط میان پادشاهی سعودی و رژیم صهیونیستی است


شرط‌بندی ولیعهد سعودی بر روی «اسب بازنده» عربستان را در وضعیت سختی برای انتخاب میان دفاع از حقوق مردم فلسطین و دادن امتیاز عادی سازی به کابینه راست گرای نتانیاهو قرار داده است. شاید به همین دلیل تنها ساعاتی پس از حمله مقاومت سناتورهای جمهوری‌خواه و آیپک به صورت مستقیم انگشت اتهام را به سوی ایران گرفتند و رویکرد بایدن نسبت به تهران را مورد انتقاد قرار دادند.


بهره سخن

تا پیش از عملیات سیف القدس همواره ارتش رژیم صهیونیستی شرایط و زمان نبرد را به طرف فلسطینی تحمیل می‌کرد، اما اکنون گروه‌های فعال در کرانه باختری و نوار غزه هستند که با استفاده از اصل غافلگیری وارد عمق خاک فلسطین شدند و شرایط نبرد را به دشمن دیکته می‌کنند. تحولات جاری در سرزمین‌های اشغالی بسیار سرنوشت ساز است و می‌تواند آینده منطقه را مشخص کند.


پاسخ به این سؤال که تمام گروه‌های محور مقاومت مستقیم یا غیر مستقیم وارد این نبرد خواهند شد یا خیر، هنوز زود است اما تجربه نبرد با رژیم صهیونیستی احتمال افزایش آمار جان باختگان انسانی را افزایش می‌دهد.


فارغ از نتیجه نهایی این جنگ به نظر می‌آید روند عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم اسرائیل بسیار دشوار شده و هزینه صلح با تل‌آویو برای ریاض افزایش یافته است. در چنین شرایطی عربستان برای فرار از وضعیت بحرانی دست به دامان بازیگران میانجی همچون مصر، قطر و سازمان ملل متحد شده است تا به این وسیله جلوی فرسایشی شدن جنگ و افزایش هزینه پیوستن به صلح ابراهیم را بگیرند. 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار