بیانیه خصوصی‌سازی درباره اتهام به رییس این سازمان آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳
اقدام عجولانه در بازار پایه

تغییر قانون بازار پایه فرابورس یا چوب حراج به دارایی سهامداران

به دنبال اعلام تغییر قانون بازار پایه فرابورس، سهامداران این بازار با اظهار نظر در سایت ها و شبکه های اجتماعی نسبت به این قوانین اعتراض و انتقاد کردند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۵ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 30
کد خبر: ۲۰۷۵۶
تعداد نظرات: ۳۸ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ پنجم شهریور ماه بود که سازمان بورس و فرابورس ایران با انتشار اطلاعیه اعلام کرد سهام شرکت های خارج از بورس و فرابورس که اصطلاحا بازار پایه بورس نامیده می شود، از 25 شهریور ماه براساس دستورالعمل جدید معامله خواهند شد. براین اساس، قوانین بازار پایه بورس بر اساس تقسیم بندی رنگ های سه گانه زرد، نارنجی و قرمز که پیش تر با عناوین تابلوی بازار پایه الف، ب و ج شناخته می شد، قرار است طبق ساختار جدید که در آن نوسان سهم ها طی فرآیند متفاوت از شرایط فعلی باشد، مورد معامله قرار بگیرد.

 

پیگیری اعتراض سهامداران به قانون جدید بازار پایه فرابورس

 

 

 

فارغ از دغدغه مسؤلان و مدیران سازمان بورس و فرابورس که تلاش می کنند در راستای ایجاد شفافیت و بهبود کارایی و عملکرد بازار بورس، اقدام به سیاست گذاری در این بازار مبادرت ورزند، رصد صفحات سایت ها، خبرگزاری ها و شبکه های اجتماعی نشان از اعتراض گسترده سهامداران به قوانین جدید بازار پایه است، به طوریکه بیش از 10 هزار نفر با شرکت در پویش فارس من خبرگزاری فارس نسبت به بندها و جزییات قوانین جدید اعتراض کردند.

 


 

اعتراض به تغییر قانون پایه فرابورس

به طور مشخص آنچه از ارزیابی نظرات و واکنش های سهامداران بازار پایه می توان به عنوان ابهام، انتقاد و اعتراض برداشت کرد را می توان در موارد ذیل بیان کرد:

 

1) انتقاد از امکان معامله سهام در یک بازه پنج روزه پس از اعلام تغییرات جدید قوانین بازار پایه: با توجه به اثرات منفی حداقل در بازه کوتاه مدت، اینکه پس از اعلام تغییرات جدید تا بسته شدن سهام یک بازه پنج روزه زمان در نظر گرفته می شود این مسئله می تواند باعث ریزش سنگین قیمتی سهام بازار پایه و متضرر شدن سهامداران شود.

 

2)اعتراض به تدریجی نبودن تغییرات و مشمول شدن این قانون به یکباره برای 180 سهم: سهامداران متعرض با استناد به سخنان شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در تیرماه سال جاری که گفته بود این اقدام به صورت تدریجی و از بازار قرمز و با اخذ رضایت سهامداران صورت خواهد گرفت، تصمیمات جدید را ناعادلانه و در تناقض با گفته های مدیران سازمان بورس و فرابورس قلمداد کردند.

 

3) وجود ابهاماتی درباره آینده تصمیمات جدید: اگرچه مدیران سازمان بورس و فرابورس در این روزها تلاش کردند به تشریح جزییات قوانین جدید بازار پایه بپردازند ولی تناقض درباره دامنه نوسان روزانه و هفتگی، تعداد حراج معاملاتی و ...کماکان وجود دارد و سخنان و اظهارنظرهای متفاوتی در این باره شنیده می شود. به همین دلیل است که سهامداران معترض و منقد این اقدام معتقدند اجرای به یکباره این قانون برای تمامی شرکت های حاضر در بازار پایه می تواند از یک طرف باعث متضرر شدن چند هزار نفر و از طرف دیگر وارد شدن خدشه به اعتماد سهامداران به بازار بورس شود.

 

البته فارغ از موارد مذکور، دغدغه ها، سوالات و ابهامات زیادی نیز وجود دارد که سایت راهبرد معاصر در راستای شفافیت موضوع و در حمایت از حقوق سهامداران بازار پایه تلاش خواهد کرد آنها را با کارشناسان و مدیران سازمان بورس و فرابورس مطرح نماید. در همین راستا سهامداران بازار پایه فرابورس می توانند سوالات و دغدغه های خود را در بخش نظرات ارسال نمایند تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری آنها از مسؤلان امر اقدام شود.

 

پیگیری اعتراض سهامداران به قانون جدید بازار پایه فرابورس

 


 

بازار پایه فرابورس چیست؟ چه تفاوتی با بورس دارد؟

بازار پایه فرابورس با هدف تسهیل ورود شرکت‌های سهامی عام به بازار سرمایه و تسهیل در انجام معاملات آنها، فعالیت خود را از نیمه خرداد سال‌ جاری شروع کرد و با وجود گذشت چهار ماه از شروع معاملات این بازار، همچنان ابهاماتی در نحوه معامله سهام در آن به چشم می‌ خورد. نبود اطلاعات شفاف در معاملات روزانه سهام و عدم ارائه جزئیات معاملات در بخش حراج تک‌ نرخی، باعث پیچیدگی و سردرگمی معامله‌ گران در زمینه نحوه انجام داد و ستد در بازار پایه شده است.

 

پیگیری اعتراض سهامداران به تغییر قانون بازار پایه فرابورس

 

 

هدف از ایجاد بازار پایه فرابورس

در راستای اجرای تبصره بند «ب» ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه، باید کلیه امور مربوط به شرکت‌های سهامی عام از قبیل ثبت، نقل و انتقال، مبادله سهام و... از طریق بازار سرمایه انجام شود. بر همین اساس، بازار پایه فرابورس با هدف کمک به معاملات سهام شرکت‌ هایی که در هیچ یک از بازارهای بورس و فرابورس وارد نشده‌اند، راه‌اندازی شده و با شرایط آسانتر در مقایسه با بورس و فرابورس آماده پذیرش شرکت‌ ها است.

 

پیگیری اعتراض سهامداران به تغییر قانون بازار پایه فرابورس

 

همچنین مطابق ماده دوم قانون بازار اوراق بهادار، وظیفه اصلی سازمان بورس اوراق بهادار، حمایت از حقوق سهام داران است که در عمده بورس‌ های جهان مدنظر قرار می گیرد و بر این اساس، تمامی شرکت‌ های سهامی عام بدون استثنا، تحت نظارت قانون کشورها هستند که این موضوع در ایران رعایت نشده؛ به طوری که تاکنون بالغ بر 1000 شرکت‌ سهامی عام تاسیس شده که تحت نظارت سازمان بورس نیستند. اما به موجب قانون برنامه پنجم توسعه، از این پس تمامی شرکت‌ های سهام عام ملزم به ورود به بازار پایه فرابورس خواهند بود.

 


 

مشکل شرکت‌ های خواستار ورود به بازار پایه چیست؟

بیشتر شرکت‌ های سهامی عام که خواهان ورود به بازار پایه هستند با دو مشکل بزرگ رو به‌ رو می‌ شوند؛ فقدان شفافیت و فقدان اطلاعات سهامداران. با توجه به دستورالعمل افشای اطلاعات، تمامی شرکت‌ های سهامی عام موظف به ارائه عملکرد سالانه و میان‌ دوره‌ ای خود هستند که این اطلاعات باید به صورت شفاف و در مهلت تعیین شده ارسال شود، بنابراین چون شرکت‌ های تازه‌ وارد آشنایی با این روال اطلاع‌ رسانی ندارند،  دچار مشکل می‌ شوند.

 

پیگیری اعتراض سهامداران به تغییر قانون بازار پایه فرابورس

 

همچنین این قبیل شرکت‌های سهامی عام، با انبوهی از سهام داران در ارتباط هستند که در واقع هیچ اطلاعات هویتی و نشانی از ‌آنها در اختیار ندارند؛ در مواردی تعداد سهام داران برخی شرکت‌ ها بالغ بر صد هزار نفر می‌ شود. در صورتی که اگر این شرکت‌ ها از ابتدای تاسیس در بازار سرمایه ثبت شده بودند، تمامی مشخصات سهامدارانشان به صورت خودکار در دسترس بود.

 

در همین راستا بازار پایه، کمیته‌ای را برای حل این مشکل تشکیل داده که بین شرکت‌ ها و فرابورس فعالیت دارد و کلیه اطلاعات را جمع‌ می‌ کند. این کمیته تا کنون توانسته وظیفه خود را به خوبی انجام دهد که نمونه آن در چند شرکت حاضر در بازار پایه مشخص است.

 


 

زمان الزام قانون پنجم توسعه در زمینه پذیرش شرکت‌ ها

مطابق با قانون مزبور تمام شرکت‌ های سهامی عام خارج از بازار سرمایه، تنها شش ماه فرصت دارند تا درخواست پذیرش ارائه کنند که این مهلت شش ماهه در پایان شهریور 97 پایان یافت. همچنین بخشنامه‌ هایی به سازمان امور مالیاتی و ثبت شرکت‌ ها ارسال شده که از این پس هر گونه نقل و انتقال سهام و سایر فعالیت‌ های مرتبط در این شرکت‌ ها باید با مجوز رسمی سازمان بورس انجام شود. در واقع این قانون ضمانت اجرایی دارد و دیر یا زود تمامی شرکت‌ ها باید وارد بازار سرمایه شوند و راه دیگری ندارند.

 


 

آیا جریمه‌‌ای برای شرکت‌هایی که بعد از این تاریخ پذیرش شوند، وجود دارد؟

در قانون جرایم و مجازات‌ ها، امکان تعریف جریمه برای این مساله در نظر گرفته نشده و اعمال جریمه دیرکرد ورود، به نظر سازمان بورس بستگی دارد. 

 

تفاوت نحوه نظارت بر اطلاعات شرکت‌ های بازار پایه با بورس یا فرابورس چیست؟ شرکت‌ های بازار پایه، الزامی در ارائه پیش‌ بینی بودجه ندارند و ارسال این اطلاعات بنا به نظر شرکت متفاوت می شود. البته شرکت‌ های بازار پایه باید صورت‌ های مالی حسابرسی شده و میان دوره‌ ای خود را در زمان مشخص به سازمان بورس ارسال کنند.

 


 

روش‌ معامله در بازار پایه

معاملات بازار پایه به دو نوع حراج تک قیمتی و حراج پیوسته تقسیم می شود. در روش حراج پیوسته، داد و ستد سهام بر اساس روش متداول در بورس و یا بازار اول و دوم فرابورس صورت می‌ گیرد و شرکت‌ هایی که نقد شوندگی بالایی دارند در این فهرست هستند، به این معنا که از ساعت ۹ تا ۱۲ حراج پیوسته انجام می‌ گیرد و ساعت ۱۲ نماد بسته می‌ شود. در حال حاضر شرکت‌ های بانک تات، پتروشیمی امیر کبیر و فن‌ آوا در این دسته قرار دارند.

 

پیگیری اعتراض سهامداران به تغییر قانون بازار پایه فرابورس

 

اما شرکت‌ های سهامی عامی که نقد شوندگی کمی دارند یا تعداد سهام دار آنها کم است به روش حراج تک نرخی معامله می‌ گردند. در این روش هر روز پنج حراج تک‌ قیمتی انجام می‌ گیرد و مانند بازار معمولی قیمت‌ گذاری نمی شود. در این روش،‌ معامله یک سهم در ساعت‌ های 9 ، 10، 11، 11:30 و 12انجام می‌شود و پنج قیمت مختلف برای آن ثبت می شود و به طور کلی، حراج پیوسته‌ ای برای معامله های این‌ سهام نداریم. شرکت معیار صنعت پارس به دلیل نقد شوندگی پایین سهام، تنها شرکتی است که تا به حال روش حراج تک‌ نرخی معامله شده است.

 


 

قوانین معاملاتی در این روش‌ ها

در روش حراج تک‌‌ نرخی، میانگین موزون قیمت‌ های معامله شده در حراج‌ ها به عنوان قیمت پایانی تعیین می‌ شود و از روز پس از گشایش، دامنه نوسان قیمت به میزان 10 درصد قیمت پایانی روز معاملاتی قبل تعیین می‌ گردد.

 

طبق ماده پنج دستورالعمل فوق، در بازار پایه بورس تنها سفارش‌ های محدود قابل اجرا هستند و استفاده از کد خرید گروهی «ددد» مجاز نیست. علاوه‌ بر این، ایستگاه‌ های معاملاتی مجازی و آنلاین تریدرها نیز مجاز به ثبت سفارش در این سامانه نیستند.

 


 

مزیت روش حراج تک نرخی به حراج پیوسته

در روش حراج تک نرخی، بعد از هر مرحله، نظارت انجام می شود و قیمت‌ های وارد شده بررسی می‌ گردد و بدین ترتیب سفارش ها رد یا قبول می‌ شوند. عمده مزیت این روش به حراج پیوسته عدم دستکاری قیمت است. این در حالی است که حراج پیوسته امکان دستکاری قیمت بالایی (به ویژه در مورد سهام غیر نقد شونده) دارد؛ بنابراین اجرای روش حراج تک‌ قیمتی برای شرکت‌ های با سهام شناور ناچیز یا تعداد سهام داران اندک مناسب‌ تر و مانع از نوسانات غیر منطقی قیمت سهام می‌ شود.

 

پیگیری اعتراض سهامداران به تغییر قانون بازار پایه فرابورس

 

چرا شرکت‌های بزرگی نظیر بانک تات با وجود سهام شناور آزاد مطلوب در بازار پایه داد و ستد می شوند، اما شرکت‌ های به مراتب کوچک تر (نظیر مرجان‌ کار) در بازار اول فرابورس مورد پذیرش قرار گرفته‌ اند؟

 

تصمیم گیری درباره پذیرش شرکت‌ ها در حیطه فعالیت هیات پذیرش فرابورس است و این هیات پس از بررسی تمام فاکتورهای موجود، تصمیم می‌ گیرد که شرکت در کدام بخش از بازار درج نام شده و فعالیت کند.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
علی محمدی
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
0
19
مسؤلان بازار بورس با تصمیم خلق الساعه باعث متضرر شدن سهامداران شدند باید این تصمیم تعلیق شود
گرگ وال استریت
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
0
16
اگر این تصمیم کارشناسی است چرا بعد از اجرا تمام سهام بازار پایه سقوط کردند.بهتر نبود پس از اعلام این تصمیم سهام این بازار بسته می شد
سهامدار خرد
Netherlands
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
0
11
آقای شاپور محمدی رییس سازمان بورس قول داده بودند رضایت سهامداران مد نظر قرار گیرد⁉️⁉️⁉
در حال حاضر پویش اعتراض آمیز گسترده ای به وضعیت غیر عادی بازار پایه و شکایت بخاطر ضرر و زیان ناخواسته ، آمار شاکیان به بیش از 10000 نفر رسیده و با توجه به جواب سربالا و بی ربط شاهد افزایش شدید اعتراض ها هستیم.

منتظر پاسخوگویی مقام بلندپایه بورس شخص آقای #شاپورمحمدی هستیم!!!
ناشناس
Netherlands
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
2
2
بجای این قوانین پیچیده یک پیشنهاد و یک قانون میشه اعمال کرد به سادگی..

بیایید به جای این همه پیچیدگی نوسان بازار زرد رو روزی ۴ درصد و نارنجی ۳ درصد و قرمز ۱ درصد بکنید
ساده وتمام...
اینطوری تعادل در بین سهام پایه و بورس به راحتی برقرار میشه و سفته بازی از بین میره ..
دیگه نیازی به این قانون های یکشبه پیچیده نیست..
رضا
Netherlands
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
0
9
اصلا قرار نیست قانونی بزارن که سهامدار خوشش بیاد.هدف از وضع این قوانین کوچ سرمایه به بازارهای دیگست.سازمان بورس نشون داده که هدفش تخریب اقتصاد کشوره
حمید
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
0
7
با سلام 
. هرگاه قانون یا اتفاق مهمی که تاثیر زیادی در بازار دارد اتفاق می افتد، سازمان بورس بازار را برای چند ساعت تا چند روز متوقف می کند تا همه از موضوع مطلع شوند، و کسی زیانی نبیند و خرید وفروش با آگاهی کامل صورت گیرد . ضمنا در هر روز هر سهم می تواند حول محور مشخصی نوسان کند. . قانون برای بازار پایه تغییر کرده است. یعنی درصد تغییر این سهم ها می تواند در هر روز حدود ۳ درصد مثبت و یا ۳ درصد منفی باشد. واضح است این تغییر یک باره تاثیر زیادی بر قیمت دارد . این قانون در بعدالظهر سه شنبه پنجم شهریور ابلاغ شده و گفته شده بازار برای ۱۳ شهریور و نه پنجم بسته می شود. قانون به یکباره اعلام شده و عده ای اصلا مطلع نبودند و شاید عده ای از روز سه شنبه از طریق منابع دیگر مطلع بوده اند. از آنجا که این امر باعث صرر و زیان عده کثیری از سهام داران سهام داران بی اطلاع شده است ، خواستم بدانم این معامله با وجود اینکه بسیاری در آن از جهت بی اطلاعی به دلیل عملکرد خارج از عرف سازمان بورس مغبون شده اند و راضی نبوده اند چه حکمی دارد؟ آیا این معامله صحیح است یا باطل؟ آیا واقعا اخلاقی است که با ابلاغ یکباره قانون موجب ضرر و زیان عده کثیری سویم؟
احمد
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
0
8
جالبه مسولان فرابورس علل ریزش بازار را در روز چهارشنبه سفته بازها اعلام کردند اگر واقعا اینگونه است چرا معاملات را ابطال نکردند.
علی
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
0
10
بخدا قسم هریک از این مسولان به اندازه جنگ یک ساله به کشور خسارت وارد میکنند
پاسخ ها
فردوسی
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
بزرگترین ریسک برای بازار بورس همین مسئولان بی کفایت و نالایق و از خود راضی هستند.
ناصری
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
0
3
با سلام در خصوص قانون جدید پایه فرابورس باید عرض کنم این قانون همانطور که مطرح فرمودید برخلاف وعده های مسئولین که از تابلو قرمز آغاز و بعد از مشاهده نتیجه مطلوب به تابلوهای دیگر انتقال میابد بطور یک شبه و غافلگیر کننده ابلاغ شد و باعث متضرر شدن ما سهامداران خرد شده و همچنین برای ۶ روز کاری بدون بسته شدن ادامه میابد که احتمال ضرر حتی شصت درصدی برای ما وجود دارد و بر خلاف صحبتهای مسئولین بورس که عدم متضرر شدن سهامداران را در اجرا مطرح کرده بودند عملا ما را وارد ضرر برخلاف روند حرکتی شاخص بورس کردند
قانون بدون آزمایش و تغییرات یکشبه و عدم شفافیت خود قانون و متضرر شدن با درصد بالای سهامدار خرد از نتایج این تصمیم مسئولین می‌باشد که امیدوارم اصلاح شود کسی با کوتاه کردن دست سفته باران و شفافیت بازار مخالف نیست و همه موافقیم اما نحوه اجرا و خلاف بودن صحبتهای مسئولین با روش اتخاذ شده باعث ناراحتی ما سهامداران خرد شده است صدای بلند ما را بگوش مسئولین برسانید .
متشکرم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
0
3
فروختن منفیش کردن حالا میخرن بعد مثبت میشه
پاسخ ها
زیان دیده از بی لیاقتی هامونی بیسواد
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۸
همه ما خواهان ابطال سریع قانون ضداقتصادخانمان سوز مغرضانه هامونی بی لیاقت بیسواد دشمن سهامداران وکارگران زحمتکش که یک شبه 180شرکت را به خاک سیاه نشاندباید توضیح دهدکه ازچه کسی دستور می گیرد که عمداباعث زیانی شد که دشمنان توان چنین ضربه مهلکی رانداشتندآیا عقلش همراهش نبود که هرماه یک درصد نوسان راکم کند که بدون اینکه ضرری به کسی بزند قانون آهسته وپیوسته اجرا شود وسهامداران فرصت کافی برای خروج وانتخاب عادلانه که به بازار اصلی بروند یا در بازار پایه بمانندحق انتخاب داشته باشند نه اینکه بعداز اجرای قانون مزخرف بخواهداقرارنامه اجباری بگیردمگر مردم را چه فرض کرده.
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
0
1
با سلام
برادرها این بازی سیاسی دارن بستر مذاکره رو اماده میکنن .....تولید کننده ها و سهامدار ها رو نابود کنن و بگن بخاطر تحریم و یه جورهایی وصل کنند همون هپکو رو ببینید چه بلایی سرش اوردن لعنت به چپاول گریتون ........ اینا سرمایه هایی بوده که به تولید کمک میکنه
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
0
3
باسمه تعالی
ابتدا باید بازه نوسان بازار پایه رو از ۱۰ درصد به ۵ درصد تغییر میدادن بعد اگر شرکتی مخفی کاری یا اختلال میکرد بهش تذکر میدادن اگر رعایت نمیکرد اونوقت شامل این قانون جدیدش میکردن . چه بسیار نیت های خیری که به دیگران آسیب میزند. صادقانه که قضاوت کنیم باید به این سهامداران بازار پایه حق داد که نگران باشن ۰ از مسئولان محترم سازمان بورس تقاضا دارم در تصمیم گیری ها دقت لازم و رعایت حقوق سرمایه گذاران محترم بازار سرمایه را بنمایند و بهانه آشوب و فتنه به دست دشمنان انقلاب ندهد.
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
0
3
سلام.بخدا تمام سرمایه زندگی ام که 35 میلیون بود را سهام فرابورس خریدم الان با این قانون جدید کلی سرمایه ام نابود شد.شما را بخدا نکنید.شما را بخدا یک فکری بکنید تا ما سهام دار خرد ضرر نکنیم.
به امام حسین ع قسم میدم
بانام
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
0
4
شما که با کوچکترین تغییرات نماد را از یک ساعت تا چند هفته بسته نگه می دارید چطور با این تغییرات وحشتاک هنوز نماده ها باز هست؟ چطور امکان جبران این همه خسارت سهامداران وجود دارد در حالیکه روز 10 درصد منقی می خورد و قرار است در بهترین حال یک سهم هفته ای 9 درصدرشد داشته باشد. این کار کارشناسی است؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
0
4
لعنت به شما كه هرجا بايد ايراني بودتون ثابت شه بالين قوانين
بیژن
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
0
2
همیشه هر کاری کردن به سهامداران خسارت زدن .. مشخص نیست هدفشون از این کار چیه.. قطعا هرچی هست به ضرر سهامدار و به کام یه سری کله گنده و خالی کردن جیب مردمه که به سمت بورس امدن...حالا بعد از بانکها نوبت بورس شده
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
0
3
2 درصد تغییر هم خیلی مسخره هست بانک و بازار آزاد که بیشتر سودمند هست تا بازار سرمایه
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
1
1
از مدیران جوان نباید استفاده شود حداقل شرایط سنی مثل مجلس و ریاست جمهوری باید استفاده گردد
باید رده سنی بین ۵۵ سال تا ۷۰ سال باشد
تا جویای نام و ثبت در تاریخ نباشند این چه قانون پیچیده ای هست که انقدر سختش کردن
رضا
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
0
0
با سلام
متاسفانه این مسئولینی که این همه شعار های خوب انتخاباتی میدهند بعد از رأی آوردن کلا همه حرفهاشون و شعاراشون فراموش میکنن!!!!!! بجای حل مسأله صورت مسأله را حذف میکنند بجای آنکه دنبال رفع مشکلات مردم باشند راحتی خود را ارجح میدانند و همه شعاراشون فراموش میکنند و از کوچکترین مسیر که به خودشون زحمت ندن تصمیمات احمقانه میگیرند و مردم را به تباهی میکشونند. اگر قانونی بد هست پس چرا تا الان خوب بود و اگر واقعا ایراد دارد چرا به فکر اون بدبختی‌هایی که با همون قوانین این نماینده ها که تصویب کرده بودن قبلاً اقدامی کرده اند نیستند !!!!!
بجای اینکه کلی مردم را بدبخت کنند بروند شرکتها را زیر نظر بگیرند و شفافشون بکنند تا آحاد جامعه نه فقط سهامداران آسیب نبینند !!!!!
چرا این راحت طلبی و ضعیف کشی برای مسئولین ما یک فرهنگ شده؟؟؟؟؟؟!!!!!
من خودم صرفا بخاطر اینکه مثلاً چرخه تولید این مملکت بچرخه پولم از بانک در آوردم و تو همین بازاری که خود مسئولین طراحی کردند سرمایه گذاری کردم که هم به مملکت کمک کنم هم به اقتصاد زندگیم ولی حالا خودم که هرچی داشتم باختم و بدبخت شدم نمی‌دونم چه بر سر مملکت میاد!!!!!!
ME
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
0
1
مسئولين مرفه بي درد ... چرا فکر مي کنيد ما همه افراد ثروتمندي هستيم که وارد بورس شديم؟ مبلغي پس انداز را وارد بورس کرديم و به لطف تدبير جنابعالي هر روز به باد رفتن سرمايه اندکمان را به چشم مي بينيم. به کي پناه ببريم؟ مگر ما موش آزمايشگاهي هستيم؟
پدرام
United States
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
0
2
با سلام
در مورد نحوه اجرای قوانین جدید بازار پایه و مسئولان ذیربط باید بگم که اولا کاملا بدونه مدیریت و غافلگیرانه بود دوماً کاملا زیرکانه بود برای از بین بردن سرمایه ها خصوصا خُرد و سود حقوقی ها و سرمایه دارن کلان و دولت بوده سوماً قوانین و تصمیمات جدید کاملا ابلهانه و بی اساس و فقط با هدف ازبین بردن و دست گداشتن روی سرمایه های ملت در جهت هدایت به سمت سود دولت و گردن کلفت ها
با تشکر
محمد غفاری
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
1
0
به نام خدای حق
امسال حضرت آقا گفتن از عرصه تولید ملی حمایت شود ....
چی شد چرا این حرف آقا زمین موند این همه سهام دار برا حمایت از تولید اومده بودن ...چرا خردشون کردین ....
محمد
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
0
0
بادرود واحترام
متاسفانه آقایون در سازمان فرابورس بدون امتحان کردن قوانین روی یکی دتا سهم ویک شبه تصمیم گرفتن تا کل نماد های بازار پایه رو طبق قوانین جدید پایه ریزی کنن .
این کار درکجای دنیا اتفاق افتاده که جناب آقای هامونی دارن ازش پیروی میکنن.
مگه ممکنه کسی اینقدر درقبال سرمایه ملت بی تفاوت باشه.
ایشان برای دور نگه داشتن چشم اذهان عمومی از بی تدبیری خود حقوقی های سهام های شاخص ساز را به صورت دستوری مجاب به فروش در رنج های بالا کردن تا شاخص کل مثبت باشه وگندی که به بار آوردن دیده نشه.
یه آمار بگیرین ببینین در این دوروز چقدر آمار معاملات حقوقی افزایش داشته.
آقای هامونی هیچ گونه شایستگی برای امانت داری سرمایه ملت ایران ندارن واز وزارت محترم اقتصاد خواهشمندیم شخصا به مشکل ملت برسند.
بدرود
علیرضا
Netherlands
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
0
3
متاسفانه نبود تشکیلاتی برای سهامداران جزء که با هماهنگی به این قوانین غیر کارشناسی در جلوی سازمان بورس اعتراض کنند باعث شده مدیران بی سواد با سرمایه هزاران سرمایه گزار بازی کنند و هر کاری که می خواهند انجام دهند و هیچکس هم جر در شبکه های اجتماعی و اینترنت نمی تواند اعتراضی بکند و این عدم اعتراض باعث فساد بیشتر می شود.
معرفت محمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۱
0
3
سلام : مدیران محترم بازار پایه با اعمال نوسان 3 درصدی جذابت بازار را از بین بردید و مردم ضرر کردند ضعف شما مربوط به نداشتن توتنمندی شما در گرفتن گزارشات از شرکت ها و نداشتن روش مناسب برای شفاف سازی صورت های مالی شرکت هاست با کم کردن نوسان نمیتوانید شرکت ها را مجبور به دادن اطلاعات کنید وقتی گزارش ندادند شرکت را متوقف کنید باید جوابگوی ضایع شدن حق مردم باشید خدا هست و ناظر به اعمال شماست
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
0
3
بااین تصمیم گیری ناعادلانه قطع به یقین بازار بورس ایران دیگر جای معامله نیست چرا که این عملکرد ازطرف دولت نامردان ایران موجب واهمه اقشار جامعه میشود درنتیجه خرده پاهای زیادی از معامله گران این بازار سرمایه های ناچیزخود رو از سهام ایران خارج میکنند در نتیجه تمام شرکتها چه بازار پایه وچه بازار های بورسی دیگر صدمات جبران ناپذیری را نوش جان خواهند کرد درود بردولت تدبیر گر باذکاوت هردم ازاین ناباغ بری میرسد
واحدیان
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۵
0
5
شمارو به خون ریخته حسین و دو دست بریده حضرت عباس به شاپور محمدی و امیر هامونی بگید دست از غارت اموال مردم بردارید.خدایا ب این محرم قسمت میدم باعث و بانی ازبین رفتن مال و اموال سهامداران بازارپایه رو بی آبرو کن و شدیدترین بلاهارو سر خودشو خونوادش بیار...سیدم و اولاد پیغمبر انشالله ک دعام مستجاب میشه و معجزه ی آه و ناله سادات سر هامونی و شامور محمدی پیاده میشه..الهی آمین
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۷
0
1
بسیب
بابک احمدی
Germany
۰۷:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۸
0
2
احسنت به مدیران بی خرد بورس که ظرف 1 هفته موفق شدند هزاران میلیارد تومان به سرمایه مردم خسارت وارد کنند!!!
سفته بازها هیچوقت موفق نشده بودند اینقدر باهوش باشند که در این مدت چنین خسارتی رو به مردم وارد کنند، باید واقعا تبریک گفت به این مدیران بی خرد سازمان بورس.
زیان دیده از بی لیاقتی هامونی بیسواد
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۸
0
3
هرکس با لغوقانون ضداقتصادی هامونی وبا#قانون#جدید#کسر#ماهیانه#یک#درصد#نوسان. مورد توافق همه سهامداران موافق است لایک ودرهمه شبکه های اجتماعی بازنشر نمایند
ناامید
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۹
0
0
یعنی با این قانون بی سر و ته کل سرمایه سهام دار خرد نابود کردن...کجان که صف های فروش ببینن سرمایه ای که تو ۲۰سال جمع کردم ذره ذره جلو چشمام داره نابود میشه و آقایون حتی جوابگووو نیستن
Abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
0
0
سلام
نوسانات ۱۰ درصدی عالی و فوق العاده است با تصمیمات جدیدتون بازار پایه را نابود کردید لطفا قوانین جدید را لغو و قبلی را جایگزین کنید.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
0
0
دم خروس امروز درآمد"فروش اوراق مالی اسلامی موضوع تبصره 2 بند 2 مصوبات سی و سومین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به منظور تامین منابع تعیین شده حداکثر تا مبلغ 380 هزار میلیارد ریال" معلوم شد برای چی بازار پایه تخریب کردن تا عملن تعطیل شبشه تا دولت بتواند در بازار بورس خودش کاسبی کنه.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۱
0
0
اینکه هر روز یک قانون جدید میزارن برا بازار پایه بورسی که هر یک از این قانونها باعث میشه چند ده هزار میلیاد تومن اینور اونور بشه ایا این چند ده هزار میلیارد بالا پایین شدن سر این تصمیمات لحظه ای و تعمدی نباید پیگیری بشه رقم بسیار وحشتناک بالاست در اندازه بسیار فراتر از اختلاس های صورت گرفته این مدت.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۴
0
0
مسئولین بورس و فرابورس رو ممنوع خروج کنند احتمال داره با این سطح فسادی که در بازار پایه انجام دادند از کشور متواری بشند وگرنه صداش بعدن درمیاد که دیگه دیر شده
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
0
0
همچین گند زدند به بازار پایه که حتی با بازگشت به قوانین سابق هم وضع به این زوذیها درست نمیشود.