اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران

استقبال امیرعبداللهیان از وزیر خارجه آفریقای جنوبی

استقبال امیرعبداللهیان از وزیر خارجه آفریقای جنوبی وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مورد استقبال همتای ایرانی خود قرار گرفت و پس از آن وزرای خارجه بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۷ - ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 22
کد خبر: ۲۰۹۷۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، خانم «نالدی پاندور» وزیر خارجه (وزیر روابط و همکاری‌های بین‌المللی) آفریقای جنوبی که در پاسخ به دعوت وزیر امور خارجه ایران به تهران سفر کرده، ظهر امروز (یکشنبه) ۳۰ مهر ماه با حضور در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مورد استقبال حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی خود قرار گرفت.

 

وزرای خارجه پس از آن بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند تا درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به رایزنی بپردازند.

 

این نخستین سفر وزیر خارجه آفریقای جنوبی به تهران در دولت سیزدهم است. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از این در اظهاراتی بر عزم جدی دولت ایران برای توسعه روابط با این قاره به ویژه با آفریقای جنوبی تأکید کرده بود.

 

امیرعبداللهیان و نالدی پاندور در حاشیه هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کرده بودند و امیرعبداللهیان از همتای خود برای سفر به تهران دعوت کرده بود. وی در آن دیدار گفته بود: برای ما رابطه با آفریقای جنوبی یک اولویت بسیار مهم است و ما هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با این کشور نداریم.

 

نالدی پاندور وزیر خارجه آفریقای جنوبی نیز در دیدار با همتای ایرانی در نیویورک ضمن ابراز خرسندی از تجدید دیدار با همتای ایرانی، گفت: بنیان خوبی برای روابط دوجانبه گذاشتیم و این روند را باید تقویت کنیم.

 

حسین امیرعبداللهیان همچنین ) ۱۱ خرداد ماه سالجاری و در حاشیه نشست دوستان گروه بریکس در کیپ تاون آفریقای جنوبی با خانم «نالدی پاندور» وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی دیدار کرد.

 

قرار است آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در آبان ماه سفر دوجانبه رسمی به آفریقای جنوبی داشته باشد. رئیس جمهور در شهریور ماه نیز برای شرکت در نشست سران بریکس به ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی سفر کرد.

 

پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی به ریاست وزرای خارجه ۲ کشور ۱۹ مرداد ماه در پرتوریا برگزار و امیرعبداللهیان در سفر به این کشور ضمن شرکت در نشست کمیسیون مشترک و دیدار با همتای خود با رئیس جمهور آفریقای جنوبی هم ملاقات کرد.

 

چهاردهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی مهر ماه ۱۳۹۸ با حضور محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه و خانم «نالدی پاندور» وزیر روابط و همکاری‌های بین‌المللی آفریقای جنوبی در تهران برگزار شد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار