موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد رهبر انقلاب: شهیدان رازینی و مقیسه مستوجب پاداش الهی و شهادت در راه خدا شدند اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید سردار رادان: شناسایی و دستگیری عوامل ترور قضات در دستور کار است پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم پزشکیان: برخی نهاد‌ها مثل نیرو‌های مسلح می‌توانند پادگان‌ها و نیرو‌های خود را به جنوب منتقل کنند سرلشکر باقری وارد پاکستان شد + جزییات سفر

هدف‌گذاری ‌برای تولید ۲۰هزار مگاوات برق هسته‌ای

رئیس سازمان انرژی اتمی از هدف‌گذاری برای تولید ۲۰هزار مگاوات برق هسته‌ای خبر داد و گفت: مواد رادیواکتیو علاوه بر بحث انرژی و تولید برق در بخش غیرانرژی همچون حوزه پرتوها کاربرد فراوانی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۸ - ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 23
کد خبر: ۲۰۹۹۱۴

به گزارش راهبرد معاصر،  ‌محمد اسلامی در جریان سفر به استان آذربایجان غربی و حضور در آیین عملیات اجرایی اکتشافات تکمیلی و معدن‌کاری در مجتمع معدنی و صنعتی اورانیوم شهدای این استان‌ اظهار کرد: یکی از قطب‌های ذخایر مواد پرتوزای موردنیاز سازمان انرژی اتمی ایران از جمله اورانیوم، در شمال غرب کشور و در استان آذربایجان غربی قرار دارد.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: با مطالعات انجام‌گرفته طی سه سال گذشته، کار در قالب مشارکت با شرکت‌های داخلی انجام شد و با طی شدن مسیر؛ اکنون این پروژه در فاز اکتشاف تفصیلی قرار دارد و امروز عملیات اجرایی در مجتمع معدنی و صنعتی اورانیوم شهدای آذربایجان غربی در محدوده «دیلک وردی» را آغاز کردیم.

 

معاون رئیس جمهور ‌تصریح کرد: امروز علاوه بر آغاز عملیات در این محدوده معدنی و شروع برداشت از آن، طرح‌ریزی به‌منظور احداث مجتمع صنعتی در این منطقه انجام می‌‌شود تا بتوانیم فرآوری اورانیوم و عناصر همراه را انجام دهیم.

 

اسلامی با بیان اینکه برای انجام این پروژه سرمایه‌گذاری 5هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده است، اضافه کرد:‌ نکته حایز اهمیت در این اتفاق، بومی بودن این فناوری و صنعت است، این میزان سرمایه‌گذاری با استفاده از ظرفیت‌های داخل انجام و منجر به احداث این پروژه می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: با یاری خداوند و بدون وقفه این پروژه را در آذربایجان غربی دنبال می‌کنیم.

وی افزود: احداث این پروژه موجب رونق اقتصادی برای منطقه و استان و هم سبب اشتغالزایی می‌شود. علاوه بر فراهم کردن بستر دانش فنی صنعت در این منطقه، نسبت به تربیت نیروی انسانی نیز اقدام خواهیم کرد. لازم به ذکر است که استخراج عناصر همراه پیرامون مواد پرتوزا، زمینه‌ساز رونق صنعت و اشتغالزایی مضاعف در این منطقه می‌شود.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه این طرح با مشارکت و سرمایه‌گذاری‌ شرکت‌های داخلی انجام شده است، اظهار کرد: رونق و شکوفایی معادن در صدر سیاست‌های سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد زیرا اقتصاد معدن همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است و ایشان همواره تأکید دارند که بهره‌برداری از معادن می‌تواند بالاتر از نفت در اقتصاد ملی نقش داشته باشد؛ بنابراین رونق صنعت معدن در اولویت برنامه‌های صنعت هسته‌ای قرار دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: نکته مهم در برنامه‌ریزی سازمان انرژی اتمی ایران، توسعه اقتصادمحور در حوزه معادن است و ما نیز در این سازمان به‌روی یک زنجیره ارزش کار می‌کنیم و در نهایت از خام‌فروشی جلوگیری می‌کنیم و مواد به‌صورت فرآوری‌شده، تولید و استفاده می‌شود. هدف ما اکتشاف، استخراج و فرآوری عناصر نادر خاکی و گرانبهاست زیرا برای کشور و اقتصاد ملی راهبردی‌اند و در فناوری‌های نوین دارای کاربرد‌های فراوان هستند.

 

این عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: اکتشاف و استخراج مواد پرتوزا در سطح کشور جزو وظایف و محدوده کاری سازمان انرژی اتمی ایران است و با توجه به هدف‌گذاری تولید 20هزار مگاوات برق هسته‌ای، محقق شدن آن نیاز به عناصر مهم و سوخت ‌هسته‌ای دارد که از معادن باید تهیه شود.

 

اسلامی با تأکید بر اینکه با در اختیار داشتن این فناوری، امکان توسعه صنعت سوخت هسته‌ای برای پشتیبانی از نیروگاه‌ها فراهم می‌شود، ابراز کرد: کنار این مسئله و فرآیند در زمینه تأمین سایر عناصری که در سوخت هسته‌ای به ما کمک می‌کنند نیز برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است.

 

وی افزود: یکی از این موارد «توریم» است که برنامه‌ریزی مهمی در بهره‌برداری از «توریم» انجام شده ‌است تا بتوانیم گام تکمیلی ساخت نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس را پیش ببریم و در افق برنامه چشم‌انداز سازمان انرژی اتمی ایران به آن دست یابیم.

 

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص اینکه توسعه فناوری هسته‌ای در کشورها به‌چه‌میزان می‌تواند در توسعه صنایع گوناگون مؤثر و نقش‌آفرین باشد، گفت: مواد رادیواکتیو علاوه بر بحث انرژی و تولید برق در بخش غیرانرژی همچون حوزه پرتوها کاربرد فراوانی دارد.

 

وی اضافه کرد: در این فرآیند همه سرمایه‌گذاری‌های ما براساس دانش فنی درون‌زا بوده که در سازمان انرژی اتمی ایران به‌شکل تحقیقات به‌دست آمده است. هم‌اکنون تمام دستگاه‌های مولد پرتو برای استفاده در حوزه پرتودهی در این سازمان، طرح‌ریزی و توسط یک شبکه دانش‌بنیان ساخته شده است.

 

وی ادامه داد: مطالعات برای 12 قطب پرتودهی در کشور انجام شده است که استفاده از این حوزه می‌تواند منجر به انبارمانی بیشتر محصولات کشاورزی و جلوگیری از فساد این محصولات شود، اتفاقی که به‌حتم در اقتصاد ملی و خانواده نقش به‌سزایی خواهد داشت، همه این‌ موارد مقدماتی است که با تلاش مضاعف در دولت سیزدهم محقق شده است و مطمئن هستیم آثار اولیه آن در همین دوره ملموس خواهد شد.

 

وی اظهار کرد: در بخش عناصر همراه نیز از ظرفیت شرکت‌های داخلی استفاده کرده‌ایم و با آن‌ها مشارکت داریم تا کنار فرآوری مواد پرتوزا، عناصر همراه استخراج شود تا بتوانیم در قالب شکوفایی صنعت معدن از توانایی این مجموعه‌ها بهره‌مند شویم./ تسنیم

ارسال نظر