پیش بینی بورس سه شنبه 2 آبان 1402-راهبرد معاصر

پیش بینی بورس سه شنبه 2 آبان 1402

نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در جریان دادوستد‌های روز میانی هفته، با وجود کاهش التهابات نظامی میان اسرائیل و حماس کاهش بیش از 10 هزار واحدی را تجربه کرد. از گروه خودرو به عنوان لیدر منفی شدن بازار یاد می‌شود؛ چرا که با خبر ابقای شورای رقابت در بخش اجرایی تعیین سیاست‌های قیمتی بازار خودرو و همچنین زیان‌سازی دو غول خودروسازی، سنتیمنت کلی بازار منفی شد. با این حال آینده بازار سهام طی دو روز پایانی هفته چگونه خواهد بود؟
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۷ - ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 23
کد خبر: ۲۱۰۰۱۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ شروع آبان‌ماه در حالی با عقب‌نشینی نماگرهای سهامی تالار شیشه‌ای همراه شد که پرونده روزهای پایانی مهرماه با رنگ و بوی تعادل بسته شده بود. سرخ‌فامی نزدیک به 75 درصدی نقشه بازار سهام، حاصل جریان معاملات نخستین روز آبان‌ماه سال جاری بود.

در عین حال که اخبار مخابره شده از غرب خاورمیانه از جمله به تعویق افتادن حمله زمینی اسرائیل به غزه، به کاهش التهابات دامن می‌زند، شاخص‌های بورسی امروز با افت ارتفاع مواجه شدند. اما دلیل این موضوع چه بود؟

صبح روز دوشنبه، اعلام شد که شورای رقابت در بحث قیمت‌گذاری خودرو ابقا شده است. این در حالی است که کارگروه خودرو مرکز ملی رقابت رای به نقش نظارتی شورای رقابت داده بود و این نهاد را از تصمیم‎‌گیری مستقیم در بحث قیمت‌گذاری خودرو کنار گذاشته بود. حال مشخص شد مافیای خودرو به این راحتی‌ها قصد کنار کشیدن از سود‌های نجومی این بازار را ندارد.

همان‌گونه که بازار واکنش مثبتی به اخبار کنار گذاشته شدن شورای رقابت از بخش اجرایی قیمت‌گذاری خودرو داشت، روز میانی هفته با ابقای این نهاد در سیاست‌گذاری‌های مرتبط با قیمت‌گذاری خودرو، واکنشی منفی نشان داد.


جو منفی گروه خودرو که به مرور به سایر گروه‌های بورسی نیز سرایت کرد، محدود به این خبر منفی نمی‌شود. گزارش‌های منتشر شده بر سامانه کدال از عملکرد دو غول خودروسازی کشور، ایران‌خودرو و سایپا، خبر از افزایش زیان این دو شرکت می‌دهد. گزارش ایران‌خودرو از 74 تومان زیان به ازای هر سهم روایت داشت و در سوی دیگر ساپیا ساخت 37 تومان زیان به ازای هر سهم را گزارش داد. سایه زیان‌سازی دو خودروساز بزرگ کشور بر دوش بازار سنگینی کرد و به مرور حتی گروه‌هایی نظیر انبوه‌سازان و بانکی‌ها نیز که روز یکشنبه، نقشه یکدست سبزفامی را به ثبت رسانده بودند، در سوی منفی دامنه نوسان قرار گرفتند.

 
در پایان معاملات روز دوشنبه، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت 0.51 درصدی، معادل 10 هزار و 317 واحد از ارتفاع این شاخص، در پله دو میلیون و 21 هزار واحدی قرار گرفت.

کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن که نشان‌دهنده بررسی روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط است، عملکردی موازی اما با شدت بیشتری را به ثبت رساند و با افت 0.62 درصدی معادل چهار هزار و 247 واحد، در ارتفاع 685 هزار واحدی قرار گرفت.


شاخص‌ کل فرابورس که منعکس‌‌کننده سطح عمومی قیمت‌ سهام شرکت‌های حاضر در فرابورس است اما با افت 0.66 درصدی معادل 164 واحد از ارتفاع این شاخص، کانال 25 هزار واحدی خود را از دست داد و در محدوده 24 هزار و 866 واحدی قرار گرفت.

 تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) بورس در روز میانی هفته، سه هزار و 843 میلیارد تومان نشان می‌داد. قرارگیری ارزش معاملات در کانال سه هزار میلیارد تومانی هنوز برای حرکت به سوی پویایی بازار کافی نیست. به طور کلی تا زمانی که این شاخص ارزیابی بورس تهران، نتواند در محدوده‌های بالاتر از پنج همت تثبیت شود، از منظر تابلوخوانی نمی‌توان چشم‌انداز روشنی را پیش روی بازار سهام ترسیم کرد.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز دوشنبه را 5.9 میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

 قدرت خرید در بازار روز چهارشنبه رقم منفی 1.21 را به ثبت رساند که حاکی از زور بیشتر فروشندگان در بازار داشت. همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس روز میانی هفته، خبر از خروج 377 میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

 کارشناسان در ارزیابی شرایط این مقطع از بازار سهام بیان می‌کردند، در صورتی که التهابات نظامی در منطقه خاورمیانه رو به آرامی گذارد، با قرار گرفتن یک محرک قوی در بازار، راه برای بازگشت به مسیر صعودی هموار خواهد شد. مسیری که از نیمه مهرماه تا کنون طی شد نشان داد گزارش‌های شرکت‌ها نمی‌تواند به عنوان موتور محرک بازار قرار گیرد اما در برخی گروه‌ها نظیر صنعت انبوه‌سازی و بانکی‌ها، سطوح مطلوبی از تقاضا ایجاد شد.

با این حال اما اثر گزارش‌هایی که خبر از افزایش زیان شرکت‌ها می‌دهند، می‌تواند به سرعت سرمایه حقیقی‌ها را از بازار سهام فراری دهد؛ درست مانند آنچه روز دوشنبه در خودروسازان اتفاق افتاد. از این رو عملکرد 6 ماهه شرکت‌ها اهمیت بالایی دارد. کارشناسان معتقدند با گذر از هیجان خبر منفی گروه خودرویی که به سایر صنایع نیز سرایت کرد، در بازار سه‌شنبه به مرور شاهد بازگشت معاملات به نقطه تعادلی و ایجاد تقاضا برای برخی تک سهم‌ها با عملکرد 6 ماهه مثبت خواهیم بود./تجارت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار