سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

شبیه سازی قدرتمندترین ابررایانه جهان توسط راکتور هسته‌ای

قدرتمندترین ابر رایانه جهان به نام «آئورا» در آمریکا در حال ساخت است و به محققان آزمایشگاه ملی آرگون (ANL) کمک می‌کند تا راکتور‌های هسته‌ای کارآمدتر و ایمن‌تر را شبیه سازی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 10
کد خبر: ۲۰۷۸۵۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ البته هم اکنون برخی از سریع‌ترین ابر رایانه‌های جهان در آمریکا قرار دارند. این ابررایانه‌ها می‌توانند نقش‌های رایانشی مختلفی برعهده گیرند. نقش در نظر گرفته شده برای ابررایانه آئورا بسیار متفاوت است. قرار است این رایانه بهبود فرایند همجوشی هسته‌ای داخل راکتور‌های هسته‌ای را بررسی کند.

این راکتور‌ها هم اکنون یک پنجم برق آمریکا را تامین می‌کنند. از آن مهم‌تر ذخیره برق هسته‌ای حدود نیمی از برقی را تشکیل می‌دهد که بدون انتشار کربن تولید می‌شود.

ANL از ابررایانه «پولاریس» برای شبیه سازی هایش استفاده می‌کند. این ماشین با ظرفیت ۴۴پتافلاپ می‌تواند ۴۴ کادریلیون محاسبه در ثانیه را انجام دهد. از سوی دیگر آئورا برای محاسباتی با ظرفیت بیش از ۲ اگزافلاپس طراحی شده است و بنابراین رایانه می‌تواند ۲ کوئینتیلیون محاسبه در ثانیه را انجام دهد و ۵۰ بار قدرتمندتر از سیستم فعلی است.

هرچند پیش بینی می‌شد تا هم اکنون سیستم راه اندازی شده باشد، اما اختلالات در تولید، تکمیل رایانه را به تاخیر انداخته است. آئورا پس از ساخت، سریع‌ترین ابر رایانه جهان خواهد بود.

دیلان شاور یکی از مهندسان هسته‌ای ANL در این باره می‌گوید: نکته تازه درباره آئورا مقیاس شبیه سازی که با آن انجام می‌شود و همچنین تعداد آن‌ها است.

این تیم قصد دارد جزئیاتی با دقت بالا از فرآیند‌های درون هسته راکتور را به تصویر بکشد تا طرح‌های جدید راکتور را بدون انجام آزمایش‌های گران‌قیمت انجام دهد. این به سازندگان راکتور در تایید و صدور مجوز طرح‌های خود کمک می‌کند. /اینترستینگ انجینرینگ

ارسال نظر