تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند

نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن با امیرعبداللهیان دیدار کرد

نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن با امیرعبداللهیان دیدار کرد نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن در سفرش به تهران، امروز با وزیر امور خارجه دیدار کرد و درباره آخرین وضعیت یمن به گفت‌وگو پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۷ - ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 05
کد خبر: ۲۱۲۰۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، «هانس گروندبرگ» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن که به تهران سفر کرده، پیش از ظهر امروز (یکشنبه) ۱۴ آبان ماه با حضور در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار «محمد علی‌بک» دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه نیز در این دیدار حضور داشت.

 

آخرین تحولات یمن از جمله مباحث مورد گفت‌وگو در این دیدار بود.

 

آخرین سفر گروندبرگ به ایران به اسفند سال گذشته برمی‌گردد. گروندبرگ ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ نیز در سفر به تهران با امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کرده بود. امیرعبداللهیان در آن دیدار دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در زمینه حل و فصل سیاسی بحران یمن را مورد اشاره قرار داد و بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از هرگونه گفت‌وگو که به تامین صلح و ثبات در یمن کمک کند، تأکید کرده بود. «هانس گروندبرگ» هم در آن دیدار خواستار حمایت جمهوری اسلامی ایران از تلاش‌های سازمان ملل متحد در زمینه صلح در یمن شد و گفت که سازمان ملل متحد در تمرکز بر راه‌حل سیاسی برای حل بحران یمن جدیت دارد.

 

گروندبرگ ۲۱ اسفند ماه نیز با علی‌اصغر خاجی مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی دیدار کرده بود و خاجی در این دیدار تصریح کرده بود: بهبود شرایط انسانی یمن باید در اولویت فعالیت‌های سازمان ملل و دیگر بازیگران در این کشور قرار گیرد. خاجی در این دیدار، ضمن تشریح تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در راستای رفع محاصره مردم یمن، برقراری آتش بس و صلح عادلانه در یمن، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا بر این باور بود که بحران یمن راه حل نظامی نداشته و حل این بحران بایستی از طرق مسالمت آمیز و گفت‌وگوهای سیاسی انجام شود.

 

«هانس گروندبرگ» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن پنجم شهریور ماه سالجاری به صورت ویدئو کنفرانس با علی‌اصغر خاجی مشاور وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی درباره آخرین وضعیت میدانی، سیاسی و انسانی یمن بحث و تبادل نظر کرده بود. دو طرف در آن گفت‌وگو با اشاره به لزوم حل و فصل بحران یمن از طریق گفت‌وگوهای سیاسی، نسبت به از سرگیری گفت‌وگوهای سیاسی انصارالله با مقامات سعودی ابراز خرسندی و اظهار امیدواری کردند که این مذاکرات منجر به توافقات لازم برای حل مسائل انسانی و برقراری آتش بس دائم در یمن شود. او اول خرداد سالجاری نیز به صورت ویدئو کنفرانس با خاجی درباره اوضاع یمن گفت‌وگو کرده بود.

 

حسین امیرعبداللهیان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک هم در دیدار با «حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی از گفت‌‌وگوهای سیاسی عربستان و یمن استقبال کرد و گفته بود که ایران از روند سیاسی برای حل بحران یمن حمایت می‌کند.

 

گروندبرگ مهر ماه سال جاری نیز سفری به قطر داشت و با وزیر مشاور در امور همکاری بین‌المللی قطر دیدار و گفت‌وگو کرد. و به عمان نیز سفر و در دیدار با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان هم درباره اوضاع یمن به گفت‌وگو پرداخت.

 

مهر ماه سالجاری و با وجود آتش بس موقت، ائتلاف سعودی و اماراتی اقدام به حمله به مناطق مرزی یمن کردند که با پاسخ یمنی‌ها روبرو شد. در همین ارتباط هانس گروندبرگ چهارم مهر ماه در اظهاراتی ضمن ابراز نگرانی نسبت به تنش‌های جدید در یمن بر برقراری آتش‌بس دائمی در این کشور تأکید کرده بود.

 

خرداد ماه در «امان» پایتخت اردن مذاکراتی بین شورای ریاستی یمن وابسته به عربستان و دولت نجات ملی یمن تحت نظارت سازمان ملل و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ برای فراهم کردن مقدمات تبادل اسرا در آینده انجام شد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار