هشدار بلینکن در مورد حمله آذربایجان به ارمنستان-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

هشدار بلینکن در مورد حمله آذربایجان به ارمنستان

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در مورد حمله آذربایجان به ارمنستان در هفته‌های آینده هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۲۲ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 14
کد خبر: ۲۰۸۳۵۲

به گزارش راهبرد معاصر، دو منبع آگاه اعلام کردند آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در تماسی تلفنی به گروهی از قانون گذاران کنگره هشدار داد که ممکن است آذربایجان به زودی و طی هفته های آینده به ارمنستان حمله کند.

 

این تماس تلفنی نشان دهنده عمق نگرانی دولت آمریکا درباره عملیات آذربایجان در غرب این کشور و احتمال گسترش دامنه درگیری هاست.

 

الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان پیشتر از ارمنستان خواسته بود تا کریدوری را در سراسر مرز جنوبی باز کند تا از این طریق سرزمین اصلی آذربایجان به ناحیه ای که از کشور جدا شده و با ایران و ترکیه مرز مشترک دارد، متصل شود. علی اف همچنین تهدید کرد که در صورت باز نشدن این کریدور، مشکل را با استفاده از نیروی نظامی حل خواهد کرد.

 

این دو منبع آگاه که خواستند به دلیل حساسیت موضوع نامشان فاش نشود، اظهار کردند در تاریخ 3 اکتبر، گروهی از قانون گذاران مجلس نمایندگان آمریکا در تماسی تلفنی با آنتونی بلینکن، وی را برای انجام اقدامی موثر علیه علی اف در پاسخ به تهاجم کشورش به منطقه قره باغ در ماه سپتامبر تحت فشار قرار دادند.

 

بلینکن در پاسخ به این تماس تلفنی گفت: وزارت امور خارجه به دنبال راهی برای پاسخگو کردن آذربایجان است و قصد ندارد قانون معافیت طولانی مدت در مورد آذربایجان را احیا کرده و واشنگتن مجبور به ارسال کمک های نظامی به باکو در نزاع های منطقه ای پیش رو با ارمنستان، شود.

 

وی افزود: این وزارت خانه حمله آذربایجان به جنوب ارمنستان طی هفته های آینده را محتمل می داند.

 

با این حال، بلینکن در این تماس تلفنی درباره ادامه گفتگوهای دیپلماتیک بین ارمنستان و آذربایجان با گروهی از نمایندگان دموکرات و جمهوری خواه کنگره ابراز امیدواری کرد.

 

پس از افشای این تماس تلفنی، وزارت امور خارجه در بیانیه ای از اظهارنظر درباره آن خودداری اما تاکید کرد که این وزارت خانه به حاکمیت و وحدت منطقه ای ارمنستان متعهد است و در حال حل موضوع از طریق گفتگوهای مستقیم است.

 

در همین حال وزیر امور خارجه آمریکا در تاریخ 20 سپتامبر در بیانیه ای اعلام کرد که از اقدامات نظامی آذربایجان در منطقه عمیقاً نگران است و استفاده از زور و اجبار برای حل این منازعه پذیرفتنی نیست.

 

این در حالی است که چند روز قبل آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان در مورد تحولات قره باغ گفتگو و رایزنی کردند.

 

وزارت خارجه آمریکا در مورد این تماس تلفنی اعلام کرد که علی ‌اف به بلینکن تضمین داده که هیچ اقدام نظامی دیگری وجود نخواهد داشت و واشنگتن از وی انتظار دارد از این اقدام اجتناب کند.

 

روز گذشته متیو میلر، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد که ایالات متحده در حال کار بر روی راه اندازی یک ماموریت بین المللی با شرکای خود است تا بر اجرای تعهدات جمهوری آذربایجان برای تضمین حقوق و امنیت ساکنان قره باغ کوهستانی نظارت کند.

 

ماه گذشته نیز که عملیات نظامی جمهوری آذربایجان در قره باغ برای تصرف کامل این منطقه صورت گرفت، بلینکن تحولات را با علی اف مورد بررسی قرار داده بود.

 

پیشتر نیز الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان اعلام کرد که باکو طی یک روز عملیات در قره باغ به همه اهداف خود دست یافت و حاکمیت خود را بازگرداند.

 

رئیس جمهوری آذربایجان طی یک سخنرانی تلویزیونی اظهار داشت: مقام‌های ارمنستان صلاحیت سیاسی خود را در وضعیت قره باغ نشان دادند. باکو از این موضوع قدردانی می‌کند.

 

وی ظهور یک وضعیت جدید در منطقه پس از عملیات در قره باغ را اجتناب ناپذیر دانست و گفت که جمهوری آذربایجان تمام حقوق ارامنه قره باغ را تضمین خواهد کرد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده