وزیر اطلاعات: به هر تهدیدی پاسخ محکمی می‌دهیم شمخانی: پاسخ نامه ترامپ «خویشتندارانه» است امام جمعه تهران: نامگذاری امسال جهت بستن روزنه نفوذ دشمن است / آمریکا نمی‌فهمد تهدیدات بی‌اثر خواهد بود سردار نقدی: باید برای یک عملیات بزرگ آماده شویم قطعنامه راهپیمایی روز قدس: نتانیاهو قصاب غزه باید محاکمه شود قالیباف در مراسم روز جهانی قدس: تعرض به حریم ایران جرقه در انبار باروت است پزشکیان: مدعیان حقوق بشر بگویند مردم غزه چه گناهی دارند جیش الظلم حمله به واحد گشت انتظامی ایرانشهر را بر عهده گرفت | اولین تصویر از شهید حسین تیمورپور مراسم روز جهانی قدس در تهران و سایر شهر‌های کشور آغاز شد تیراندازی به عوامل گشت انتظامی در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال یکی از با عزت‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود تکذیب ادعای افزایش افغانستانی‌ها در ایران سخنگوی دولت: با جدیت در مسیر اصلاحات ساختاری حرکت می‌کنیم پزشکیان: با جدیت پیگیر صدور به موقع مجوز‌های مورد نیاز سرمایه‌گذاران هستیم فیلم / رژه دریایی سپاه با ۳۰۰۰ فروند شناور در خلیج فارس

درخواست نخست وزیر قرقیزستان از مخبر برای ساخت نیروگاه برق در این کشور

نخست وزیر قرقیزستان در دیدار با معاون اول رئیس جمهور، درخواست کرد تا زمینه لازم برای ساخت نیروگاه برق در این کشور فراهم شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۶ - ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 25
کد خبر: ۲۱۰۳۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در اولین دیدار خود در سفر به قرقیزستان برای شرکت در نشست شورای نخست وزیران کشورهای عضو پیمان شانگهای با «عاقلبیک جباراف»، نخست وزیر این کشور دیدار و گفتگو کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور در این دیدار دو جانبه ضمن اظهار تاسف از وضعیت فعلی غزه و جنایات هولناک رژیم صهیونیستی از مسئولان کشور قرقیزستان خواست تا همراه با کشورهای آزاده و انساندوست جهان تمام تلاش خود را برای توقف بمباران مردم مظلوم غزه و بازگشایی مسیر کمک های بشردوستانه به کار ببندند.

در ادامه این دیدار که وزرای نفت و راه و شهرسازی و برخی روسای دستگاه های ذیربط نیز در آن حضور داشتند، توافقات مهمی برای گسترش همکاری های فیمابین اتخاذ شد.

در نخستین گام در پی توافق مسئولان ارشد دو کشور وزرای راه مامور شدند تا در همین سفر با ادامه مذاکرات برای راه‌اندازی یک کریدور ریلی از قرقیزستان تا ازبکستان، ترکمنستان و ایران تفاهم کنند.

همچنین طبق درخواست نخست وزیر قرقیزستان وزرای نفت ایران و اقتصاد قرقیزستان ماموریت یافتند تا برای کمک به راه اندازی پالایشگاه و تولید بنزین در این کشور و همچنین خرید قیر برنامه ریزی لازم را انجام دهند.

راه اندازی مرکز تجاری در ایران توسط قرقیزستان و بالعکس و برگزاری نمایشگاه محصولات ایران در قرقیزستان و بالعکس از جمله دیگر توافقات این نشست بود.

همچنین درباره استفاده از پول ملی دو کشور در مبادلات تجاری و عملیاتی سازی فرایندهای تهاتر کالا از سوی دو طرف مخصوصا درمورد کالاهای مورد نیاز مثل گوشت و غلات نیز تفاهم کامل حاصل شد.

نخست وزیر قرقیزستان در این دیدار ضمن اعلام شگفت زدگی خود از خدمات فنی مهندسی ایران درخواست کرد تا در اسرع وقت زمینه لازم برای ساخت نیروگاه برق در این کشور فراهم شود.

گفتنی است بیست و دومین نشست شورای نخست وزیران کشورهای عضو پیمان شانگهای فردا در بیشکک آغاز به کار می‌کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر