رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

پیش بینی قیمت دلار 9 آبان 1402

قیمت دلار امروز نیز همانند روز گذشته با کاهش باز شد. قیمت این اسکناس در حالی افت پلکانی دارد که هنوز کانال ۵۱ هزار تومانی را از دست نداده است. برخی معامله‌گران بازار ارز معتقدند صعود هیجانی دلار پس از جنگ، استراحت روزهای اخیر را رقم زده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 30
کد خبر: ۲۱۱۱۷۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ امروز قیمت دلار با کاهش ۲۰۰ تومانی با رقم ۵۱ هزار و ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومان معامله شد. این اسکناس در برخی معاملات روز جاری در کف کانال ۵۱ هزار تومانی نیز قرار گرفت اما موفق به شکست محدوده حمایت نشد.

اخبار مربوط به جنگ خاورمیانه همانند روزهای گذشته مورد توجه معامله‌گران بازار ارز قرار داشت. فعالان دلار با استناد به فروکش کردن آتش درگیری میان حماس و اسرائیل، روند قیمت دلار را باثبات پیش‌بینی می‌کنند. آنها معتقدند در حال حاضر ارزپاشی سیاست‌گذار، اهرم مهار قیمت دلار است و اگر قرار باشد این اسکناس به پله‌های بالاتر کریدور ۵۰ هزار تومانی نفوذ کند مستلزم فاند خبری قوی است؛ یا باید اخبار مربوط به جنگ حماس و اسرائيل دور تازه‌ای از پالس‌های نامساعد سیاسی را حول بازار ارز ایجاد کند، یا اخبار مربوط به خاتمه این رویداد، دلار را به کف کریدور مذکور بکشاند.

با این وجود، کارشناسان اقتصادی با قاطعیت می‌گویند که دلار به نیمه پایینی کریدور ۴۰ هزار تومانی برنمی‌گردد و مفروضات فعلی از اقتصاد، حکایت از روند صعودی قیمت دلار دارد.

 در همین راستا فردین آقابزرگی کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه دلار در پنج تا ۱۰ سال اخیر کمترین بازدهی را در میان سایر بازارها داشته است به تجارت‌نیوز گفت: «اصلی‌ترین دلیل بازدهی ناچیز این اسکناس، کنترل و مدیریت قیمت دلار است. متاسفانه نگاه خاصی که دولت به بازار ارز دارد، اجازه و مجال وجود یک قیمت شناور و آزاد را به دلار نمی‌دهد.»

  وی افزود: «آنچه در حال حاضر مورد محاسبه و تحلیل کارشناسان و فعالان بازار قرار گرفته، نرخ ارز در تالار مبادلات طلا و ارز نیماست که در روزهای اخیر حتی با وجود جنگ حماس و اسرائیل، نوسان خاصی نداشته است.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به نرخ ارز دولتی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تا ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومانی خاطرنشان کرد: «تعیین نرخ فروش محصولات شرکت‌ها، نرخ تسعیر ارز، نرخ تامین مواد اولیه و ماشین‌آلات صنعتی همان نرخ‌ارزی است که کمترین نوسان را دارد.»

وی با بیان اینکه عوامل دیگری برای شناسایی و محاسبه نرخ‌ واقعی ارز وجود دارد، تاکید کرد: «نرخ تتر حدود ۵۱ تا ۵۲ هزار تومان است. اما در حال حاضر نرخ واقعی و موثر ارز کالاهای وارداتی و لوکس، کالاهای الکترونیک، لوازم خانگی و حتی خودرو با دلار بیش از ۶۵ هزار تومان تسعیر می‌شود.» آقابزرگی افزود: «بنابراین ما سه نوع نرخ برای ارز داریم، ارز دولتی، قیمت تتر و نرخ موثر با احتساب هزینه‌های مالی.»

وی در خصوص روند قیمت دلار در کوتاه‌مدت خاطرنشان کرد: «از ابتدای روز گذشته، بازارهای مالی و سرمایه‌ای به ثبات نسبی رسیده‌اند. تنش، پشت ‌سر گذاشته شده و انتظار جهش شارپی چه برای دلار چه برای سکه نداریم.»

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر روند باثبات بازار ارز در روزهای آینده گفت: «تا زمانی که دولت برعکس و برخلاف منافع تولیدکننده و صادرکننده قصد تقویت پول ملی را دارد، ما با همین چالش‌هایی که در صنعت و تولید وجود دارد، مواجه هستیم و کماکان این روند ادامه دارد.»

 
در روزهای اخیر موضوع ابقای ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف و پالس‌های نه چندان صلح‌آمیز وزیر امور خارجه در خصوص جانبداری از حماس، سیگنال صعود قیمت را به بازار ارز داد. با این وجود، کارشناسان اقتصادی معتقدند سیاست‌گذار اجازه افت شارپی قیمت دلار را نمی‌دهد و فعلا محدوده ۵۲ هزار و ۲۰۰ و ۵۱ هزار تومانی به‌عنوان سقف و کف این اسکناس در نظر گرفته می‌شود.

امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز کاهش داشت. در بازار هرات، دلار با کاهش ۲۶۰ تومانی با قیمت ۵۰ هزار و ۹۴۰ تومان معامله شد. امروز دلار سلیمانیه با کاهش ۲۶۰ تومانی کانال ۵۱ هزار تومانی را از دست داد و با قیمت ۵۰ هزار و ۹۴۰ تومان معامله شد. درهم امارات اما برخلاف افت قیمت دلار با افزایش ۲۰ تومانی به کانال ۱۴ میلیونی برگشت و با قیمت ۱۴ هزار و ۱۰ تومان معامله شد./تجارت نیوز

ارسال نظر