دستور رئیس صداوسیما برای تغییر و اصلاح برخی از آگهی‌ها-راهبرد معاصر

دستور رئیس صداوسیما برای تغییر و اصلاح برخی از آگهی‌ها

رحمتی با اشاره به ساخت یکی دو سریال در سال به فراموش نشدن سبک زندگی ایرانی اسلامی در مجموعه‎های تلویزیونی تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۲ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 02
کد خبر: ۲۱۰۷۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدمهدی رحمتی سال گذشته به عنوان رئیس بسیج صداوسیما منصوب شد. او متولد سال 59، دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد مدیریت رسانه از دانشگاه صداوسیما و دانشجوی دکتری ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی است. او در گفتگویی با خبرگزاری تسنیمدر پاسخ به فعالیت بسیج صداوسیما در حوزه سریال‌سازی، تصریح کرد: سریال «دامون» فیلمنامه‌اش در حال نگارش است و احتمالاً سعید پروینی تهیه‌کنندگی آن را برعهده دارد. این مجموعه تلویزیونی ماجرای یک مجاهد انقلابی را به نمایش درمی‌آورد که در تعقیب و گریز وارد روستایی می‌شود و مردم آن روستا را تا جایی متحول می‌کند که نقش بسزا و موثری را در دوران انقلاب و دفاع‌مقدس دارند.

 

وی در خصوص انتخاب بازیگر و شروع فیلمبرداری این سریال، تأکید کرد: هنوز انتخاب بازیگر انجام نشده و کار فیلمنامه انجام می‌شود. با اضافه شدن مدیریت گروه فیلم و سریال در بسیج صداوسیما، درصددیم سالی یکی دو سریال را داشته باشیم.

 

رحمتی با اشاره به رونمایی از 22 مستند در سال 98، افزود: در حوزه مستندها برنامه‌مان رونمایی از 22 مجموعه مستند در سال 98 است. تقریباً هر هفته یک کدام از این مستندها روی آنتن می‌رود. همین چندی پیش مجموعه‌ای 10 قسمتی تحت عنوان مستند «جنایت‌های فراموش شده سردشت» روی آنتن رفت و در حال حاضر مستند «یکه سوار» این شب‌ها ساعت 19 از شبکه دو سیما پخش می‌شود.

 

رئیس بسیج صداوسیما با بیان اینکه در قرارگاه‌های رسانه‌ای بحران، بسیج صداوسیما نقش ویژه‌ای داشت، گفت: بسیج صداوسیما در قرارگاه‌های رسانه‌ای بحران، نقش ویژه و جدی را ایفا کرد، به طوریکه کلیه ارتباط‌های زنده در زمان سیل کار بسیج رسانه‌ملی بود. در استان‌های خوزستان، گلستان، مازندران و لرستان با تکنولوژی‌های جدید ارتباط بر مبنای اینترنت، از طریق برنامه‌های زنده، مردم را در جریان اتفاقات سیل قرار داد. البته کار ما خبری نبود و بخش‌های اجتماعی و اتفاقات جزئی‌تری را از آنتن تلویزیون نمایش دادیم.

 

رحمتی با اشاره به ساخت 6 تیزر سینمایی معرفی کتاب، خاطرنشان کرد: امسال 6 تیزر سینمایی معرفی کتاب در دستور کار داریم که یکی از آن‌ها به نام «آب هرگز نمی‌میرد» با بازی امیرحسین صدیق روی آنتن رفته است. کتابی که خاطرات آقا میرزا محمد سلگی را روایت می‌کند و درصدد هستیم کتاب «پوتین قرمزها» را با یک قالب نمایشی آماده پخش تلویزیونی کنیم. چند تیزر بعدی معرفی کتاب را هم بعد از بررسی، اعلام و اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. این کارها در همه شبکه‌های سیما روی آنتن می‌روند و خوشبختانه به لحاظ پخش، محدودیت نداریم.

وی با اشاره به ساخت 12 موشن‌گرافی‌با موضوع رونق تولید، گفت: هر هفته با یک موشن‌گرافی از زوایا و ابعاد مختلف به موضوع رونق‌تولید می‌‌پردازیم. تمرکزمان را بر روی زوایای مغفول کسب و کار همچون صنایع دستی، گردشگری و استفاده از ظرفیت‌های نرم‌افزاری نیروی انسانی گذاشتیم که با نمایش جذاب، دلچسب و کاربردی این خدمات می‌توانیم به توسعه و گستره بیشتر رونق تولید کمک کنیم. جالب است بدانید یکی از برنامه‌های موشن‌گرافی ما نحوه اخذ مجوزهای مربوط به تولید است که می‌تواند راهگشا باشد. تاکنون 12 موشن‌گرافی در حوزه رونق تولید ساخته شده و روی آنتن رفته است.

 

رئیس بسیج صداوسیما در پاسخ به این سوال که به نظرشما جای چه چیزهایی در تلویزیون خالیست، تأکید کرد: مسئله‌مان در تلویزیون سبک زندگی ایرانی اسلامی است که نباید در سریال‌هایمان از ترویج آن غافل شویم. ناگفته نماند که راجع به این مقوله کمتر فیلمنامه خوبی وجود دارد. سبک زندگی ایرانی اسلامی، موضوع دفاع‌مقدس، توجه به حوزه شعارهای سال و ژانرهای خانوادگی را شامل می‌شود.

 

وی با اشاره به معرفی شخصیت‌های قهرمان معاصر با ساخت سریال‌های نمایشی، تأکید کرد: مسئله اصلی و اساسی تولید سریال در صداوسیما فیلمنامه است. ما دنبال معرفی شخصیت‌های قهرمانی چون مرضیه دباغ، احمد احمد و عزت‌اله مطهری(عزت شاهی) هستیم که داستان و روایت‌شان به سریال‌های تلویزیونی تبدیل شود.

 

رحمتی در خصوص دوره‌های آموزشی برای ظرفیت‌های نوجوانان در موسسه آوینی بسیج صداوسیما، تأکید کرد: یکی از کارهای خوبی که در دست اقدام داریم و این اتفاق در موسسه شهید آوینی می‌افتد، آموزش ظرفیت‌های شناسایی شده حوزه رسانه‌ای است. ما در 8 عنوان رسانه‌ای در دوره‌های مختلف هنرجو می‌گیریم این هنرجوها هم به این صورت است که در صورت داشتن توانایی و قابلیت استفاده در رشته‌های رسانه‌ای در سازمان صداوسیما مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

وی افزود: 10 نفر از گوینده‌های شناسایی شده در دوره‌های ما برای کارآموزی به شبکه خبر رفتند. یک کار دیگر هم در دستور کار ماست المپیاد سواد رسانه‌ای و جشنواره فیلم مدرسه است. استعدادهایی که ظرفیت و خلاقیت دارند در این دوره‌ها شناسایی می‌شوند. امسال 1500 نفر در المپیاد سواد رسانه‌ای شرکت کردند. کسانی که می‌خواهند در حوزه سواد رسانه‌ای نظریه‌پرداز شوند. عمده متقاضیان جزو دانش‌آموزان دوم و سوم دبیرستان هستند که می‌توانند در این دوره‌ها شرکت کنند.

 

رحمتی خاطرنشان کرد: نهایتِ این جمعیت متقاضی و شرکت‌کننده به 40 نفر منتخب می‌رسند و به تهران می‌آیند در یک دوره یک هفته‌ای  بخش‌های مختلف فرهنگی و رسانه‌ای سازمان صداوسیما حاضر می‌شوند خودشان را محک می‌زنند و ما متوجه می‌شویم در کدام بخش‌ها قابلیت رشد دارند. این ظرفیت‌ها در مجتمع رشد ما وارد دوره‌های تکمیلی می‌شوند. این افراد در سواد رسانه‌ای و مجتمع رشد به منتقدین خوش فکر رسانه‌ای تبدیل می‌شوند. از آن طرف جشنواره فیلم مدرسه، افرادی که علاقه‌مند تولید محصول هستند گزیده‌هایشان به مرکز رشد می‌آیند.

 

او به استقبال این ظرفیت‌ها از حوزه اجرا و گویندگی اشاره کرد و گفت: 597 نفر برای دوره تابستان موسسه ما ثبت‌نام کرده‌اند که 511 نفر آن‌ها متقاضی دوره گویندگی و اجرای رادیو و تلویزیون هستند. حجم‌ علاقه‌مندی در کل آموزش‌های رسانه‌ای بیشتر در به این حوزه برمی‌گردد. البته در گرایش بازیگری تئاتر و تلویزیون دوره‌های آموزشی داریم، اما در عین حال فراموش نشود که مخاطب نوجوان و جوان، گویندگی و اجرای رادیو و تلویزیون، بیشتر مورد استقبال و نظرشان است.  

 

رئیس بسیج صداوسیما در پاسخ به انتقادهای بیش از حد به پخش آگهی‌های بازرگانی، تصریح کرد: این را بدانید سازمان صداوسیما به خاطر پخش نکردن بسیاری از آگهی‌ها در مراجع قضایی درگیر پرونده‌های شکایت صاحبان همان آگهی‌های پخش نشده است. تلویزیون در ساخت تیزرهای آگهی‌ها دخالتی ندارد و آژانس‌های تبلیغاتی زیرنظر بازرگانی رسانه‌ملی نیستند بلکه با این بخش کار می‌کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: نیمی از بودجه رسانه‌ملی بایستی به واسطه آگهی‌های بازرگانی بدست آید و دولت هم این فضا را برای تلویزیون محدود کرده است. وقتی از یک طرف محدودیت سنگین وجود دارد و تکلیف درآمدی برعهده سازمان صداوسیماست این‌ها تعارض بوجود می‌آورد. ناگفته نماند مواردی نیز بوده که رئیس سازمان صداوسیما نسبت به اصلاح و تغییر روند آگهی‌ها دستوراتی داده‌اند.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار